FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A dat Gigi Becali lovitura? Cum sunt fețele noi de la FCSB: „Șut e puternic și serios, Ion e tehnic și tupeist”

Gigi Becali, finanțatorul FCSB, a declarat în repetate rânduri că nu își dorește să mai investească în transferuri
Gigi Becali, finanțatorul FCSB, a declarat în repetate rânduri că nu își dorește să mai investească în transferuri

Articol de , , - Publicat vineri, 14 august 2020 07:16 / Actualizat vineri, 14 august 2020 08:32

Ilie Poenaru, antrenorul de la Clinceni, îi caracterizează pe puștii pe care FCSB i-a readus recent. Adrian Șut, 21 de ani, și Robert Ion, 19 ani, sunt achizițiile „de pandemie” care înlocuiesc cumpărăturile scumpe pe care le făcea Gigi Becali în anii trecuți.

FCSB nu a mai achiziționat fotbaliști de milioane de euro, așa cum obișnuia să procedeze vara, de data asta a ales să-i readucă pe tinerii pe care-i avea împrumutați. Doi dintre ei revin de la Clinceni, revelația campionatului. Nou-promovata, cu cel mai mic buget din toată competiția și cu jucători fără CV-uri valoroase, a reușit să se salveze de la retrogradare cu lejeritate, a încheiat sezonul pe locul al 4-lea din play-out.

Ilie Poenaru, tehnicianul care a promovat în mod surprinzător cu Clinceni în vara trecută, iar acum a izbutit să păstreze echipa în prima ligă, acceptă să-i caracterizeze pe Șut și pe Ion, pariurile noi ale lui Gigi Becali.

Cum îi vede Poenaru pe cei doi tineri fotbaliști:

Adrian Șut

  • „A ajuns la Clinceni în 2018, de la Pandurii, și a crescut foarte mult cât a fost la noi. E un tip receptiv, pricepe imediat ce îi transmiți și respectă indicațiile, ceea ce îl ajută să progreseze ușor, să învețe lucruri noi”
  • „L-am folosit ca mijlocaș central de ambele faze, adică un „număr 8”, dar poate fi și închizător în 4-3-3, poate juca și în spatele unui atacant. Eu l-am utilizat în spatele unui vârf pentru că-mi era util, fiind un jucător bun și pentru defensivă ne transformam ușor în 4-5-1 și puteam să ne apărăm bine”
  • „E un tip puternic, serios, muncitor, ușor de antrenat. E o pierdere pentru noi. Căutăm fotbaliști noi sub 21 de ani, cred că îl vom lua în curând pe Marian Șerban, un mijlocaș care a fost la Mioveni în sezonul trecut”
A dat Gigi Becali lovitura? Cum sunt fețele noi de la FCSB: „Șut e puternic și serios, Ion e tehnic și tupeist”

Robert Ion

  • „La noi a jucat mai des în banda stângă, dar este, ca profil, un „număr 10”, un fotbalist bun în spatele vârfului, să aibă libertate de acțiune”
  • „E tehnic și-i place să dribleze, caută duelurile unu la unu cu adversarii. O problemă e că în continuare ține mingea prea mult. I-am tot zis asta și s-a mai corectat un pic. Trebuie să joace mai repede, dacă a depășit un adversar să dea mingea. Nu e un defect grav, e ceva ce poate fi corectat”
  • „E foarte inteligent și are o personalitate puternică, are tupeu chiar!”
A dat Gigi Becali lovitura? Cum sunt fețele noi de la FCSB: „Șut e puternic și serios, Ion e tehnic și tupeist”

29 de meciuria jucat Adrian Șut în sezonul trecut, 28 ca titular, și a marcat 5 goluri

32 de meciuria adunat Robert Ion, 16 ca titular, și a înscris un gol în ediția precedentă din Liga 1

Albu nu mai vine la FCSB

FCSB a mai fost interesată și de un alt jucător de la Clinceni. Alexandru Albu, 27 de ani, aparținea, de fapt, de Chiajna, fusese doar împrumutat la Clinceni, iar Concordia nu a fost de acord să-l cedeze pentru 50.000 de euro, cât oferise Becali. 

Negocierile cu FCSB s-au blocat și jucătorul este, acum, mai aproape de nou-promovata UTA. Gigi l-ar fi vrut pe Albu ca fundaș central, deși el a jucat mai des la Clinceni ca mijlocaș defensiv. Poenaru e sigur că Alex e bun și ca stoper: „Eu am avut nevoie de el ca mijlocaș defensiv fiindcă în anumite momente din meciuri transformam așezarea în 5-4-1 și Albu cobora ca al treilea fundaș central, putea să joace cu ușurință acolo”.

Becali a recunoscut că s-a răzbunat pe Craiova cu CFR: „Le-am răspuns cu aceeași monedă!”

Citește și alte știri despre FCSB:

El e noul favorit al lui Becali? Gigi s-a dat de gol: „N-a fost dorit, dar l-am adus cu forța. E pariul meu”

Gigi Becali a venit de urgență la sediul LPF! E furios pe deținătorul de drepturi TV: „Nu accept să fiu luat de prost”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
sirius8121955
sirius8121955  •  14 August 2020, 10:48

Poza asta il arata nu ca smerit cum ar vrea el sa pară ci ca *** si asta se vede dupa jucatorii pe care isi mai poate permite sa ii aduca la echipa acum, noi nam cistigat campionatul cu altii cit de cit mai răsăriți dar acum, ca întotdeauna la inceputul fiecarui zezon competițional, aceasta caricatura ne promite ca, IAR, vom fi campioni, tare ma temsa nu ajungem sa ne chinuim pe la subsolul clasamentului ca am mai pățit-o sezonul recent incheiat desi in lot erau ( si inca mai sint)" perlele " lui gigi pe care nu i le trebuie la nimeni

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stelbz
stelbz  •  14 August 2020, 10:17

CFR si-a intarit atacul cu Dumitru Cardoso, iar noi cu Robert Ion, Buziuc ! Cine s-a intarit ??? O fi bine pentru FCSB, o fi rau ? Poate ca Robert va fi f. bun in viitor pentru a obtine performanta, dar nu ACUM cand FCSB vrea in grupele EL , sau sa obtina titlul ! Sau Becali vrea tot unul din locurile 2, 3, 4, 5 ?

ortega
ortega  •  14 August 2020, 09:45

Șut ... Briceag ... Băi Belciug , cu șuturi și ci șișuri te dau afară din Europa ... Știam că e penibil și prost dar se pare că Doamne-Doamne i-a luat și ultimul neuron ...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează