FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAŞI - RAPID 2-1

Rapidiştii au plecat de la Iaşi cu capul plecat: "Ne cerem scuze suporterilor!" :(

Rapid
Rapid

Articol de , - Publicat duminica, 21 februarie 2010 00:00

Bornescu şi Lazăr le-au trimis un mesaj suporterilor, dezamăgiţi de înfrîngerea de aseară.

Rapidiştii au ieşit cu capetele plecate de la vestiare. Dacă Iencsi şi Herea au urcat în autocar fără să scoată vreun cuvînt, Bornescu, dublat de Lazăr, a transmis un mesaj fanilor: "Ne cerem scuze!"
Vezi rezumatul meciului Poli Iaşi - Rapid 2-1  (video)

Jucătorii rapidişti au recunoscut că nu se aşteptau la un astfel de deznodămînt exact cînd visau mai mult la titlu. "Ştiam că ne aşteaptă un meci greu, dar nu ne aşteptam să pierdem", a declarat Lazăr, completat de Bornescu: "Nu ştiu ce s-a întîmplat, am avut şi noi ratările noastre şi aşa se întîmplă cînd nu le fructifici".

Obiectiv: victorii cu Unirea şi cu Timişoara
Rapidiştii îşi leagă singurele speranţe de faptul că întîlnesc în următoarele etape două contracandidate, Unirea Urziceni şi Poli Timişoara, ambele în Giuleşti. "Contează mult cînd pierzi trei puncte din debutul returului. Cred că putem vorbi de lupta pentru titlu dacă batem în următoarele partide de pe teren propriu", a concluzionat Lazăr. "Ne aşteaptă meciuri foarte importante, în care putem estompa eşecul de la Iaşi", a subliniat şi Bornescu.

"Gazdele au fost mai eficace, ai noştri nu au ştiut să respecte sarcinile. Cred că am făcut cel mai bun unsprezece posibil. Vom trage concluziile, ca să nu se mai întîmple pe viitor ce s-a petrecut la Iaşi"
Ciprian Panait, antrenor secund Rapid

Au sperat pînă în ultima clipă
Cristian Săpunaru a făcut deplasarea alături de echipă, deşi se anunţase că nu are drept de joc din cauza suspendării dictate în Portugalia. El a văzut partida din tribună, unde a stat alături de managerul Renzo Rossi şi a suportat glumele spectatorilor care i-au strigat: "Săpunarule, nu intri şi tu, să cîştigăm cu 3-0?". Oficialii rapidişti au încins telefoanele toată ziua de ieri, sperînd să găsească o portiţă în regulament pentru a-l folosi pe jucătorul împrumutat de la FC Porto.

Manea, doliu în tribună
Nicolae Manea nu şi-a condus ieri echipa de pe banca tehnică, fiind în doliu după moartea fratelui său de 63 de ani. Tehnicianul giuleştean l-a lăsat pe Ciprian Panait să dirijeze Rapidul şi a luat loc la tribuna oficială în vecinătatea lui George Copos. Jucătorii au purtat banderole negre în semn de doliu, s-a păstrat un moment de reculegere şi galeria rapidistă i-a scandat numele lui Nae Manea, care va merge astăzi la înmormîntarea fratelui său.

Marius Constantin suspendat
Rapid va trebui să alcătuiască altă linie de apărare la partida cu Unirea Urziceni din etapa viitoare. Marius Constantin a primit aseară al patrulea cartonaş galben şi este suspendat. Fundaşul giuleştenilor a luat destul de uşor avertismentul, chiar în prima repriză (30). A sărit la cap cu un adversar şi arbitrul Haţegan a considerat că rapidistul a lovit. (Alexandru Răducanu)

"Iaşiul a meritat victoria după cum a arătat jocul. Mai organizaţi, mai motivaţi! Poate a contat şi faptul că Nae Manea nu a stat pe bancă"
George Copos, finanţator Rapid

Scandal la "oficială"
După finalul meciului, lucrurile au fost cît pe ce să degenereze într-o bătaie în parcarea de la tribuna oficială. Un fan al lui Poli i-a strigat lui Nae Manea în momentul în care acesta a coborît: "Băă, v-am tras-o!". Rapidistul a ripostat: "Nu ţi-e, mă, ruşine, moldovean împuţit?!". Apoi s-a creat o busculadă, calmată de cei din jur. (Alexandru Răducanu)

Lazăr dezamăgit
Căpitanul de echipă al Rapidului a ieşit din vestiar cu capul în pămînt: "Speram la un alt debut de campionat, probabil că am făcut un pas înapoi în lupta pentru titlu. Trebuie să cîştigăm următoarele două meciuri, cu Unirea şi cu Timişoara, şi să reintrăm în cărţi". Lazăr nu a vrut să dea vina pe teren pentru eşec: "Probabil pe o altă suprafaţă am fi jucat mai bine, dar e valabil şi pentru ei". (Ovidiu Minea)

Au renunţat la contestaţie
Conducătorii ieşeni ar fi intenţionat, în cazul în care Poli pierdea aseară, să depună contestaţie împotriva folosirii lui Ilie Iordache. Motivarea ar fi fost transferul alambicat de la Pandurii la AEK Atena şi tot litigiul pe care l-a instrumentat Marin Condescu, preşedintele gorjenilor.

"Ni se pun beţe în roate în cazul Săpunaru, este clar. Mulţi s-ar împuşca în cap dacă noi am lua campionatul, ştim cine sînt ăia"
Renzo Rossi, manager Rapid

"La noapte voi dormi bine. Felicit echipa mea pentru angajament, aşa am reuşit să batem un adversar care, luat individual, ne e superior. Cred că şi dacă mîncam bătaie publicul ne aplauda pentru dăruire"
Petre Grigoraş, antrenor Poli Iaşi

"Rapid a arătat ca o echipă de titlu, problema lor am fost noi, cu un joc superior. Rămîne o formaţie specială pentru mine, sînt fanul ei şi sper să ia campionatul"
Vali Negru, mijlocaş Poli Iaşi

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
djycka
djycka  •  21 Februarie 2010, 20:14

Domnule Manea, tot respectul pentru activitatea dvs. ca jucator al Rapidului si condoleante pentru pierderea suferita. Totusi nu va inteleg atitudinea fata de o categorie de oameni printre care sa stiti ca exista si rapidisti :(

 •  21 Februarie 2010, 18:24

NAE MANEA NE-A FACUT MOLDOVENI IMPUTITI IAR NOI LE ZICEM TIGANI IMPUTITI!BLESTEMUL VOSTRU DE A VA NASTE NISTE TIGANI,SA TRAITI K NISTE TIGANI SI SA MURITI K NISTE TIGANI!

 •  21 Februarie 2010, 18:21
Postat de pe 21 Februarie 2010, 04:46

Lazare ai mancat meciu'. Pastreaza scuzele si paseaza cand tre sa pasezi. In loc de 1-0 pt noi s-a facut 2-0 pt ei. Mersi capitane

doamne cat de prosti sunt moldovenii astia

Vezi toate comentariile (13)
Comentează