FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - STEAUA 1-0

Reporterul Gazetei a stat în spatele băncii Stelei la înfrîngerea jenantă de la Bistriţa şi a urmărit reacţiile lui Lăcătuş » Stenogramele Stelei

Articol de , - Publicat marti, 02 noiembrie 2010 00:00

"Fiara" n-a dat nici măcar o indicaţie tactică tot meciul, nu a chemat nici un jucător la margine să aibă discuţii. A primit cu gesturi de lehamite şi de disperare toate nereuşitele lui Bănel şi compania.

Meciul Gloria - Steaua 1-0, privit la televizor, a arătat o echipă, cea din Ghencea, jucînd penibil. Meciul Gloria - Steaua 1-0, urmărit însă din tribunele stadionului, chiar de la cîţiva metri în spatele lui Lăcătuş, masa presei fiind la maximum 7-8 metri, îţi oferă şi o altă concluzie. Mult mai dură pentru Steaua, pentru că tot ce s-a petrecut pe banca trupei din Ghencea explică multe din jocul catastrofal al lui Nicoliţă şi compania.

Pe Lăcătuş, lumea îl ştie ca jucător. Agresiv, determinant, care îşi capacita colegii prin tot ceea ce făcea. La Bistriţa, în postura de antrenor, a pierdut şi el meciul prin KO. Fluierul de start l-a găsit în picioare, cu mîinile la spate, aşa cum a privit mare parte din meci. Prima fază a Gloriei, chiar penalty-ul comis de Bonfim, i-a atras prima reacţie. S-a întors către bancă şi a ridicat din umeri, parcă întrebîndu-i ce s-a întîmplat. A primit golul lui Moraes fără reacţie, după care şi-a început "recitalul".

S-a manifestat spumos la fiecare duel pierdut de mijlocaşii centrali, în special de Marinescu. "Ce face? Ce face? Nu poate să cîştige nici un duel? Incredibil aşa ceva", a spus Lăcătuş, punîndu-şi mîinile în cap. Un nou raid al oamenilor lui Manea, care l-a prins prost plasat pe Galamaz, acesta a fost nevoit să faulteze şi a încasat "galben". Lăcătuş a scos un "heeei", după care s-a întors din nou, parcă obsesiv, către banca sa: "Ce dracu joacă, mă, ăsta? Ăştia nici în teren nu ştiu să stea". S-a reîntors cu faţa către teren, dar nu le-a strigat nimic fundaşilor.

S-a minunat de gafele lui Nicoliţă
A urmat la rînd Nicoliţă. De fapt, pînă în momentul în care a fost schimbat, mijlocaşul i-a produs cele mai multe grimase antrenorului. O minge care a curs bine pe atacul Stelei, a ajuns în dreapta, la Bănel, a cărui centrare a fost catastrofală. Reacţia lui Lăcă? A strîmbat din nas şi a dat a lehamite din cap şi din mîini, tot uitîndu-se spre propriii colaboratori. "Doamneee!" a fost cuvîntul pe care l-a tot repetat, încercînd să-şi explice cum de elevul său nu reuşeşte nici măcar o pasă bună.

Astfel de gesturi şi reacţii s-au repetat la adresa lui Nicoliţă, la fiecare gafă a lui, Bănel văzînd şi el la un moment dat modul în care primeşte antrenorul erorile sale. Atunci cînd a fost schimbat, Nicoliţă a început să dea din cap că nu înţelege mutarea, a ieşit neridicînd capul din pămînt şi a dat mîna cu antrenorul, ca o simplă formalitate.

Bluză smulsă, înjurături şi draci
Cu fiecare minut care se scurgea, Lăcătuş avea tot mai des astfel de ieşiri, dar a continuat să nu ofere vreo indicaţie tactică şi nici n-a chemat pe nimeni la margine pentru a-i da vreun sfat. Szekely a pierdut şi el pe stînga un duel, iar Lăcătuş a fost la un pas să-şi smulgă bluza de pe el. "Morţii mă-sii de minge şi de duel, nu sîntem în stare să stăm în picioare şi să cîştigăm şi noi o minge. De ce dracu nu pot să bage şi ei picioru'?!", a vorbit Lăcătuş mai mult pentru sine. Din nou, întors cu faţa către banca lui.

Repriza a doua. Minge jucată undeva în faţa lui, pe stînga atacului Stelei. Balonul iese dintr-o contră, ajunge la Brandan, care trimite tot pe stînga, dar greşit. Lăcătuş îşi şterge faţa cu palmele. "Băăă, joacă, mă, simplu, mai departe, în dreapta" e reacţia lui, spusă argentinianului, care era însă cu spatele şi nici măcar n-a auzit spusele tehnicianului.

Indicaţie tactică: "Minge lungă"
Ultima schimbare la Steaua. Se pregăteşte să intre Kapetanos. Lăcătuş aşteaptă ca grecul să intre. Nu vorbeşte cu el. Se ridică de pe bancă Edi Iordănescu, singurul din staff care îi dă indicaţii grecului. Edi ţine o mapă în mînă, Lăcătuş nu notează niciodată nimic, aşa cum procedează frecvent marii antrenori, exemple fiind Van Gaal, Mourinho şi Benitez.

După minutul 80, vine şi prima indicaţie din meci a lui Lăcătuş. Apostol e cu mingea la picior, undeva la mijloc. Lăcătuş ridică mîna stîngă şi arată către poarta lui Albuţ. "Minge lungă!", strigă Lăcătuş. Apostol îl ascultă, trimite înalt, Kapetanos abia o atinge, iar balonul se scurge alături de poartă. Lăcătuş reacţionează ca şi cum Steaua ar fi ratat o mare ocazie, spre amuzamentul tribunei.

Reproş înainte de terminarea fazei
Starea lui de letargie de pe marginea terenului era să-l coste spre finalul meciului, cînd dintr-o contră mingea a sărit violent spre capul lui. Lăcătuş s-a ferit în ultima clipă şi a evitat să fie lovit. Finalul, cu ocaziile mari pe contraatac ale Gloriei, l-a găsit liniştit. N-a avut nici o reacţie în urma paradelor senzaţionale ale lui Tătăruşanu, în schimb, a aplaudat o pasă total neinspirată a lui Apostol, iar la o altă fază, cînd începuse să-l certe pe Matei pentru soluţia aleasă, puştiul adus de la Farul tocmai scosese din joc un adversar şi a centrat periculos, Lăcătuş oprindu-se din reproşuri.

Fluierul de final nu i-a mai provocat nici o reacţie. Nici măcar de lehamite, aşa cum a avut pe tot parcursul meciului la nereuşitele elevilor săi. A intrat în vestiar, n-a scos o vorbă, după care a venit la conferinţă şi apoi a plecat cu echipa. Trecuseră ceva mai mult de două ore de la fluierul de start al unui meci în care prestaţia antrenorului a fost în tonul jocului Stelei.

21 de trofee a cîştigat Lăcătuş în cariera de jucător, toate cu Steaua

0 trofee are Lăcătuş în palmares ca antrenor

10 ani
au trecut de cînd Lăcătuş a debutat în meseria de antrenor, prima echipă pe care a pregătit-o fiind FC Naţional

Lăcătuş: "Poate nu mă prinde paltonul"
Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a făcut o afirmaţie surprinzătoare după eşecul de la Bistriţa, 0-1. "Poate nu mă prinde paltonul în Ghencea. Pînă în iarnă este posibil orice", a admis "Fiara" la GSP TV. Deşi are un bilanţ de două victorii, trei egaluri şi două eşecuri, 56 la sută dintre cei peste 2.500 de fani care au votat pe stelisti.ro îl susţin. (Cristian Otopeanu)

Să rîdem cu alţi antrenori
Ienei: "Ce se întîmplă?"
În finalul ultimului mandat la Steaua, Emeric Ienei, care îl avea secund pe Lăcătuş, a fost protagonistul unei scene hilare. Într-un meci la Ploieşti, cu Petrolul, arbitrul a acordat penalty pentru gazde la un fault comis de Lincar. Ienei, după cîteva secunde, s-a întors către bancă uluit: "Dar ce se întîmplă acolo?". Lăcătuş i-a replicat: "E penalty, nea Imi". Ultimul cuvînt i-a aparţinut tot "principalului": "De ce, ce s-a întîmplat?".

"Flocea" nu se uita la meci
Florin Marin avea un obicei, acela ca în multe momente ale jocului să nu mai privească spre teren. Avea un tic, să-şi frece verigheta pe deget şi să se uite doar în jos. Le solicita secunzilor să-l ţină la curent cu ce se mai întîmplă pe teren, iar la un moment dat a aflat că Costescu greşise. "Costesculeeeeee, unde eşti, că te mănînc?!", a început el să urle. "Aici, domn' profesor, la un metru distanţă", a răspuns atacantul, pe care faza îl prinsese fix în faţa antrenorului, care însă continua să nu privească meciul.

Şefii îl acuză: "E vinovat!"
Deşi Becali a evitat să-l acuze direct, Lăcătuş e găsit responsabil de alţi conducători din club, care îi reproşează că nu e dur în relaţia cu jucătorii.

Apele sînt tulburi în Ghencea, iar scaunul lui Lăcătuş se clatină serios după meciul de la Bistriţa. "Voi da afară cîţi jucători vreau, Lăcătuş nu are cum să se opună, că nu el decide". A fost declaraţia lui Becali cu referire la antrenor.

Mult mai dure sînt opiniile altor şefi din club la adresa "Fiarei". "El e principalul vinovat. De ce? Pentru că nu ţine jucătorii din scurt. Nu e intransigent cu ei, iar ei nu-l ştiu de frică şi, în consecinţă, s-a văzut că n-au avut nici o reacţie la Bistriţa pe parcursul meciului", a spus unul dintre şefii Stelei.

Nu e pentru prima oară cînd Lăcătuş e pus la zid din acest motiv. Şi în primele două mandate i s-a întîmplat. "Nu-mi pare rău de antrenorul Lăcătuş, ci de omul Lăcătuş. El a fost prea bun cu jucătorii, care au făcut ce au vrut din el. N-a ştiut să se impună", a spus Becali de fiecare dată după ce Lăcătuş a plecat din Ghencea.

Steaua a ajuns Ambulanţa Ligii 1:)
Cu victoria contra Stelei, Bistriţa a întrerupt o serie groaznică, şase meciuri la rînd fără succes în campionat, de-a lungul a două luni! Ardelenii nu mai cîştigaseră de pe 30 august, cînd au învins-o cu 3-1 pe nou-promovata Tîrgu Mureş. N-a fost singura formaţie care şi-a refăcut moralul pe seama roş-albaştrilor. Trupa lui Lăcătuş a ajutat-o şi pe Dinamo să-şi revină. "Cîinii", fără victorie de şapte săptămîni, au învins în derby cu 2-1. Era primul lor succes după o serie cu un egal şi patru înfrîngeri!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (47)
lsorin81
lsorin81  •  02 Noiembrie 2010, 20:15

- felicitari Dan Udrea pentru ca l-ai pus la punct pe seful comisiei centrale de arbitrii, sper ca esti la fel de obiectiv si in cazul Stelei..

costacurta
costacurta  •  02 Noiembrie 2010, 14:17
Postat de de_pe_tarnave pe 02 Noiembrie 2010, 13:50

Si daca a fost blat? Daca aceste 3 puncte intra in valoarea transferului lui Moraes Jr. Tacerea spune ceva!

AR FI BINE SA FIE ASA, DAR....

costacurta
costacurta  •  02 Noiembrie 2010, 14:07

CA SA SE FACA PERFORMANTA LA STEAUA, AR TREBUI SALARII DE MAXIM 10.000 DE EURO SI PLATITI NUMAI PT INDEPLINIREA OBIECTIVELOR SI PRIME DE MECI, ATAT, ALTFEL NU SE MAI POATE.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează