FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-0

Remus Răureanu oferă 4 explicații pentru succesul „norocos” al CFR-ului cu FCSB: „Dan Petrescu a devenit noul Pițurcă!”

Petrescu a devenit
Petrescu a devenit "noul Pițurcă", încă un antrenor ale cărui victorii arată rău și pentru neutri, nu numai pentru rivali. Ca și lui Piți, lui Dan îi sunt subliniate stilul urât prin care se impune formația lui și norocul exagerat. Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2020 17:28 / Actualizat luni, 15 iunie 2020 17:53

„O prezență rușinoasă, ne-am făcut de râs!”. Fiindcă Pițurcă nu era un personaj simpatic pentru media și pentru suporteri, aceasta a fost concluzia românilor după Euro 2008. Naționala remizase cu campioana mondială Italia, 1-1, cu vicecampioana mondială Franța, 0-0, și pierduse cu Olanda, 0-2. Se calificase la turneul final din postura de șefă a unei grupe în care Olanda se clasase a doua, cu trei puncte în spatele „tricolorilor".

  • CFR Cluj a învins-o pe FCSB, 1-0, în etapa a treia a play-off-ului și s-a desprins la 7 puncte în fruntea clasamentului. (VIDEO+FOTO)

Din cauza imaginii de nesuferit a selecționerului, publicul subestima rezultatele bune. La 12 ani de atunci, Petrescu a devenit "noul Pițurcă", încă un antrenor ale cărui victorii arată rău și pentru neutri, nu numai pentru rivali. Ca și lui Piți, lui Dan îi sunt subliniate stilul urât prin care se impune formația lui și norocul exagerat de care beneficiază.

„Asta e, n-avem cum să antrenăm norocul!", a reacționat Florin Tănase în urma înfrângerii de duminică seară. FCSB a atacat mai mult în derby, a ratat și a rămas cu frustrarea de a fi pierdut puncte pe care le-ar fi meritat. Dar asta face Petrescu, de fapt? Antrenează norocul? Ar însemna să funcționeze prea des, trei ani la rând:

  1. CFR are un singur eșec în ultimele 12 meciuri cu FCSB. Roș-albaștrii au învins cu 1-0 în finalul sezonului 2018-2019, când ardelenii erau deja campioni și rezultatul nu mai conta. În sezonul acesta au fost disputate trei partide directe. Clujul a câștigat de două ori și nu a primit nici un gol de la echipa lui Becali!
  2. „Arlauskis le-a câștigat meciul, dar așa s-a întâmplat de trei ani încoace, când a câștigat CFR campionate", a mai spus Tănase. În aceeași logică, Juventus a fost o echipă medie care l-a avut pe Buffon, Real Madrid n-ar fi câștigat nimic dacă n-ar fi existat Casillas, pe Bayern au creat-o Kahn și Neuer.
  3. Vișiniii au disputat 16 meciuri în Europa de-a lungul acestui sezon. Echipe pe care le-au învins cu noroc, conform observatorilor care-l analizează pe Petrescu în cheia urâțeniei: Lazio, Rennes, Celtic, Astana, Maccabi Tel Aviv. Au fost eliminați de Sevilla fără să fi pierdut vreun meci, 1-1 acasă și 0-0 în deplasare. Cu spaniolii n-au mai avut noroc.
  4. Clujul nu a mai pierdut vreun meci acasă în campionat din septembrie 2018! Atunci a fost învins de Viitorul, 2-1 pentru dobrogeni. Antrenorul vișiniilor era Conceicao. Au rezistat neînvinși aproape doi ani doar grație norocului? Noroc ar fi să câștigi la loto, dar nu săptămânal! Dacă încasezi marele premiu o dată la șapte zile, ori ești un personaj din Dosarele X, ori ai un aranjament cu Loteria!

