FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Repatriaţi la vară » CFR se gîndeşte să-i readucă pe Edimar şi Lionn din Portugalia

Articol de GSP - Publicat marti, 09 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 08 aprilie 2013 20:53

Şefii clujeni au rămas impresionaţi de evoluţiile celor doi la Rio Ave, ambii fiind titulari incontestabili.

CFR Cluj se pregăteşte de noul sezon şi vrea să-şi remanieze din temelii lotul în vară. Oficialii clujeni au anunţat deja că vor cumpăra 7 jucători în mercato, iar în plus îi vor readuce pe fundaşii Edimar (26 de ani) şi Lionn (24 de ani), ambii împrumutaţi în Portugalia la Rio Ave.

Cei doi au avut evoluţii apreciate în acest sezon, ambii fiind titulari incontestabili la echipa clasată pe locul 8 în prima ligă. Cum va afecta lotul feroviar repatrierea celor doi brazilieni?

Sepsi în pericol
Edimar a început sezonul în tricoul CFR-ului, dar a fost cedat de Ioan Andone după calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor din "dubla" cu Liberec la gruparea portugheză, clubul încasînd 100.000 de euro pentru afacerea perfectată. Folosit pe postul de fundaş stînga, brazilianul a reuşit să se impună rapid şi să bifeze 24 din 25 de meciuri din actuala stagiune, înscriind două goluri.

Revenirea sa ar mări concurenţa în banda stîngă, acolo unde Sepsi şi Camora au fost folosiţi alternativ de Paulo Sergio sau chiar împreună, portughezul jucînd mijlocaş în această variantă.

Pe de altă parte, şefii clujeni încearcă să pună astfel presiune pe Sepsi, care are un salariu mult prea mare, 200.000 de euro pe sezon, pentru bugetul viitor visat de Paszkany. "Dacă Sepsi nu va accepta o diminuare, ar putea fi scos la vînzare, mai ales că clubul are soluţia Edimar deja asigurată", au povestit surse apropiate conducerii.

Borna Panin
Situaţia e aproape similară în cazul lui Lionn. Lui Panin (34 de ani) îi expiră contractul la vară, iar clubul nu i-a făcut nici o ofertă de prelungire, chiar dacă fundaşul a reintrat titular în ultimele partide după accidentarea lui Ivo Pinto. Lusitanul e aproape sigur că va fi senatorul de drept şi în sezonul viitor, iar soluţia de rezervă ar fi tocmai Lionn, care are un salariu acceptabil pentru Liga 1, 10.000 de euro lunar.

30 de meciuri are Edimar pentru echipa clujeană din 2009 cînd a fost transferat de CFR de la Braga

1.777 de minute a bifat Lionn în tricoul lui Rio Ave în acest sezon

"La vară o să mai aducem 6-7 fotbalişti, să vedem ce jucători mai putem să recuperam dintre cei accidentaţi şi vom reface lotul pentru a putea lua titlul din nou" (Arpad Paszkany, patron CFR)

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
cfrclujole
cfrclujole  •  11 Aprilie 2013, 21:05

Ambii utili in conditiile date.

thumbzilla
thumbzilla  •  10 Aprilie 2013, 01:27

nem tudom !!!

ovi81ugw
ovi81ugw  •  09 Aprilie 2013, 20:06
Postat de ulise3223 pe 09 Aprilie 2013, 20:01

Titlul? Un vis interzis! Nu mai permite sistemul nici de podium sa te apropii. Poate sa aduca oricati jucatori, sa revina accidentatii, nicio sansa. Fiecare sezon cu aliniere a planetelor inseamna minus 20 de puncte. Si minus 20 e varianta optimista. Asa ca, vae victis!

terminaaaa båååå vitå

Vezi toate comentariile (17)
Comentează