FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - ASTRA 3-2

Rapidul va cîştiga meciul cu Astra la "masa verde". Niculae: "Şumudică a făcut-o intenţionat!" :X

Ploieştenii au crezut că Fatai nu este
extracomunitar. FOTO Raed Krishan
Ploieştenii au crezut că Fatai nu este extracomunitar. FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 01 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 31 octombrie 2011 21:18

Ploieştenii au folosit 6 fotbalişti extracomunitari în acelaşi timp şi, dacă LPF se autosesizează, vor pierde partida cu Rapid cu 3-0! Niculae îl acuză pe Şumi de sabotaj


Alb-vişiniii au toate şansele să-şi refacă golaverajul, anulînd cele două goluri primite în meciul cu Astra (3-2), disputat duminică seara. Motivul? Ploieştenii au dat dovadă de amatorism şi au uitat să contorizeze numărul fotbaliştilor extracomunitari pe care îi au pe teren. Şumudică, antrenorul ce a demisionat la final, a început meciul cu 4 astfel de jucători: nigerianul Fatai, senegalezul N'Doye, brazilianul Morais şi japonezul Takayuki, iar pe parcurs i-a introdus pe argentinianul Miranda, în minutul 24, şi pe brazilianul Amorim, în minutul 78, fără a-i scoate pe cei care au fost titulari!

Patronul Ioan Niculae îl acuză pe antrenor, rapidist declarat, că a făcut-o intenţionat, dorind să saboteze echipa din Ploieşti: "El era decis să plece oricum la finalul partidei şi a făcut echipa în aşa fel încît să fie şase jucători extracomunitari pe teren ca să pierdem. E un derbedeu, un om nesănătos la cap. Regret enorm că l-am adus la echipă!".

Astra nu ştie regulamentul
Preşedintele Astrei, Petre Buduru, a oferit o explicaţie ce nu are însă fundament: "Fatai nu e extracomunitar. Chiar dacă are doar cetăţenie nigeriană, el a jucat la juniori în România timp de trei ani, deci poate fi considerat jucător crescut în ţară. Nu riscăm nimic, sîntem acoperiţi. Oricum, meciul era pierdut. Între 2-3 şi 0-3 nu e mare diferenţă".

Însă articolul 46 din ROAF nu le dă dreptate prahovenilor: "Echipele din Liga 1 au dreptul să folosească maximum 5 jucători extracomunitari în acelaşi timp pe teren şi au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minimum 5 fotbalişti formaţi la nivel naţional". Mai exact, deşi Fatai poate fi considerat jucător ce a evoluat la juniori în România şi chiar dacă la acest capitol naţionalitatea sa nu mai contează, acest aspect nu-i schimbă statutul de fotbalist extracomunitar!

Schimbat cu Sorinaccio?
După demisia lui Marius Şumudică de duminică, Sorin Cîrţu este favorit în acest moment să preia banca tehnică a prahovenilor. Tehnicianul de 55 de ani a antrenat ultima oară pe Steaua şi în prezent este liber de contract. Deocamdată, Valentin Sinescu, secundul lui Şumudică, este noul "principal". (Ionel Luţan)

"Nu antrenorul e cel care trebuie să se ocupe de aspectele astea. Conducerea clubului trebuia să mă anunţe dacă era vreo problemă. Habar nu am avut!"
Marius Şumudică, fost antrenor al Astrei

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI RAPID - ASTRA 3-2!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (18)
zoomrapid
zoomrapid  •  03 Noiembrie 2011, 06:12
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Stai linistit ca nu stie ce e aia... ii traduc eu Mai usor bai, ca iti dai cu mucii in ceai!!! =))))))))))))

doctorvlad
doctorvlad  •  01 Noiembrie 2011, 16:54

Rezultatul corect este 3-2,nu 3-0!

koolshen
koolshen  •  01 Noiembrie 2011, 11:19
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

www.transfermarkt.de/de/ousmane-ndoye/profil/spieler_6973.html ca sa mai vezi odata cat esti prost si mai esti si fudul

Vezi toate comentariile (18)
Comentează