 Dan Petrescu: "Nu terminăm în primele trei dacă vom continua să jucăm cum am făcut-o cu FCSB"

Citește mai multe știri despre CFR - FCSB:

Gigi Becali a avut dreptate: el a fost cel mai slab stelist, nu Ovidiu Popescu! FCSB a dominat clar meciul

Mario Camora, moment comic cu fiul său » I-a făcut cronica după meciul cu FCSB: „A bătut CFR, gol din corner” :)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
rumunek
rumunek  •  16 Iunie 2020, 09:57

Ce simplu e să arunci niste date statistice si ceva rezultate de care lumea a uitat. Argumentul ăla cu marii portarii ai unor echipe e atât de ambiguu, ca nu are rost sa îl discut. Rezultatele directe in ultimii ani? O singura victorie a FCSB, corect. Dar câte victorii a avut CFR in aceasta perioada? O punem și pe asta obținută in aceste condiții date de GSP: Echipa lui Vintilă a avut o posesie mai bună, 65,5% la 34,5%, a avut multe șuturi pe poartă, 9 la 1, și mai multe pase, 523, față de 251 câte a avut CFR Cluj. ȘUTURI PE POARTĂ 9 LA 1. Dar nu e noroc. Cum noroc nu a fost nici la golul lui Deac de la București din minutul 44, intr-un 0-2. Nici in Europa nu a fost noroc cu Astana, care bătuse in primul meci cu 1-0, iar la 3-1 la Cluj, in una din ultimele faze a avut mingea pe linia portii lui Arlauskis. Nu a fost noroc nici la Rennes, unde francezii au avut un copil in poartă, care a rezolvat meciul într-o singura fază. Ce a urmat e mai bine să nu amintim. Singurul argument real este cel al continuitatii in rezultate pe care o are CFR. Cum necum, urât sau nu, din lovituri libere obținute în niște puncte ale terenului pe care le exersează sau din penalty-uri ușor obținute, victoriile se adună. Când jocul nu merge, organizarea foarte buna ii ajuta sa ducă meciul cu 0 in spate. Pentru cine are memorie, se poate face o comparație cu echipa creată de Olăroiu, cu Goian și Ghionea, avându-i în fată pe Rădoi și Paraschiv. La fel de greu luau gol, dar nici spectacol nu prea ofereau.

whiteredarad
whiteredarad  •  15 Iunie 2020, 21:15

Sint citeva chestii limpezi 1-CFR a plecat de la ideea ca si un egal este bun 2- Pina la 1-0 FCSB nu a avut ocazii, iar dupa 1-0, CFR s-a retras sa apere rezultatul 3-In timp ce Vlad nu a avut nici o reactie ( "dormea"), la autogol, Arlauskis a fost foarte bun 4- Coman, Tanase, Man sint extrem de individualisti, la ei se cam termina faza. Nu au reusit, impreuna nici o faza de atac pentru Petre, ca sa spui ca "atacantul a ratat" Asta pentru ca ei conlucreaza minim. Aici este si valoarea si prestatia antrenorului, care nu prea are valoare si metode. 5- Pina cand va "strica " Coman toate fazele fixe , din jurul careului. El , efectiv, "si-a batut joc" de doua lovituri foarte bune. Cind va da si el goluri, din faze fixe ? 6- Cu Becali, instabil psihic FCSB face schimbari des si aiurea. In plus se joaca cu foarte multe atingeri, rar vezi joc "dintr-o bucata". Concluzia mea : FCSB va avea probleme si cu alte echipe ( ASTRA, Craiova). Deci , daca Craiova pierde si ea CFR va fi, mai mult ca sigur, din nou campioana.

valiza.epo
valiza.epo  •  15 Iunie 2020, 20:41
Postat de farasportincazarma pe 15 Iunie 2020, 19:02

Modestul, necalificatul, Vintilă a făcut o greșeală majora, impardonabilă, in disputa cu inegalabilul, galacticul, D Petrescu! Trebuia sa-l scoată pe Vlad si sa bage un atacant, pentru ca oricum neputincioșii din Gruia nu au amenințat poarta Stelei! Încă o remarca: marele, inegalabilul, d Petrescu a câștigat titlul doar la umbra unor figuri recunoscute: Bucșaru, arpi bacsi, varga bacsi, dancu bacsi, in rest nimic, zero, nul! Unde nu e cooperativa și arbitrii nici bafta lui tradiționala nu ajuta la nimic!

Prosti ca tine nu mor niciodata. Se schimba doar. Azi esti tu, maine e fiul lui tac-tu...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează