FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Reghecampf l-a detronat pe Protasov! A devenit cel mai eficient antrenor al Stelei în Europa din toate timpurile

Reghecampf a preluat Steaua în această vară +2   FOTO
Reghecampf a preluat Steaua în această vară

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 decembrie 2012 10:12

"Principalul" din Ghencea a devenit tehnicianul care are cel mai bun punctaj în cupele europene dintre toţi antrenorii cu care Steaua a jucat pe plan extern.

Reghe face istorie pe banca Stelei, deşi n-a bifat nici măcar un an ca "principal" al trupei din Ghencea. Cu toate acestea, rezultatele bune din cupele europene îl plasează deja pe primul loc într-un top extrem de pretenţios. Cel al antrenorilor cu cel mai bun procentaj de puncte, din totalul posibil, în jocurile din cupele europene.

Recordul lui Protasov a durat 7 ani
Şi pentru ca acest top să aibă relevanţă sînt luaţi în calcul doar cei care au stat pe bancă măcar la 10 partide ca "principali" ai roş-albaştrilor în competiţiile internaţionale intercluburi. Partida cu Copenhaga a fost chiar a zecea pentru actualul tehnician al Stelei, iar rezultatul l-a propulsat peste cel care deţinea poziţia de lider în acest top de fix 7 ani, e vorba despre Oleg Protasov.

Reghecampf are un procentaj de puncte cîştigate de 66,7 la sută, fiind singurul dintre toţi antrenorii care au trecut pe la Steaua în toată istoria clubului care depăşeşte bariera a două treimi din puncte.

Şi Oleg cîştigase grupa, dar era pe locul 2 în Liga 1
La fel ca şi Reghecampf, şi Oleg Protasov o calificase pe Steaua în primăvara europeană în sezonul 2005-2006. Atunci, ca şi acum, Steaua a cîştigat grupa din care a făcut parte, alături de Sampdoria, Hertha Berlin, Lens şi Halmstad, fără gol primit chiar. Totuşi, în campionat, la finalul lui 2005, Steaua a terminat pe locul 2, nu pe primul loc, aşa cum se va întîmpla acum.

Linia de clasament a lui Reghecampf în Europa
10 jocuri: 6 victorii - 2 remize - 2 înfrîngeri, golaveraj 17-10

542850-top-antrenori.jpgProtasov, un singur insucces
Dintre antrenorii care au pregătit-o pe Steaua şi au măcar 10 meciuri în cupele europene, nici unul n-a reuşit să fie imbatabil şi să nu piardă nici un joc. Totuşi, unul singur are doar un insucces. E vorba despre Oleg Protasov, care a pierdut exact cel mai important joc pe banca Stelei, returul cu Rosenborg din play-off-ul Champions League, scor 2-3, şi cum pe Ghencea fusese 1-1, s-a ratat accesul în Ligă.

203 zile au trecut de cînd Reghecampf a preluat conducerea tehnică a Stelei, lucru care s-a petrecut pe 21 mai, imediat după finalul campionatului trecut

Ienei şi Iordănescu, cei mai longevivi
Deocamdată, Reghecampf nu intră în topul primilor 5 antrenori care au bifat cu Steaua măcar 20 de meciuri în cupele europene. La acest capitol conduc cei care sînt cel mai titraţi. Iordănescu şi Ienei, ambii şi cu trofee externe, nu numai interne, au stat pe banca roş-albaştrilor nu mai puţin de 31 de partide în Europa, următorul fiind Dumitriu, cu 7 jocuri mai puţin.

542851-top-antrenori-2.jpg

Reghe vrea cu nemţii :)
Chiar dacă Germania e singura ţară care a reuşit să trimită în primăvara cupelor europene toate echipele cu care a plecat la drum în vară, Reghecampf spune că ar prefera să joace cu o echipă din Bundesliga în "16-imile" Europa League. "Ar fi frumos să jucăm în Germania, de asemenea, cred că o variantă bună ar fi Ajax", a spus Reghe. Bayer Leverkusen şi Borussia Monchlengladbach sînt formaţiile cu care Steaua ar putea să joace. "N-ar fi bine să întîlnim italieni, gen Napoli, ne-ar fi foarte greu", a adăugat Reghecampf. Tragerea la sorţi va avea loc pe 20 decembrie, iar meciurile pe 14 şi 21 februarie.

Punctaj de campion în 2012
Reghecampf a fost antrenor în acest an, în perioada ianuarie - decembrie, în fix 34 de etape, adică un campionat întreg. 16 runde le-a disputat în primăvară cu Chiajna şi 18 cu Steaua în actuala stagiune. Reghecampf a strîns nu mai puţin de 78 puncte, 34 cu Chiajna şi 44 cu Steaua, punctajul fiind unul care i-ar asigura practic un titlu de campion.

În ultimii ani, toate campioanele din România au cîştigat titlul avînd sub 75 de puncte: în 2012 l-a luat CFR (71 de puncte), în 2011 l-a cîştigat Oţelul (70), acum 3 ani s-a impus CFR (69), iar în 2008 prima a terminat Urziceni (70).

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

MM: "Stelişti, treziţi-vă!"
Mihai Stoica e deranjat de faptul să suporterii roş-albaştrilor n-au luat cu asalt casele de bilete pentru meciul de luni seară cu Astra. "Avem suporteri de vreme bună şi stadion de 5 stele. Se pare că mitul «Ghencea e casa noastră» e valabil doar pentru ultraşi. Altfel, nu-mi explic de ce, ţinînd cont de rezultate şi de evoluţia încîntătoare a băieţilor din acest sezon, s-au achiziţionat doar 1.522 bilete. Stelişti, treziţi-vă! Jucăm cu ocupanta locului 2! E ultimul meci acasă pe 2012! Chiar nu ne luăm rămas bun?" a fost mesajul postat de MM pe facebook.

Rusescu apreciat de Il Luce!
Golgeterul Stelei, dar şi al Ligii 1 în acest sezon, Raul Rusescu a fost lăudat de către tehnicianul celor de la Şahtior, Mircea Lucescu. În plus, Il Luce a vorbit şi despre calificarea în primăvara europeană. "Asta înseamnă să ai sînge de golgeter. Rusescu a simţit să şuteze şi nici nu cred că s-a uitat prea mult, nici nu cred că s-a gîndit prea mult. Recuperarea lui Bourceanu a fost extraordinară, după care el a găsit soluţia cea mai bună, aceea de a surprinde portarul. Nimeni nu se aştepta ca el să tragă", a punctat Lucescu pentru DolceSport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (269)
treadstone
treadstone  •  17 Octombrie 2014, 21:52

Ce a facut Protasov la Steaua?? Steaua a cîştigat grupa din care a făcut parte in Cupa Uefa si s-a calificat in primavara europeana de pe primul loc, grupa cu Sampdoria, Hertha Berlin, Lens şi Halmstad fara sa primeasca vreun gol!!! In dubla cu Rosenborg doar ghinionul a facut ca Steaua sa piarda calificarea.Mirel Radoi si-a dat autogol si a gresit la toate golurile adversarului. A avut si rezultate bune si rezultate proaste, dar sa scrii mizeria asta e prea de tot.

andystar
andystar  •  09 Decembrie 2012, 19:47

cel mai bun antrenor si cea mai buna echipa ! frustratii sa se uite la tv in primavara !

romeverest
romeverest  •  09 Decembrie 2012, 17:55

Asa o fi......insa rusinea de acasa cu Stuttgart, nu apare la niciun antrenor al Stelei !!!

Vezi toate comentariile (269)
Comentează