FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Recomandat de Piţi » Cum a devenit Stanciu prioritatea Stelei

Nicolae Stanciu a fost printre cei mai slabi jucători în meciul cu Polonia
Nicolae Stanciu a fost printre cei mai slabi jucători în meciul cu Polonia

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 23 martie 2013 00:27

Nicolae Stanciu a devenit ţinta Stelei în campania de transferuri graţie admiraţiei selecţionerului faţă de tînărul mijlocaş.

Becali e pe cale să crească numărul internaţionalilor din lotul Stelei. Nicolae Stanciu, de la Vaslui, a bifat pînă acum o singura selecţie, 45 de minute în Polonia-România 4-1, disputat acum o lună şi jumătate, dar este unul dintre tinerii pe care Victor Piţurcă îi apreciază cel mai mult.

Selecţionerul îl consideră pe Stanciu un potenţial om de bază în viitorul echipei naţionale şi aprecierea lui Piţi a fost cea care l-a convins pe Becali să intre în tratative cu Porumboiu pentru mijlocaşul ofensiv care va împlini 20 de ani în mai, anul acesta.

Propulsat titular la Vaslui
Piţurcă l-a protejat pe Stanciu inclusiv în anul pe care el l-a petrecut la Vaslui pînă acum. Nicuşor a depăşit perioada de început din Moldova cu ajutorul selecţionerului. Inacio îl folosea destul de rar şi mai mult în a doua repriză, nu ca titular. Piţurcă a intervenit transmiţîndu-le vasluienilor: "Băgaţi-l să joace şi în cîteva luni eu îl convoc la echipa naţională! E foarte bun şi poate progresa mult, dar îi trebuie meciuri!".

Porumboiu şi oamenii din jurul lui au priceput mesajul şi au insistat din acel moment cu Stanciu, pe care patronul l-a promovat drept "noul Wesley" după ce l-a cedat pe golgeterul brazilian în Ţările Arabe.

Scouter de încredere
Piţurcă a garantat transferul lui Gardoş şi pe cel al lui Latovlevici, ambii achiziţionaţi cînd actualul selecţioner era antrenor în Ghencea, dar a continuat să influenţeze şi după aceea politica de transferuri a lui Becali. Fotbalişti precum Chipciu şi Pintilii, pe care el i-a convocat de la cluburi medii ale Ligii 1, precum Braşov şi Pandurii, au fost luaţi de Steaua după ce au devenit internaţionali.

A existat şi cazul lui Tiberiu Bălan, pe care Piţi a mizat la "naţională" şi Gigi l-a adus imediat la Steaua, dar afacerea s-a dovedit una proastă pentru roş-albaştri. "M-am luat după faptul că-l convocase Piţurcă, d-aia am crezut că e bun Bălan, doar că Piţurcă se prinsese că nu e valoros şi renunţase deja la el cînd l-am legitimat eu".

E sursă importantă de venituri
Steaua a cîştigat bani mulţi din drepturi TV, din bilete vîndute, din premii de la UEFA, acum mai descoperă o sursă semnificativă. Becali a dezvăluit asta încercînd să explice de ce nu-şi permite să conteste nici o decizie pe care Piţurcă o ia legată de echipa naţională: "Fiindcă avem nouă jucători la meciurile cu Ungaria şi cu Olanda, încasăm vreo 400.000 de euro. Calificarea la Campionatul Mondial ar putea însemna pentru Steaua un venit spre patru milioane de euro".

"Să vedem cine pleacă"
Un singur stelist e reticent faţă de intenţiile pe care Becali le-a anunţat în legătură cu pauza din vara care urmează. E vorba despre Helmuth Duckadam. El e de părere că ar trebui stabilite întîi numele care dispar din lot: "Poate nu reuşim să vindem pe nimeni, şi atunci ne-am putea trezi cu cinci fundaşi centrali şi nici un vîrf. Dau un exemplu, mă refer la faptul că nou-veniţii ar trebui aleşi în funcţie de locurile pe care le-ar elibera plecările".

E al 8-lea tînăr din Liga 1
Chiar dacă nu a marcat nici un gol, Nicolae Stanciu e unul dintre tinerii care au cifre bune în acest sezon. Conform indexului InStat, care ia în calcul toţi parametrii de joc ai unui fotbalist, vasluianul e pe locul 8 într-un top al jucătorilor din Liga 1 născuţi după 1 ianuarie 1991.

564615-jucator-index.jpg

"În principiu, mi-am dat acceptul ca Stanciu să plece. Gigi n-a apucat să discute cu mine, cred că n-a avut timp, s-a grăbit să iasă imediat la televizor să povestească" (Adrian Porumboiu, patron Vaslui)

"Gigi a vorbit cu clubul FC Vaslui, nu cu mine, eu am fost luat cu alte treburi. Cînd ai o ofertă, nu te poţi opune şi trebuie să ţii cont că nu întotdeauna poţi obţine suma pe care ţi-o doreşti" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

38 de meciuri a jucat Stanciu la Vaslui în Liga 1 şi a marcat un singur gol. Nu a mai înscris în campionat de la debutul pentru moldoveni, un 2-1 cu Petrolul

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
lutescutudor
lutescutudor  •  23 Martie 2013, 22:47

Stanciu si Iancu deocamdata sunt cele mai mari tinere talente ale Romaniei. Mai avem si Tucudean si Maxim, dar ei au plecat deja ...

max_24
max_24  •  23 Martie 2013, 21:40

Eu credeam ca Piti face convocarile cu impresarii , insa acuma imi dau seama ca Piti nu convoaca un jucator pana nu ajunge la Steaua !!!!! Porumboiu ar face cea mai mare prostie daca l-ar da pe Stanciu la Steaua.Daca tot vrea sa il vanda , sa incerce sa il vanda undeva in strainatate , numai la Steaua nu . Aceeasi treaba s-a intamplat si cu Papp , o vazut ca nu se duce la Steaua nu l-a mai convocat , iar cand a facut-o mai avea un pic si il punea varf , numai sa ne demonstreze el ca Papp nu are valoare Nea Piti , faci bara - bara cu Becali ???

danyellle
danyellle  •  23 Martie 2013, 09:11

nu e de Steaua, sa-l ia pe Chitu.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează