FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN ARBITRAJ

Săltaţi spre Liga 1 » Mureşenii au primit licenţa de Liga 1 împotriva regulamentului

Anul trecut, ardelenii au sărbătorit promovarea alături de viceprimarul Maior. FOTO Lorand Vacarks
Anul trecut, ardelenii au sărbătorit promovarea alături de viceprimarul Maior. FOTO Lorand Vacarks

Articol de - Publicat vineri, 30 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 29 septembrie 2011 20:26

În vara lui 2010, Tîrgu-Mureş a primit licenţa, deşi regulamentul nu i-ar fi permis, deoarece echipa avea doar doi ani de la înfiinţare

La doar 5 luni după ce Sorin Ţerbea, apropiatul echipei din Tîrgu-Mureş, a fost ales în Comitetul Executiv, în iunie 2010, mureşenii au reuşit să primească dreptul de a evolua în Liga 1, deşi regulamentul nu le-ar fi permis. În august 2008, FCM a preluat locul în Liga a II-a al formaţiei Unirea Sînnicolau Mare, iar dosarul de licenţiere spunea: "Pentru a primi licenţa, orice formaţie trebuie să fi fost afiliată pentru cel puţin trei ani".

Pandurii, care încheiaseră sezonul 2009-2010 pe locul 15 în Liga 1, au făcut memoriu la FRF, sperînd astfel să se salveze de la retrogradare, şi au contestat dreptul mureşenilor de a evolua în prima ligă. "Au trecut doar doi ani de la aşa-zisa promovare - fuzionare. Cerem să se verifice calitatea lor de membru afiliat la FRF", au sărit atunci gorjenii.

Comitetul Executiv a validat!
Memoriul lor nici măcar nu a ajuns la comisii! În schimb, au primit o simplă înştiinţare, de la Direcţia Juridică a FRF, prin care erau anunţaţi că Tîrgu-Mureş a luat licenţa în mod corect. "Cazul s-a discutat în Comitetul Executiv, acolo unde era deja şi domnul Ţerbea. Dacă s-ar fi judecat la Comisii, atunci am fi putut merge pînă la TAS, pentru că acolo ajungi doar după o sentinţă definitivă primită în ţară. Fără aşa ceva, n-am mai avut ce să facem", îşi amintesc acum cei de la Pandurii.

Duru: "N-a fost fuziune, doar schimbare de nume"
Preşedintele Comisiei pentru Licenţiere, Viorel Duru, a încercat să explice ieri motivul pentru care echipa mureşeană a fost primită în Liga 1: "Clubul trebuia să fie afiliat la FRF de trei ani de zile, iar ei erau din 2004. Nu a fost vorba de nici o fuziune în 2008, ci doar de o schimbare de nume. Tîrgu-Mureş e fosta Unirea Sînnicolau Mare, cu aceleaşi active şi aceleaşi pasive, cu acelaşi palmares!".

Realitatea îl contrazice
Totuşi, Sînnicolau Mare a continuat să evolueze în eşalonul al treilea, de unde s-a retras abia în vara aceasta, după ce încheiase sezonul 2010-2011 pe locul 9!

Ce spune Federaţia
Surse din cadrul FRF au explicat pentru Gazeta Sporturilor cum se poate valida o decizie a Comisiei de Licenţiere: "Dacă s-a discutat în Comitetul Executiv, atunci înseamnă că domnul Duru i-a convins pe cei de acolo prin raportul pe care l-a prezentat. Probabil că memoriul celor de la Tîrgu-Jiu n-a ajuns la Comisii pentru că sesizarea trebuie făcută înainte de a se acorda licenţa. Da, aşa e procedura, aşa a făcut Benfica în cazul lui Poli Timişoara în această primăvară!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
cristi_mold
cristi_mold  •  30 Septembrie 2011, 11:34

FCM sunt continuatorii activitatii fotbalistice de la Unirea Sannicolau Mare, deci sunt afiliati de vreo 7 ani la FRF. Ati mai prezentat cazul si atunci si ati dat dreptate muresenilor, acum de ce o intoarceti? Va spun eu, Terbea si-a pus arbitrii la futsal, unde City'Us zici ca e Barcelona. Uitati-va putin la finala campionatului de anul trecut cu United Galati.

florentinf
florentinf  •  30 Septembrie 2011, 10:22

Pentru a obţine Certificat de identitate sportivă, clubul FCM a prezentat la MTS statutul asociaţiei, în care se preciza că este continuatorul activităţii secţiei de fotbal a AS Unirea Sânnicolau Mare. Pentru scopul acordării licenţei, văzând aceste acte juridice, clubul FCM poate solicita licenţa pentru sezonul 2010/2011” – răspuns oferit de Viorel Duru, director licenţe şi afilieri și publicat de subsemnatul într-un ziar local.

florentinf
florentinf  •  30 Septembrie 2011, 10:24

Ulterior anunţului privind refuzarea acordării licenţei şi a motivării acesteia, clubul a prezentat la FRF documentaţia completă privind situaţia juridică, din care reiese că secţia de fotbal a AS Unirea Sânnicolau Mare s-a divizat de clubul polisportiv, şi-a schimbat denumirea în FCM Târgu-Mureş şi sediul social în Târgu-Mureş, consfiinţite prin Hotărâre judecătorească.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează