FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

S-a rupt "China"! Mărgăritescu e în pericol să rateze derby-ul cu Steaua!

Andrei Margaritescu, Margaritescu, Dinamo
Andrei Margaritescu, Margaritescu, Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 13 februarie 2010 00:00

Andrei Mărgăritescu a suferit o fractură la degetul mic de la piciorul drept şi ar putea fi indisponibil 6 săptămîni
Vezi rezumatele amicalelor echipelor româneşti din această iarnă  (video)

Dinamo începe returul cu stîngul: nu se va putea baza pe Mărgăritescu! Mijlocaşul abia ce-şi revenise după o leziune musculară suferită în cantonamentul din Poiana Braşov, ajunsese la greutatea optimă şi îşi intrase în ritm, însă a fost lovit de ghinion.

La partida cu Coreea de Nord (2-1), fotbalistul de 30 de ani şi-a fracturat degetul mic de la piciorul drept! A tras de el şi a continuat antrenamentele, dar durerile s-au accentuat, iar la un moment dat nici n-a mai putut încălţa gheata.
Ieri, "China" a fost la ortopedul care l-a operat şi pe Claudiu Niculescu. Ce a aflat? "La orice fractură se stă şase săptămîni, dar în funcţie de organism se poate vindeca mai repede" a fost mesajul doctorilor. Pentru a încerca recuperarea cît mai rapidă, Mărgăritescu nu-şi va băga piciorul în ghips, ci va alege a doua variantă: incizie în zona afectată şi introducerea unei agrafe, care să ajute la sudarea oaselor.

Dacă previziunea doctorilor se va adeveri şi Andrei va sta o lună şi jumătate pe tuşă, va rata derby-ul cu Steaua, care este programat la jumătatea lunii martie.

Meciurile lui Dinamo în următoarele 6 săptămîni
Data    Partidă
21 februarie    cu U Craiova (a)
27 februarie    cu Inter Curtea de Argeş (d)
6 martie    cu Ceahlăul (a)
13 martie    cu CFR (d)
17 martie    cu Steaua (a)
20 martie    cu Oţelul (d)
27 martie    cu Urziceni (d)

"Ne-a supărat tare vestea asta! Săracul Andrei nu poate încălţa nimic, îl doare, sperăm să-l recuperăm cît mai repede"
Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo

Îşi ia bicicletă medicinală
Ieri, Andrei Mărgăritescu şi-a cumpărat o bicicletă medicinală pentru a-şi menţine tonusul şi acasă. "Vreau să fac exerciţii zilnice pe bicicletă pentru că nu pot alerga sau face mişcare în alt mod. De abia ce mă pusesem la punct cu pregătirea şi nu vreau să dureze iar o lună pînă mă pun pe picioare, plus că nu suport să stau degeaba", a zis "China".

INTERVIU » " Accidentare stupidă!"
Mărgăritescu e trist că e aproape să rateze cele mai importante meciuri ale debutului de sezon, cu CFR Cluj şi Steaua

- Andrei, ce s-a întîmplat, cum ai suferit fractura la deget?
- (oftează) Sînt foarte supărat că m-am accidentat stupid. Practic, un coreean a sărit la cap şi a căzut cu talpa pe piciorul meu. M-a durut tare atunci, imediat după impact, dar am continuat să joc. Eram încălzit şi nu am crezut că e vorba de o fractură.

- Şi doctorii ce ţi-au spus?
- Că e posibil să stau chiar şi şase săptămîni pe tuşă. Ştii ce înseamnă asta? Că pot rata meciul cu Steaua, cel mai important pentru mine ca dinamovist. Cel mai mare ghinion care mi se putea întîmpla! Sper totuşi să mă refac cît mai repede şi să pot intra în derby.

- Ţi-e frică să nu-ţi pierzi locul în echipă?
- Abia ce-mi intrasem şi eu în mînă puţin, începusem să joc, să îmi revin din punct de vedere fizic. Important e să fiu sănătos, iar cel mai bun va juca. Le voi ţine pumnii băieţilor şi aştept să joc din nou în tricoul lui Dinamo.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  13 Februarie 2010, 22:14

groparii ,nasii mortilor ghencisti,bah hingherule de oi....

 •  13 Februarie 2010, 10:46

Revino-ti China s-o luam prin g.ura de la Steaua.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează