FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Roşu vine după Contra la Petrolul: "Am acceptat pe loc oferta!""

Roşu a fost secund şi la Vaslui în mandatul lui Lopez Caro.
Roşu a fost secund şi la Vaslui în mandatul lui Lopez Caro.

Articol de - Publicat duminica, 28 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 27 octombrie 2012 22:00

Patronul ploieştenilor, Florian Walter, mizează pe cuplul Cosmin Contra - Laurenţiu Roşu pe banca tehnică a "lupilor".

După victoria din deplasare de la Braşov, scor 0-1, tehnicianul ploieştenilor, Mircea Rednic, a renunţat la funcţie şi ieri a fost instalat ca "principal" la echipa belgiană Standard Liege. Acesta a plecat împreună cu tot staff-ul în Belgia, iar petroliştii au rămas fără tehnician înaintea partidei de Cupă, tot împotriva Braşovului.

Patronul Florian Walter s-a mişcat însă repede şi, aseară, oficialul a intervenit la DolceSport, unde a lansat două nume-şoc pentru banca tehnică: Cosmin Contra (36 de ani) şi Laurenţiu Roşu (37 de ani).

"Am mai spus, nu este vorba nici de Andone, nici de Dorinel Munteanu! Nici unul dintre aceştia nu va ajunge la Petrolul acum. Noi vrem să începem aici un proiect serios şi vrem tehnicieni tineri, tehnicieni moderni. Eu m-am gîndit la un cuplu Contra - Roşu, doi oameni de fotbal care au evoluat mult timp în Spania şi care sînt sigur că ar face treabă bună la Ploieşti. În proporţie de 90 la sută vor semna cu noi. Duminică seară vor ajunge în România şi vom încerca să punem la punct ultimele detalii", a declarat Walter.

În prezent, Contra antrenează formaţia de ligă a treia spaniolă Fuenlabrada. Fostul internaţional a reuşit să promoveze alături de echipa sa din a patra divizie în sezonul precedent.

Contra: "Am acceptat pe loc oferta Petrolului!"

Fostul internaţional român Cosmin Contra (36 de ani) spune că nu putea refuza un contract venit de la formaţia ploieşteană.

- Cosmin, cît de aproape eşti de Ploieşti?
- Sîmbătă m-a sunat domnul Walter. Nu aveam telefonul la mine şi nici nu aveam numărul în memorie, habar n-aveam că este dînsul. În urma unei discuţii am cerut cîteva minute de gîndire, timp în care am căutat pe internet detalii despre Petrolul. M-am interesat de situaţia de la club şi am acceptat imediat.

- Cum rămîne cu cariera ta din Spania?
- Nimeni în afară de directorul sportiv de la Fuenlabrada nu ştie că am negociat cu Petrolul. Duminică am meci în campionat, voi sta pe bancă la această partidă şi, după, voi zbura spre România. Nu va fi nici o problemă să plec de la echipă, avem un gentleman's agreement prin care pot părăsi echipa dacă primesc o ofertă din primele două ligi spaniole sau din Liga 1.

- Cine te va ajuta la echipă?
- Laurenţiu Roşu. L-am sunat, i-am explicat situaţia şi a fost încîntat de propunere. A reacţionat pozitiv şi mi-a spus că e dornic de muncă.

- Ce îţi propui la Petrolul?
- Vom veni să muncim pe brînci pentru a avea rezultate. Vrem să cîştigăm tot încă de la primul meci şi vreau ca suporterii să fie îngăduitori pentru că nu va fi uşor. Este un proiect serios aici, avem lot de valoare, stadion nou şi suporteri fanatici. Nu îţi poţi dori mai mult!

"Mi-a fost greu să iau decizia de a pleca de la Fuenlabrada. Aici am promovat echipa şi am dus-o pînă pe locul cinci, dar nu puteam refuza o astfel de ofertă!" (Cosmin Contra, fost internaţional)

11 meciuri a antrenat Contra în Liga 1. 6 victorii, 5 egaluri şi 0 înfrîngeri a bifat "Guriţă" pe banca Timişoarei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
gabrielngi
gabrielngi  •  29 Octombrie 2012, 10:28

avem incredere in acest cuplu de antrenori, vor avea toata sustinerea publicului, hai Petrolica

id45
id45  •  28 Octombrie 2012, 10:23

Rosule faci si tu ca si Pancu , tradeaza echipa de suflet sau voi jucati acolo unde curge malaiul ? - si apoi aveti pretentii sa prindeti un post caldut in conducere ?? - halal ieseni !!!

robert1205
robert1205  •  28 Octombrie 2012, 09:43

FELICITARI PETROLULUI CA DA CREDIT ANTRENORILOR ROMANI TINERI si fosti internationali de valoare.BAFTA MULTA !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează