FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FARUL 1-2

VIDEO + FOTO În Giulești, năpasta vine din peluză » Rapid pierde cu Farul și iese din lupta la titlu înainte de a intra! Clasamentul ACUM

Rapid - Farul / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro) +44   FOTO
Rapid - Farul / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de , , , , - Publicat vineri, 15 martie 2024 22:45 / Actualizat sambata, 16 martie 2024 00:09

Farul s-a impus în deplasarea cu Rapid, scor 2-1, în runda inaugurală a play-off-ului din Superliga României.

Când lucrurile merg bine, la Rapid trebuie să vină o năpastă. Bergodi a presimțit asta în conferința de la finalul victoriei cu FCSB. Acum, nenorocirea a avut iz penal. Reținerea lui Liviu Ungurean, liderul ultrașilor giuleșteni, a adus o liniște macabră în Peluză.

Fără sprijinul fanilor, rapidiștii au fost pedepsiți de Louis Munteanu, aflat la meciul sezonului. Golul marcat de Rrahmani, din penalty, îl ajută doar în lupta pentru titlul de golgheter.

Rapid pierde cu Farul și pare să iasă din lupta la titlu înainte de a intra serios.

Scene incredibile în Giulești » S-au revoltat împotriva ultrașilor din Peluza Nord, imediat după golul Rapidului
Rapid - Farul 1-2
Scene incredibile în Giulești » S-au revoltat împotriva ultrașilor din Peluza Nord, imediat după golul Rapidului

Cronica meciului Rapid - Farul 1-2, de Cristi Geambașu » Louis al II-lea

Nu pentru că ar fi fost cineva peste el, ci pentru că a înscris două goluri superbe după pasele lui Grameni și Cojocaru care merită povestite. Jocul Rapidului nu trebuie povestit, ci explicat. Giuleștenii au rămas blocați în adorația victoriei cu FCSB. Și costă scump.

Meciul începe la timp, iar acesta este un eveniment. Se întâmplă așa datorită faptului că lipsesc petardele și fumigenele. Unii ar spune că din cauză, nu datorită. Scenografii lipsă, sare, piper, bla, bla. Totuși, uite că o echipă cum e Rapidul poate fi susținută și altfel decât stadionul să semene cu Fâșia Gaza.

Posesia, mereu posesia

Echipa lui Cristiano Bergodi vine după triumful din fața FCSB-ului, iar campioana în exercițiu după un sezon chinuit, în care nu a funcționat nimic, intrarea în play-off fiind mai mult rodul jocului rezultatelor. Dar o formație a cărei filosofie de joc este posesia rămâne mereu periculoasă. Hagi trimite 6 oameni noi în teren după ultima etapă din sezonul regulat, surprinzând și mai tare cu ungerea lui Grameni drept căpitan, după ce ultimele partide fusese rezervă.

Rapid crispat

Bergodi nu schimbă 11-le câștigător și este logic să procedeze așa nu doar pentru că respectă o regulă nescrisă a fotbalului. În bătăliile play-off-ului, omogenitatea va cântări greu. Începutul meciului arată un Rapid mai degrabă bizar de prudent și crispat, apropierea de FCSB în clasament acționând ca un magnet cu efect invers. Din primele 20 de minute, dominate de Farul la capitolul posesie, rămâne doar ocazia lui Hasani (7) care a șutat peste poarta apărată de Buzbuchi din poziție favorabilă.

Tot tinerii duc greul. Frumos paradox!

Posesia de aproape 60% a oamenilor lui Hagi din partea de început a partidei se convertește în gol în minutul 22, când Louis Munteanu fructifică pasa cu adevărat inteligentă a lui Grameni. Aioani nu are cum să se opună și conlucrarea celor doi tineri mai spune ceva important – că Hagi a avut succes în campionat atunci când nu a abandonat filosofia creșterii propriilor jucători. Ce l-a făcut să se abată de la propriul proiect în acest campionat, dificil de spus.

Rupți la mijloc, construcție de șantieriști necalificați

Rapid continuă să fie letargică și după gol, de parcă victoria în fața FCSB a fost capăt de drum și scop în sine. La Rrahmani și la Krasniqi ajung puține mingi pentru că Oaidă nu are calități de constructor, iar Hasani și Hromada nu sunt nici ei niște artiști creatori de joc. Debandada din tabăra vișinie este pe punctul a fi sancționată de contraatacul Farului (32), când Vînă nu profită și-i oferă posibilitatea lui Aioani să îl blocheze. De ce a vrut să dribleze Vînă în loc să șuteze, mister. Imediat vine greșeala și din tabăra echipei care domină partida, Mihai Popescu pasându-i lui Buzbuchi, dar de fapt lui Hasani, care nu exploatează cadoul, șutând pe lângă poartă.

Oamenii simt când îi înșeli

Prima repriză se încheie după șutul periculos din marginea careului al lui Rrahmani (40) și cu o întrebare. Joacă foarte bine Farul sau joacă prost Rapidul? Și dacă e valabilă a doua versiune, de ce? Ce s-a întâmplat, au rămas blocați oamenii lui Bergodi în contemplarea victoriei cu FCSB? Sau i-a afectat în așa măsură povestea arestărilor operate în rândul unor membri din nucleul dur al galeriei? Oricum, antrenorul italian are serios de lucru la pauză în fluierăturile generoase ale suporterilor nedeținători de arme albe sau de foc. Oamenii te simt când sari coarda.

Deșteptarea? Nu e prea târziu?

Adept al schimbărilor târzii de regulă, Bergodi simte că e nevoie de altă atitudine. Repriza a doua nu-i mai găsește, justificat, pe teren pe Hasani și pe Hromada, Petrila și Albu fiind trimiși să schimbe aerul acțiunilor rapidiste. Petrila am înțeles, are viteză, poate destabiliza. Dar Albu? Să vedem. Oricum, pare alt meci pentru că Rapid începe furios jocul, așa cum trebuia să procedeze din primul minut. Nu avem bogăție de idei, dar avem implicare.

+40 FOTO

Își regla pașii. Neverosimil!

Iar de partea cealaltă, după câteva minute de suferință avem încă un gol înscris de Louis Munteanu (55), după altă pasă de autor, dar de această dată a lui Cojocaru. Actor principal la faza golului 2 al Farului, Paul Iacob, care în loc să intervină la Munteanu încerca să își regleze cumva pașii. Ca la dans. Sau ca la defilare. Să vezi și să nu crezi! Simțind iminența dezastrului, Bergodi a făcut și celelalte schimbări repede, doar că Funsho și Burmaz resimt postura de permanente rezerve.

Inteligența face diferența

Finalul de meci găsește Rapidul în careul Farului, dar cel mai pregătit pentru a concretiza asaltul vișiniu a părut arbitrul George Găman, care a inventat un penalty la intervenția lui Rivaldinho la Paul Iacob. Care Iacob bineînțeles că a căzut secerat. Ciudată și tăcerea mieilor din camera VAR, Iuliana Demetrescu și Szabolcs Kovacs. Rrahmani execută pe centru lovitura de pedeapsă, este aproape să rateze, dar mingea intră în poartă. Se termină totuși 2-1 pentru Farul, care a știut să aspire presiunea adversarului cu o inteligență tactică asemănătoare celei care a câștigat campionatul trecut.

Două întrebări de sfârșit de cronică după un meci care pentru Rapid pare sfârșit de lume. Unde a fost Rapidul în seara asta? Unde a fost Farul până în seara asta?

Cum arată clasamentul la zi în play-off-ul din Superligă:

FINAL. Rapid - Farul 1-2

Rapid: Aioani - Braun, Săpunaru, P. Iacob, Bădescu - Hromada, Hasani, Oaidă - Krasniqi, Rrahmani, Papeau
Rezerve: Drăghia - Borza, I. Cristea, Dr. Grigore, Djokovic, Dr. Albu, Funsho, Petrila, El Sawy, Cîrjan, Burman, Onea
Antrenor: Cristiano Bergodi

Farul: Buzbuchi - Boli, M. Popescu, Gustavo Marins, Cr. Ganea - Vînă, Queiros, Grameni - I. Cojocaru, L. Munteanu, R. Deaconu
Rezerve: Ș. Mușat, D. Grosu, Casap, Budescu, L. Andronache, Rivaldinho, L. Banu, N. Popescu, Stoian, Kiki
Antrenor: Gică Hagi

  • Ionuț Sebastian Cojocaru (20 de ani) a debutat ca titular în Superligă. A mai avut 6 apariții, toate din postura de rezervă.

Stadion: Superbet Arena (București)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova). A1: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare). A2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe)
Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei). Asistent VAR: Demetrescu Iuliana Elena (Râmnicu Vâlcea)

FOTO. Oaidă, eliminat în Rapid - Farul

În minutul 67, Răzvan Oaidă a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. L-a călcat pe Mihai Popescu, oprind un contraatac.

În Giulești, năpasta vine din peluză » Rapid pierde cu Farul și iese din lupta la titlu înainte de a intra! Clasamentul ACUM
Oaidă, fault asupra lui Popescu / FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

Rapidiștii au protestat, considerând că la acțiunea anterioară, în momentul în care Farul a intrat în posesie, Rrahmani fusese faultat.

VIDEO. Gică Hagi, ovaționat de suporterii din Giulești

FOTO. Mesajul afișat de rapidiști la intrarea pe teren: „Bocciu liber!”

Fotbaliștii Rapidului au afișat mesajul „Bocciu liber” la intrarea pe stadion. Liderul peluzei giuleștene a fost reținut de autorități pentru 30 de zile, acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat.

+4 FOTO

Peluza Rapidului a refuzat să cânte în debutul meciului, în semn de protest.

Mesajul crainicului, înainte de Rapid - Farul

„După cele întâmplate în ultima perioadă, avem motive să demonstrăm că suntem o familie, că împreună suntem de neclintit. Nu puteți voi lovi cât putem noi iubi”, a spus crainicul arenei din Giulești.

VIDEO. Galeria Rapidului, pregătită de meci

VIDEO Dan Șucu, Daniel Niculae și Victor Angelescu, prezenți în loja de pe Giulești la partida Rapid - Farul

FOTO Galeria Rapidului, fără steaguri pe gard

În peluza rapidistă nu sunt steaguri sau bannere de brigadă, în absența liderului Liviu Ungurean, reținut 30 zile sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat:

Rapid - Farul
Rapid - Farul
Rapid - Farul
Rapid - Farul
Rapid - Farul
+9 FOTO

FOTO Daniel Niculae e prezent pe stadion

Rapid - Farul
Rapid - Farul
Rapid - Farul
Rapid - Farul
Rapid - Farul
+9 FOTO

Președintele Rapidului a fost surprins de fotoreporterul GSP salutându-se cu Robert Niță. Daniel Niculae (41 de ani) a fost audiat de procurori după ce aceștia i-au interceptat apeluri telefonice în care președintele FC Rapid vorbește despre bani acordați galeriei.

Nu mai puțin de 16 dintre cei 17 suspecți în dosar au fost reținuți pentru 24 de ore. Daniel Niculae a fost singurul cercetat în libertate. Surse apropiate anchetei au dezvăluit pentru GSP.ro că președintele Rapidului a ajuns să constituie parte a dosarului după ce autoritățile i-au interceptat apeluri telefonice în care acesta discută despre acordarea de bani galeriei.

Niculae s-a apărat în fața anchetatorilor susținând că ar fi fost vorba despre bani pentru scenografiile galeriei, nu pentru materialele pirotehnice, care constituie subiectul dosarului.

VIDEO Rapidiștii au ajuns la stadion

VIDEO Sosirea campioanei în Giulești

VIDEO Constantin Budescu, vesel înainte de Rapid - Farul + Jucătorii gazdelor au vorbit pe gazon înainte de partidă

FOTO Imagini din Giulești înainte de meci

Rapid - Farul
Rapid - Farul
Rapid - Farul
Rapid - Farul
Rapid - Farul
+9 FOTO

Citește și:

Dan Șucu, conferință în ziua când Daniel Niculae a fost săltat cu mascații: „Ce, a tras cu arma?” + Ce spune despre camera secretă de la Stadionul Giulești
RAPID
Dan Șucu, conferință în ziua când Daniel Niculae a fost săltat cu mascații: „Ce, a tras cu arma?” + Ce spune despre camera secretă de la Stadionul Giulești
Gheorghe Hagi a răbufnit la adresa unui titular de la Farul: „A zis el, nu eu! Nu te duci acolo doar ca să faci act de prezență!” » Ce l-a enervat pe „Rege”
Rapid - Farul
Gheorghe Hagi a răbufnit la adresa unui titular de la Farul: „A zis el, nu eu! Nu te duci acolo doar ca să faci act de prezență!” » Ce l-a enervat pe „Rege”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (225)
tallpaiadului
tallpaiadului  •  15 Martie 2024, 22:42

Partida spectaculoasa castigata pe merit de Farul, care a facut pe departe cel mai bun meci al sezonului 2023-2024. Farul a jucat precum Rapid in meciul impotriva FCSB-ului, in timp ce Rapidul a jucat precum FCSB-ul in meciul respectiv. Cateva decizii controversate ale arbitrului Gaman, dar meciul a fost castigat pe teren de catre fotbalistii Farului, care pur si simplu si-au dorit mai mult victoria. Felicitari ambelor echipe pentru acest meci care chiar a meritat urmarit la televizor.

muzica
muzica  •  22 Martie 2024, 20:26

***Am dreptul,LA O LIBERA OPINIE,SAU NU ?! Repet ,in mod mai concis :consider ca ,Sucu,dupa atacurile,fara dovezi ,impotriva FCSB-ului,AR TREBUI SA FIE CHEMAT IN FATA COMISIEI DE DISCIPLNA AL LPF ! Sa dea socoteala,despre acuziile fara acoperire,despre :transferurile lui Baba Alhassan si Phelipe ,dar si despre acuzatiile mincinose despre jucatorul Stefanescu !Sunt acuzatii extrem de grave,iar daca n-are dovezi,TREBUIE PEDEPSIT, EL SI CLUBUL RAPID !FACETI-VA DATORIA LPF !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

concret.
concret.  •  22 Martie 2024, 13:10
Postat de alexh pe 20 Martie 2024, 23:34

Bai necalificatule, tocmai de-asta va suntem superiori, pentru ca nu facem scandal. La stadion trebuie sa mergi ca la spectacol, nu mergi sa te bati. Vrei bataie, mergi la sala. La meciul cu City am stat la VIP 2, in spatele bancii de rezerva a englezilor. Pe partea cealalta erau vestele, de acolo vi se trage retrogradarea. Si celelalte necazuri. Noi, multi, putini, avem cea mai mare medie de spectatori din campionat. Eu nu sunt suporter de rezultat, poate tu! Nu ma intereseaza patronul, echipa e pe primul loc! Stiu, Becali e rau, Borcea era bun! Ce sa zic! Se pregatea de CL! Sigur ca imi aduc aminte de Moti, bravo lui. Dar tu iti aduci aminte cine i-a administrat cea mai mare infrangere lui miau-miau, scor 6-0? Echipa lui Becali, adevarata Steaua, cea care nu a retrogradat niciodata. Si mai este o echipa care i-a dat 8-2 lui miau-miau. Ghici cine? Referitor la decenii, secole, milenii, nu ma lua cu "toata lumea stie". Eu am argumentat teoria mea. Fa o schita, argumenteaza. Daca nu faci ramai doar unul bun de gura care spera ca impresioneaza interlocutorul prin logoree. Nu ma impresionezi deloc! Chiar ma amuz cu tine!Am de cine rade! De balbele tale! Balbe de "masterand"! Te doare capul! Ce sa faci, lipsa de scoala te afecteaza. Un proverb romanesc spune: "cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia". Ti se potriveste de minune!

Incredibil cat esti de functional :))) niciun om decent nu merge la stadion sa se bata. Si eu cand ma duc pe stadion, ma duc tot a tribuna a 2-a sau la tribuna 1. Cei care se bat sunt membrii de galerii. Si aici nu exista diferenta, toti sunt o apa si un pamant, nu conteaza ce echipa sustin. Deci afirmatia ta, "va suntem superiori ca noi nu mergem la stadion sa facem scandal", nu are niciun fundament. Bun, sa mergem mai departe: "de acolo vi se trage retrogradarea" - bun, deci sugerezi si practic recunosti cu alte cuvinte ca cineva din conducerea fcfcsb sa (stim bine cine), s-a razbunat, prin mijloace necurate, pentru acea farsa cu vestele. Lucru foarte josnic si cel mai important, ilegal. Spui ca nu esti patron, dar sustii singura echipa din lumea asta unde patronul este, pe rand, antrenor, manager, scouter, director sportiv, presedinte, patron si asa mai departe. Cat despre scoruri mari, si noi v-am batut cu scoruri mari, 3-0, 4-2 in Ghencea, 4-1 pe Arena Nationala, deci nu vad relevanta. United a fost umilita in ultimii ani grav, atat de Liverpool (a fost un 7-0 recent), de City (6-1) si asa mai departe. Ca o concluzie, esti de o prostie crasa.

Vezi toate comentariile (225)
Comentează