FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Sărbătoare în Austria de ziua Rapidului! » Ştrumfii vişinii

Articol de , - Publicat luni, 27 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 26 iunie 2011 21:38

Rapid a aniversat în weekend 88 de ani de la înfiinţare. 25 iunie e şi ziua internaţională a celebrelor personaje de desene animate.

Waidring, micuţa localitate aleasă de Rapid pentru primul stagiu de pregătire din această vară, e o oază de linişte în care cluburile de noapte n-au ajuns şi nici n-au vreo şansă să apară. Totuşi, cei 2.000 de locuitori pun la bătaie tot atîtea locuri de cazare, iar cei care vin o fac pentru odihnă. Pe terasele vilelor, dimineaţa şi seara, vezi persoane de toate vîrstele care stau şi citesc o carte sau un ziar, savurînd o bere sau un şnaps! La orele prînzului, pustiu! Cu greu vezi pe cineva pe stradă.

Nu la fel s-a întîmplat şi în weekend, cînd la Waidring a avut loc Sărbătoarea Ştrumfilor, programată anual pe 25 iunie, data naşterii lui Pierre Culliford "Peyo", creatorul celebrelor personaje animate. Ziua corespunde cu cea în care Rapidul îşi aniversează existenţa.

Chiar dacă echipa din Grant a sărbătorit 88 de ani de la înfiinţare, Răzvan Lucescu nu le-a dat sîmbătă liber elevilor săi, ci a programat două antrenamente, iar seara au ciocnit un pahar de şampanie şi au tăiat tortul, fără a părăsi hotelul.

Dacă giuleştenii au petrecut în linişte, pe străzi altfel au stat lucrurile. În zi de sărbătoare, Waidring e cu totul şi cu totul altceva. Austriecii, de la copii şi pînă la bătrîni, îşi etalează hainele tradiţionale, iar străzile principale se închid, umplute fiind cu terase ad-hoc.

Peste tot te poţi distra cu tot felul de jocuri, unele tare ciudate: să loveşti cu ciocanul bila de ping-pong ce iese dintr-un furtun sau să-ţi arunci prietenul în apă! Chiar dacă în mod normal la ora 21:00 străzile sînt pustii, sîmbătă s-a petrecut pînă spre dimineaţă. Chiar şi aşa, două ore mai tîrziu, străzile fuseseră curăţate, terasele dispăruseră, de parcă nimic nu s-ar fi întîmplat!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
ciupi0812
ciupi0812  •  27 Iunie 2011, 06:06

STRUMPF. da' nu conteaza...

vladutz13
vladutz13  •  27 Iunie 2011, 01:45

Nu se serbeaza in fiecare an treaba asta cu strumfii.... e anul asta pentru ca se lanseaza filmul peste o luna :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează