FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

opinie „Moș Nicolae” Șucu le-a arătat nuiaua » Marius Mărgărit, despre mesajele patronului de la Rapid pentru echipă și pentru fani

Dan Șucu (foto: Raed Krishan/GSP)
Dan Șucu (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 10:17 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 17:33

Rapid s-a prăbușit ca bursa de pe Wall Street după o invazie, în numai 3 etape din retur plus un meci de Cupă, care a însemnat și eliminarea încă din zorii competiției.

La finalul turului, Dan Sucu era mulțumit că echipa era în obiectiv, locul 3 în campionat, încă mai spera să treacă de grupele Cupei și era foarte aproape de un alt țel, o medie de două puncte pe meci. Rapid avea 1,93 în campionat și 1,94 în toate competițiile. Și la capitolul ofensiv stătea bine, 2,06 goluri/meci în Liga 1 și două pe meci în toate competițiile.

I-a ajuns! După eliminarea din Cupă, Bergodi s-a dus direct la Șucu și Angelescu
RAPID
I-a ajuns! După eliminarea din Cupă, Bergodi s-a dus direct la Șucu și Angelescu

Acum, cifrele au emigrat drastic spre Polul Sud al graficelor. În trei runde din Superligă, Rapid a adunat doar două puncte, cu o medie de 0,66/meci, adică un randament de numai 34% din ce reușise în prima parte a sezonului. 

Dacă punem și meciul de Cupă cu CFR Cluj, tot e rău, sunt numai 0,75 puncte pe meci. Iar raportul golurilor e și el în vrie, 0,66/meci în Superligă și 0,5 în toate competițiile, în aceste ultime 4 meciuri.

Prima reacție dură a lui Dan Șucu

Om de afaceri versat, Dan Șucu a sesizat "groapa" și a reacționat cu un mesaj cu bătaie pe termen scurt și nu numai. Chiar a doua zi după Moș Nicolae, le-a arătat tuturor nuiaua. A recunoscut că pentru el și asociatul său, Victor Angelescu "dezamăgirea se transformă automat în frustrare, ştiind cât de adânc am băgat mâna în buzunar, rezultatele fiind încă neconcludente".

A mai prins crize de acest gen de la venirea la Rapid, pe 25 mai 2022. Echipa tocmai trecuse printr-o triplă consecutivă de 3 meciuri cu un egal și două înfrângeri, după ce anterior câștigase 7 etape la rând. 

De atunci a trăit trei serii negre în Giulești, sezonul trecut, cea din noiembrie 2022 (2 eșecuri, o remiză), martie - aprile 2023 (4 înfrângeri, două egaluri) și din mai 2023 (două meciuri pierdute și un 0-0). 

Atunci însă, obiectivul Rapidului era doar să prindă play-off-ul și eventual o cupă europeană.

Acum însă, datele sunt altele. S-a promis Cupa, locurile 1-3 în campionat. Presiune. Iar galeria, chiar al 12-lea jucător, e și ea cu nervii pe zero. A reacționat la finalul meciului cu CFR, numindu-i "mercenari" pe jucători.

Echipa pare blocată, nu doar că nu mai câștigă, dar nici nu mai marchează. Iar Giuleștiul, pe cât de pasional și de statornic, e pe atât de ușor inflamabil. Iar acționarul majoritar a intervenit, prima dată dur și răspicat. Semn că simte și resimte presiunea. 

S-a terminat cu „belfereala” la Rapid

Prima nuielușă a lui Dan Șucu fost arătată suporterilor: "Sigur, orice echipă se bazează pe fani, pe inima cu care ei se alătură. Dar ne uităm şi la o altă echipă de tradiţie din Bucureşti, cu un număr mare de susţinători, dar care, cu resurse insuficiente, se luptă cu disperare pentru evitarea retrogradării". Adică, aveți grijă că uite ce e pe la Dinamo.

Apoi a cravașat echipa: "Ne-am propus ca Rapid să devină cea mai puternică, serioasă şi respectată din România, pentru mulţi ani de aici înainte, şi vom contribui financiar cu orice sumă este nevoie pentru a ajunge la acest rezultat. Suntem hotărâţi să avem şi să păstrăm sub contract doar jucători, antrenori, staff sau angajaţi care înţeleg această exigenţă, o respectă şi o adoptă! Cine nu-şi doreşte să fie cel mai bun, cine nu-şi doreşte să fie campion, nu are ce căuta alături de noi!". Adică gata, s-a terminat belfereala! O spune pentru prima dată clar și răspicat acționarul majoritar al Rapidului.

Ce efect vor avea "nuielele" lui „Moș Nicolae” Șucu rămâne de văzut. Pentru că din vacanța de iarnă a promis și bomboane, adică investiții, jucători noi, de valoare. Dar principiul său rămâne valabil: "E vorba despre exemplul personal. Dacă eu fac tot ce depinde de mine, învestesc ca să fiu cel mai bun, mă aștept la același răspuns din partea celorlalți".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
costeltudor
costeltudor  •  08 Decembrie 2023, 18:29

Dle. Sucu , pana nu vei pune in fruntea clubului un om PROFESIONIST și cu EXPERIENȚA , acest club NU va progresa !!!

FotbalClubSteauaBucurest1
FotbalClubSteauaBucurest1  •  08 Decembrie 2023, 18:17

Tot niste nuiele a dat mos Sucu si pe super transferurile Oaida sau Cristea! ;-))) Va continua investitiile mari si importante in aceeasi nota! :-)))

OperatiuneaMonstru
OperatiuneaMonstru  •  08 Decembrie 2023, 11:53
Postat de godot pe 08 Decembrie 2023, 11:26

Șucu e o colecție de clișee, platitudini și vorbe-goale, vrea să extrapoleze principiile organizaționale din business civil la fotbal, ceea ce o prostie, valoarea jucărilor e aia care e și asta e esențial. Rapid are nevoie de 6-7 transferuri de titulari, cel puțin la nivelul celor mai buni jucători de acum, nu de comunicate de presă inutile și bătut apa în piuă cu teorii derizorii. Rapid are nevoie de banii lui Șucu, nu de povețele lui Șucu.

Discurs mai utecist decat al lui Copos si arici mai gras la buzunar. De nu ar anunta obiective marete si planuri cincinale, nimeni nu si-ar crea sperante false cu un lot mediocru.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează