FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Rapid e coşmarul lui Andone » Antrenorul CFR-ului a pierdut cele mai multe meciuri în faţa echipei din Giuleşti

Ioan Andone nu are un palmares prea bun în meciurile cu Rapid.
Ioan Andone nu are un palmares prea bun în meciurile cu Rapid.

Articol de , - Publicat sambata, 25 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 august 2012 19:44

"Fălcosul" are amintiri neplăcute de la duelurile cu giuleştenii: cele mai multe înfrîngeri împotriva unei echipe de Liga 1 le are chiar cu alb-vişiniii.

Record negativ pentru tehnicianul care-i aproape să o califice pe CFR în grupele Ligii Campionilor! Fie că le-a pregătit pe Sportul, U Cluj, Farul sau Dinamo, Ioan Andone a suferit mereu la partidele cu alb-vişiniii. Pînă acum în cariera sa de antrenor, "Fălcosul" s-a duelat de 27 de ori cu formaţia din Grant, pierzînd nu mai puţin de 16 partide. Antrenorul campioanei stă mai bine cu orice altă formaţie, chiar şi împotriva marii rivale Steaua. Cu trupa din Ghencea a înregistrat doar 14 eşecuri.

A pierdut şi o Supercupă
Nu doar în Liga 1 Rapid e coşmarul lui Ando, ci şi în Supercupa României. Pe vremea cînd o pregătea pe Dinamo, în 2003, a ratat Supercupa după ce a pierdut cu Rapid, scor 0-1.

Deşi cîştigase doar de 3 ori în primele 21 de întîlniri cu rapidiştii, Andone a mai echilibrat palmaresul în ultimii ani. A cîştigat 4 derby-uri din ultimele 6. Tot 4 reprezintă şi numărul victoriilor obţinute în deplasare.

Erou în Giuleşti
Andone a antrenat şi la formaţia din Grant pentru o scurtă perioadă, în sezonul 2009-2010. Pe banca giuleştenilor, a reuşit 4 victorii şi 5 remize în 10 meciuri, dar cel mai important succes a fost chiar în faţa Stelei, cînd a cîştigat cu 5-1, acesta fiind şi cea mai clară victorie a alb-vişiniilor împotriva rivalilor din Ghencea din istorie.

Mai bun ca Moţu'
Andone şi Sabău s-au întîlnit de 5 ori pînă acum, iar Andone îl conduce clar pe Sabău. "Fălcosul" are 4 victorii şi o remiză, dar antrenorul de la CFR e avantajat că de fiecare dată a pregătit formaţii mai puternice decît Sabău. Astfel, Ando a cîştigat 3 partide cînd era pe banca lui Dinamo, cealaltă fiind ca tehnician al clujenilor. În schimb, Sabău le pregătea pe Bistriţa, Gaz Metan şi FCM Tg. Mureş.

"CFR nu are vreo şansă cu noi"
Marian Rada e foarte încrezător înaintea derby-ului din această seară şi explică de ce Rapid este mare favorită: "Clujenii vor veni foarte relaxaţi pentru că se gîndesc doar la meciurile cu Basel. Sînt euforici, dar au doar 30-40 la sută şanse de calificare. Elveţienii nu-i vor mai lua de sus, ca în tur. Cu noi? Nu au nici o şansă". Antrenorul secund al giuleştenilor crede că CFR era mai puternică în sezonul trecut: "Noi i-am bătut cu 5-0 în retur, dar cred că erau mai buni atunci. Trebuie să cîştigăm, pentru a nu pierde contactul cu cele din faţă".

2,00 e cota pentru un succes al Rapidului la Bet365. La începutul săptămînii avea 2,50

"Pot să bat Rapidul şi dacă schimb toată echipa, care-i problema?!" (Ioan Andone, antrenor CFR)

Contra cui a pierdut Andone cel mai multe meciuri
Rapid: 16
Steaua: 14
Oţelul: 10
Dinamo: 9

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
fotbalfan
fotbalfan  •  25 August 2012, 20:13
Postat de badeadorian pe 25 August 2012, 10:37

Asa este bine cum zici tu !! Sa va bata Rapidul si sa bateti Baselul ( a nu se confunda cu suspendatul) si in retur . Bafta cu Basel !!! .

amin! Doamne ajuta sa fie asa! chiar nu suntem infatuati, doar ca meciul de miercuri e ft important. in grant, ce da Cel de sus.

alpin....
alpin....  •  25 August 2012, 18:41

CeFuRa este cancerul fotbalului romanesc! CeFuRa este cunoscuta in europa: THE BLATISTII arpi si muri au cumparat toti arbitri

martinez.fzr
martinez.fzr  •  25 August 2012, 17:03
Postat de dorelsimon pe 25 August 2012, 15:34

Chiar asa..... Cui ii pasa de meciul cu Rapid? Eu zic ca , conteaza, in economia Campionatului. Ando o stie, chiar daca nu a dus artileria grea , la Bucuresti. Stie el, ce stie. Vom bate cu 2-1.

nu e bine sa stai cu nasul pe sus...jucatorii CFR'ului trebuie sa fie concentrati 100% pe meciul din seara asta si abea dupa aia sa se gandeasca la meciul cu Basel! Daca nu iti intra detaliul acesta minor in sange nu vei reusi niciodata in sport! Meciul de azi e intotdeauna mai important ca cel de maine! Mult succes contra elvetienilor

Vezi toate comentariile (18)
Comentează