Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 14:18 / Actualizat marti, 07 noiembrie 2023 14:39

Rapid a anunțat că a decis să facă plângerea penală împotriva fanilor FCSB. Giuleștenii denunță mesajele rasiste și jignitoare afișate de rivali. 

Azi, la două zile după FCSB - Rapid 1-2, jucat pe Arena Națională, clubul alb-vișiniu a decis să ia măsuri împotriva fanilor roș-albaștri. 

Aceștia au afișat mai multe mesaje rasiste violente, precum „Neintegrați în societate, rămâneți o minoritate”, „Moarte țiganilor” și „Mori, țigane”.

„Măcel la beție” » Peste 85.000 de oameni au făcut haos la cea mai importantă cursă de cai din țară
INEDIT
„Măcel la beție” » Peste 85.000 de oameni au făcut haos la cea mai importantă cursă de cai din țară

Rapid, plângere penală împotriva fanilor FCSB.

Clubul nostru a luat act cu consternare de afișarea în timpul partidei de duminică seară a unor mesaje rasiste cu trimitere directă la violență. Fără a pune la îndoială proactivitatea organismelor disciplinare din domeniu, clubul Rapid a formulat astăzi și o plângere penală cu privire la săvârșirea faptelor de instigare publică și instigare la ură. 

Această acțiune reprezintă o plasă de siguranță întinsă de club în vederea tragerii la răspundere INDIVIDUALĂ a persoanelor vinovate de aceste fapte.

- comunicat Rapid 

Amenzi de 60.000 de lei după FCSB - Rapid 

La finalul meciului, Jandarmeria a anunțat primele sancțiuni după derby-ul din Superligă. Astfel, forțele de ordine au întocmit de 74 de acte de sesizare, dintre care 71 pentru folosirea materialelor explozive. 

Și au fost aplicate 25 de amenzi, în valoare 59.525 de lei. În plus, 6 suporteri au primit interdicție pe stadioane pentru o perioadă între 6 și 11 luni. 

VIDEO Andrei Cristea laudă Rapid: „Papeau poate să devină cel mai important jucător al lor”

Citește și:

Val de reacții stârnit de mărturia făcută de Coman lui Gigi Becali: „Cum mai intri tu acum în vestiar, Mbappe?” + „Scapă cine poate!”

Și Neagoe? Rotaru a făcut o afirmație-șoc în conferință: „Am negociat cu Petev din vară, de la Bansko”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”