FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

OFICIAL Farul a anunțat primele două transferuri pentru Champions League » Contracte pe 3 ani

Farul, noua campioană a României, a anunțat că a semnat cu atacanții Rivaldinho (28 de ani) și Nicolae Carnat (25). Prima mutare fusese dezvăluită de GSP.ro.
Farul, noua campioană a României, a anunțat că a semnat cu atacanții Rivaldinho (28 de ani) și Nicolae Carnat (25). Prima mutare fusese dezvăluită de GSP.ro.

Articol de - Publicat marti, 23 mai 2023 14:30 / Actualizat marti, 23 mai 2023 17:46

Farul, noua campioană a României, a oficializat aducerile atacanților Rivaldinho (28 de ani) și Nicolae Carnat (25). Prima mutare fusese dezvăluită în exclusivitate de GSP.ro.

„Farul Constanța a perfectat primele transferuri înaintea următorului sezon din Superligă. Atacanții Rivaldinho și Nicolae Carnat au semnat contracte valabile pentru următorii 3 ani cu formația noastră. 

Ambii au mai evoluat în trecut pentru clubul nostru, Rivaldinho în perioada ianuarie 2019 - august 2020, când a marcat 15 goluri în 43 de meciuri, în timp ce Nicolae Carnat este un produs al Academiei Hagi”, a comunicat pe site-ul oficial gruparea dobrogeană.

Farul a anunțat primele două transferuri pentru Champions League » Contracte pe 3 ani

Rivaldinho, ultima dată la Universitatea Craiova, se întoarce la Farul

Atacantul brazilian și-a reziliat contractul cu CSU Craiova la începutul lunii mai. Chiar dacă a dezamăgit în Bănie, unde a marcat un singur gol în 26 de apariții, atacantul n-a dus lipsă de oferte. El se afla și pe lista Rapidului. Era dorit de Adrian Mutu, tehnicianul giuleștenilor fiind cel care l-a convins să vină în România. L-a adus la Dinamo în ianuarie 2017, pe vremea când era directorul general al „câinilor”.

Sepsi, mutare-șoc: îl schimbă pe Bergodi cu un alt antrenor din Liga 1! Acord în culise chiar înaintea finalei Cupei
SEPSI
Sepsi, mutare-șoc: îl schimbă pe Bergodi cu un alt antrenor din Liga 1! Acord în culise chiar înaintea finalei Cupei

Riva a fost convins însă de Hagi. La Ovidiu, alături de „Rege”, brazilianul a bifat cea mai bună perioadă din carieră. A fost împrumutat la Farul (pe atunci Viitorul) în 2019 de la Levski Sofia, iar la finalul sezonului a fost transferat definitiv.

Într-un an și jumătate sub supravegherea lui Hagi, acesta a reușit să marcheze 15 goluri și să ofere 4 pase decisive în 43 de meciuri disputate în tricoul Farului. La nicio altă echipă nu a mai fost atât de eficient. A fost vândut la Cracovia, în Polonia, pentru 300.000 de euro.

Rivaldinho a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Hagi după plecare: „Este fantastic, un om care a avut o influență majoră asupra carierei mele. Am avut atâtea de învățat de la el. Este o legendă a fotbalului pe plan mondial, conectat 24 de ore doar la sport, un adevărat pasionat”.

3 trofeea cucerit Rivaldinho în carieră: Cupa Ligii cu Dinamo (2017), Cupa României cu Viitorul (2019) și Supercupa Poloniei cu KS Cracovia (2021)

De-a lungul carierei, Rivaldinho a evoluat în Brazilia, la Mogi Mirim, XV de Piracicaba și Paysandu, pentru o scurtă perioadă în Portugalia, la Boavista, iar din 2016 s-a mutat în Estul Europei. Mai întâi la Dinamo, apoi la Levski Sofia (Bulgaria), Viitorul, Cracovia (Polonia) și Universitatea Craiova.

Nicolae Carnat, ultima oară la „lanterna” CS Mioveni

În august 2014, Nicolae Carnat pleca de la Academia lui Gheorghe Hagi în Anglia, la Wolves, acolo unde a jucat pentru echipele U18 și U21 ale „lupilor”. Englezii l-au împrumutat în perioada iulie 2017 - decembrie 2017 în Danemarca, la Esbjerg.

S-a întors în fotbalul românesc în august 2018, evoluând, pe rând, la Dunărea Călărași, Sepsi Sf. Gheorghe, CFR Cluj și Rapid.

+34 FOTO

La CS Mioveni, Carnat evolua din august 2022, după despărțirea de campioana României, CFR Cluj. Anterior, echipa lui Dan Petrescu îl împrumutase un sezon la Rapid.

După un start bun în Giulești sub comanda lui Miță Iosif, Carnat s-a accidentat și a pierdut echipa. Apoi, vara trecută, Mutu a decis să nu conteze pe el, astfel că fotbalistul a ajuns gratis la Mioveni.

În actuala stagiune, Nicolae Carnat a adunat 28 de apariții în toate competițiile pentru argeșeni, reușind să puncteze de două ori și să ofere o pasă decisivă.

Cifrele lui au fost mediocre și în sezoanele precedente de Liga 1, motiv pentru care Dan Petrescu și Adrian Mutu nu l-au păstrat la CFR Cluj, respectiv Rapid.

SEZONECHIPĂMECIURIGOLURI/ASSISTURI
2018/19Dunărea90/0
2018/19Sepsi 40/0
2019/20Sepsi336/2
2020/21Sepsi 40/0
2020/21CFR100/0
2021/22Rapid213/1

Hagi continuă să-și repatrieze produsele

Transferul lui Carnat la Farul nu e o surpriză doar din prisma faptului că Hagi obișnuiește să repatrieze jucători care au trecut prin curtea dobrogenilor, așa cum este și cazul lui Nicolae, format la Viitorul.

În lotul liderului se regăsesc în prezent fotbaliști ca Vlad Morar, Louis Munteanu, Denis Alibec, Dragoș Nedelcu ori Tudor Băluță, toți culeși de „Rege” când aceștia treceau prin momente proaste.

VIDEO. DJ Hagi in the club » Imagini senzaționale din noaptea petrecerii campionilor: Denis Alibec, one-man show

Mai multe articole de actualitate din Superliga:

Șefii Craiovei se așteaptă ca Farul să nu conteze în Gruia: „1 solist! Voi juca la pariuri cu orice risc, mă și filmez!”
CSU CRAIOVA
Șefii Craiovei se așteaptă ca Farul să nu conteze în Gruia: „1 solist! Voi juca la pariuri cu orice risc, mă și filmez!”
„Au demarat negocierile cu Rădoi” » Cine îl vrea pe Mirel, după demiterea de la Al Tai
OFERTĂ
„Au demarat negocierile cu Rădoi” » Cine îl vrea pe Mirel, după demiterea de la Al Tai

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
Victor2023
Victor2023  •  24 Mai 2023, 13:35

Academia Hagi nu creeaza jucatori de valoare; numai niste "rotite" care functioneaza intr-un angrenaj. Ai scos "rotitele" din angrenaj, nu mai functioneaza deloc.

tororosso
tororosso  •  24 Mai 2023, 11:45
Postat de johny2003 pe 23 Mai 2023, 23:21

Sa vezi acuma ditamai Carnatul ce face Farul in Sampios Ligue!

Sau mai pe limba Borcănatului ! se vor *** pe ei . Afară nu sunt păpușari sau blaturi , avantaje și cumetrii. Dar pentru acei care știu adevărata valoare a scrumbiilor va fi o distracție pe cinste. Vorbele unora (penalilor) sun zero.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

johny2003
johny2003  •  23 Mai 2023, 23:21

Sa vezi acuma ditamai Carnatul ce face Farul in Sampios Ligue!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează