FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, MÎINE, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Roş-albii se mută în casă nouă » Derby de adio!

Articol de - Publicat sambata, 16 octombrie 2010 00:00

Duminică, se va derula ultima confruntare Dinamo - Steaua în Ştefan cel Mare. Din 2011, "cîinii" vor juca pe Naţional Arena.

Derby de România, de mîine seară, are şanse mari să fie cel din urmă disputat în Ştefan cel Mare. După ce fanii s-au plîns în repetate rînduri că nu vin la meciurile de acasă ale "cîinilor" din pricina "celui mai urît stadion din ţară", şefii au decis să evolueze de la anul pe Naţional Arena, care ar trebui inaugurată în aprilie 2011. Acum, construcţia e finalizată în proporţie de 80%, se montează scaunele şi se lucrează la amenajările interioare şi la instalaţii.

Chirie dublă
"Iniţial, am fi dorit să jucăm pe <Naţional> doar partidele de acasă din Europa League, însă acum intenţionăm să disputăm acolo şi meciurile importante din campionat", spun oameni din conducerea lui Dinamo. Pentru actualul stadion, acţionarii plătesc lunar aproximativ 5.000 de euro. "Chiar şi în lunile cînd e pauză competiţională", zic ei.

Pe Naţional Arena, chiria urmează a fi stabilită la finalizarea construcţiei, însă surse autorizate susţin că aceasta va fi de aproximativ 10.000 de euro pe lună.

"Pe acest stadion nu poţi face performanţă. E bun doar pentru aruncarea suliţei sau a ciocanului" :)
Adrian Cristea, acum două săptămîni

"Aşteptăm cu nerăbdare să se termine fostul <Lia Manoliu>, acolo va fi casa noastră. Din păcate, avem stadioane ca în Africa!"
Cristi Borcea, acţionar Dinamo

58 de ani au trecut de la primul derby în Ştefan cel Mare, Dinamo - CCA 1-0, pe 2 noiembrie 1952

8 minute durează evacuarea lui Naţional Arena în caz de urgenţă. Noul stadion e proiectat să reziste la un cutremur de 8 grade pe scara Richter

Unde s-au jucat derby-urile
Stadion    Număr de meciuri
1. "23 August"    67
2. Steaua    32
3. Dinamo    31
4. Republicii    11
5. Cotroceni    2
6. Venus    1
7. Municipal (Braşov)    1

Facilităţile oferite de Naţional Arena
- 55.000 de locuri, toate acoperite. Scaunele vor fi în 24 de nuanţe ale culorilor roşu, galben şi albastru
- 3.600 de locuri VIP
- 3.200 de locuri de parcare
- 360 de toalete
- 126 de locuri la masa presei, ce pot fi extinse
- 42 de loje
- două săli de conferinţe
- o sală de refacere încălzită

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (43)
rusanu
rusanu  •  26 Octombrie 2010, 16:08

pt. sundancekid, mi se pare mie sau esti cam prost. nu sunt din buc si nici nu vreau sa fiu vre-o data e un oras mizerabil, plin de tigani, plin de praf si poluat, murdar si plin de gunoaie aruncate de oameni civilizati ca tine idiotule. nu vorbi tu de tarani ca nu esti cu nimic mai presus decat ei. tu si adevaratii bucuresteni sunteti niste preistorici care nu au inteles in 2010 ca gunoiul se arunca la cos te invit in oricare oras din " Provincie" cum spui tu ca sa vezi diferent

sundancekid
sundancekid  •  16 Octombrie 2010, 14:55
Postat de steaua1986forever pe 16 Octombrie 2010, 14:07

Mi se pare jenant si injositor pentru mine contribuabil roman (si in special contribuabil in Bucuresti...din bugetul caruia vin majoritatea banilor catre acest stadion) sa platesc pentru ca acolo sa joace o FIRMA PRIVATA precum SC Dinamo SA. Se pare ca hotiile portocalii nu se mai opresc. Sper sa se perceapa o chirie imensa pentru jocurile lui Dinamo.

Voi cu parintii aia tzzarani ai vostrii ati distrus capitala complet ! Ati venit ca barbarii direct de pe cimp si asa au aparut scuipatii pe strada ! Stateai si iti asteptai la bloc prietenul de cartier si ploua de sus cu s.cuipati de plictiseala ! Va suflati m.ucii pe strada ca in turcia ! va-n gura de tzarani o.rdinari ! turci i.mputiti ! Constiinta voastra de BUCURESTEAN valoreaza cit m.ucii care vii suflati pe strada ! Are dreptate Sabin Gherman ! Va-n gura de b.oi !

sundancekid
sundancekid  •  16 Octombrie 2010, 14:48
Postat de steaua1986forever pe 16 Octombrie 2010, 14:07

Mi se pare jenant si injositor pentru mine contribuabil roman (si in special contribuabil in Bucuresti...din bugetul caruia vin majoritatea banilor catre acest stadion) sa platesc pentru ca acolo sa joace o FIRMA PRIVATA precum SC Dinamo SA. Se pare ca hotiile portocalii nu se mai opresc. Sper sa se perceapa o chirie imensa pentru jocurile lui Dinamo.

Ba ? Ti-am mai spus si ti-o repet tu si altii nu sunteti bucuresteni ! Tu si majoritatea asa zisa bucuresteni nu sunteti bucuresteni ci niste tzzaranoi cu buletin datprita tatalui venit pe sirma la mijl. anilor 60-70' de la sat din Provincie!! Voi nu aveti si nu veti avea niciodata constiinta de bucurestean.. Poate nepotii vostrii ! De fapt si de drept voi sunteti bucurestenii p..ulii mele tzzaranin paduchiosi cu scuipati pe trotuar !

Vezi toate comentariile (43)
Comentează