FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

S-au întors călăii duşmanilor! » Ce înseamnă pentru Steaua reîntoarcerile lui Alex Bourceanu şi Raul Rusescu

Rusescu a jucat ultima oară pentru Steaua pe 28 mai 2013, în Steaua - FC Brașov 4-0
Rusescu a jucat ultima oară pentru Steaua pe 28 mai 2013, în Steaua - FC Brașov 4-0

Articol de - Publicat marti, 02 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 septembrie 2014 23:05

Cei doi au cele mai bune cifre, în tricoul roş-albastru, fix împotriva marilor rivale Dinamo şi Rapid.

Steaua se întăreşte cu doi jucători care pentru cele mai importante rivale ale trupei din Ghencea sînt adevărate coşmaruri. Numele lor: Alexandru Bourceanu şi Raul Rusescu. De ce coşmaruri? Pentru că cele mai bune cifre ale acestora în tricoul roş-albastru sînt date de prestaţiile pe care le-au avut fix împotriva celor de la Dinamo şi Rapid, duşmanii tradiţionali ai Stelei.

Rusescu a petrecut în Ghencea două sezoane, însă deşi n-a avut foarte multe meciuri jucate împotriva lui Dinamo, a reuşit să marcheze de nu mai puţin de 5 ori în poarta "cîinilor", trupa din Ştefan cel Mare fiind victima preferată a atacantului dintre toate echipele împotriva cărora a jucat.

La fel stau lucrurile şi în cazul lui Bourceanu, dar în meciurile cu cealaltă rivală, Rapid, pe care Steaua a bătut-o deja de două ori în actualul sezon, în Cupa Ligii şi în prima etapă de campionat. Gladiatorul Stelei a petrecut în Ghencea două sezoane şi jumătate, între iulie 2011 şi ianuarie 2014, timp în care a marcat numai 3 goluri, dar două dintre ele le-a produs chiar împotriva trupei din Grant.

Unul dintre goluri a avut o valoare extrem de mare, în toamna lui 2012, cînd l-a marcat în minutul 95 şi a adus victoria Stelei cu Rapid după o pauză de aproape 10 ani în disputele considerate acasă pentru roş-albaştri.

0 înfrîngeri a suferit Steaua împotriva lui Dinamo în cele 4 derby-uri în care Rusescu a jucat în tricoul roş-albastru

0 înfrîngeri a suferit Steaua împotriva Rapidului în cele 4 derby-uri în care Bourceanu a jucat în tricoul roş-albastru

15% din toate golurile marcate de Rusescu în Liga 1, în tricoul Stelei, adică 5 din 34, au fost înscrise împotriva lui Dinamo

Top goluri Rusescu în Liga 1, în tricoul Stelei:
Echipa cu care a marcat: Nr. goluri
Dinamo: 5
FC Braşov: 4
Chiajna: 4
U Cluj: 4

Cînd joacă Steaua cu rivalele în campionat:
1 noiembrie 2014: Steaua - Dinamo
21 februarie 2015: Steaua - Rapid
2 mai 2015: Dinamo - Steaua

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
cfrmania2
cfrmania2  •  02 Septembrie 2014, 14:49

mari jucatori )))))))))))))))), aici datorita aranjamentelor ,afara praf , marele jucator Bourceanu nu s-a impus in Turcia la o echipa medie . Rusescu a facut tusa cu exceptia Portugalia , presa din Romania ii pupa in fund de ce ? pentru ca sunt platiti de steaua bucuresti sa faca acest lucru .Ii mai vezi si pe la Nationala , unde contribuie la meciuri rusinoase , cum a fost cel cu Grecia din baraj si dubla cu Olanda .

wwerko80
wwerko80  •  02 Septembrie 2014, 12:02

Sunt surprins, sa vedem daca sunt in aceeasi forma in care au si plecat. Nasol ca nu a facut transferurile astea inainte de meciurile din CL, poate se integrau repede si ii inchideau gura lu moti.

jim_brown
jim_brown  •  02 Septembrie 2014, 11:56
Postat de ghete.aur.furate pe 02 Septembrie 2014, 11:31

Amintiri placute securistilor din perioada cand Securitatea parca la autocarul la Hunedoara si ameninatau cu arestarea toata conducerea pt ca sa semneze cedarea intregului lot catre Dinamo. ASA A FOST DESFIINTAT CLUBUL CORVINUL HUNEDOARA __ ://www.corvinul1921.ro/acasa/culisele-unui-transfer-klein-de-la-corvinul-la-dinamo/ ”“NE ARESTEAZA ANGHELACHE DACA NU SEMNEZI!” Au amenintat cu puscaria, vorbeau de sabotaj, asa cum obis­nu­iau securistii Dinamo. La masa era si colonelul Lucian Va­cea­nu, seful Securitatii jud Hunedoara. Dupa masa, acesta mi-a spus sa mergem la sediul Securitatii din mu­ni­cipiul Hunedoara ....... Seara, a venit Luca se­ful Securitatii pe mun Hune­doa­ra,

Exact cum am spus si in trecut, dinamo a fost clubul securitatii .

Vezi toate comentariile (38)
Comentează