FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

S-a dat prima sentinţă în dosarul de corupţie de la ”Cluj Arena” » Mită 25.000 euro = 5 ani închisoare!

Radu Bica are dreptul să facă apel la decizia dată ieri de instanţa clujeană.
Radu Bica are dreptul să facă apel la decizia dată ieri de instanţa clujeană.

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 martie 2012 20:40

Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj, Radu Bica, a fost găsit ieri vinovat şi condamnat de Tribunalul Cluj la închisoare cu executare pentru luare de mită: a încercat să trucheze licitaţia contractului de mentenanţă al noului stadion. Decizia poate fi atacată la Apel.

Scandalul de corupţie de la stadionul " Cluj Arena", construit cu 35 milioane de euro din bani publici, l-a trimis pe Radu Bica după gratii pentru următorii 5 ani. Tribunalul Cluj l-a găsit ieri vinovat şi l-a condamnat la 5 ani cu executare pe fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj (CJ Cluj), pentru luare de mită, după ce a pretins 25.000 de euro unei femei de afaceri, Aspazia Droniuc, pentru a oferi informaţii despre licitaţia contractului de mentenanţă la "Cluj Arena". Bica a organizat toate licitaţiile din ultimii 3 ani ale CJ Cluj, inclusiv cea de la stadion, controlînd în amănunt toate etapele construirii arenei de cinci stele.

Un an şi zece luni cu suspendare pentru denunţătoare
Fostul oficial a fost surprins în flagrant de procurorii DNA pe 31 octombrie 2011, cînd a primit de la Droniuc suma de 43.000 de lei, după care a urcat în apartamentul său, unde a ascuns banii în lada unei canapele, ulterior fiind arestat. Fiindcă l-a denunţat pe Bica şi a recunoscut fapta, Aspazia Droniuc a fost condamnată la un an şi zece luni cu suspendare pentru dare de mită. Decizia va putea fi contestată la Curtea de Apel.

720 de mii de euro era valoarea preconizată a contractului de mentenanţă la cel mai modern stadion al Clujului

10 de mii de euro a fost suma pe care Bica a solicitat-o ca avans pentru a furniza informaţii despre contract, confiscată ieri de instanţă

"În timp ce staţionam în maşină, i-am dat suma de 43.000 de lei pe care o aveam pregătită, banii fiind introdusi într-o pungă de plastic şi într-o pungă de hîrtie. A luat banii şi, la întrebarea mea cînd pot să îl caut, mi-a spus că ne auzim pe joi, că doar joi poate să îmi dea detalii legate de licitaţia care mă interesa pe mine" (Aspazia Droniuc, în faţa procurorilor DNA Cluj)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
viviantur
viviantur  •  09 Martie 2012, 10:03
Postat de alpin pe 09 Martie 2012, 08:39

Daca pentru 25 de mii MITA se primesc 5 ani, cat se primeste pentru MITA de 1.700.000 euro?!?

0 ani ptr. ca suma este mare ,nu mizilic!asa e la noi cine fura o gaina primeste intre 7-10 ani si cine fura n milioane euroi este achitat sau in cel mai rau caz cu suspendare.

alpin
alpin  •  09 Martie 2012, 08:39

Daca pentru 25 de mii MITA se primesc 5 ani, cat se primeste pentru MITA de 1.700.000 euro?!?

alpin
alpin  •  09 Martie 2012, 08:38
Postat de sundancekid pe 09 Martie 2012, 01:52

I-auzi bre se fura si la alpin in sat !!

De unde a venit Busca la U Cluj?! Cumva din "metropola" numita Bucuresti?!?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează