FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Se adună recordurile la FCSB! Ce borne au atins jucătorii lui Toni Petrea în acest sezon

Articol de - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 09:45 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 10:43

Florin Tănase a marcat primul său gol din lovitură liberă în Liga 1, în vreme ce Man și Moruțan au deja cele mai multe goluri produse într-un sezon, deși s-a jucat abia 25% din actualul campionat. 

FCSB începe să adune cifre record și borne pe care unii dintre jucătorii săi nu le-au mai atins până acum. Succesul din ultima rundă cu FC Botoșani înseamnă pentru trioul ofensiv Moruțan, Man, Florin Tănase câteva premiere pozitive.

Florin Tănase

Decarul roș-albaștrilor a marcat un gol fabulos, din lovitură liberă, aceasta fiind prima reușită pe care o reușește dintr-un astfel de procedeu în Liga 1. Deși în februarie va bifa nu mai puțin de 7 ani de la debutul pe prima scenă și a depășit și bariera de 60 de goluri înscrise în acest interval de timp, niciodată nu marcase din lovitură liberă. Nici la Viitorul, nici la FCSB. "N-am mai marcat de la juniori din lovitură liberă", a recunoscut după meci Tănase. Până acum, în Liga 1, Florin are 207 meciuri și 62 de goluri!

Dennis Man & Olimpiu Moruțan

După numai 10 etape, adică doar un sfert din întreg sezonul actual, Man și Moruțan bifează deja cel mai mare nivel al golurilor produse în carieră pe parcursul unui campionat. Dennis are nu mai puțin de 14 goluri la care a lucrat până acum, 9 le-a înscris și a oferit și 5 assisturi, în vreme ce Moruțan are 8 goluri produse: a marcat de 3 ori și are și el tot 5 pase decisive. Cel mai bun sezon de până acum al lui Man fusese cel din 2017-2018, când a avut 10 goluri și două pase, dar în 34 de partide bifate. În schimb, Olimpiu bifase două goluri și 5 assisturi în 2018-2019, în 27 de apariții.

FCSB

Și pentru echipă e un sezon realmente fantastic. Măcar din punct de vedere al ofensivei. A marcat 28 de goluri în 10 etape, iar randamentul e comparabil cu ceea ce avea Steaua în cea mai glorioasă perioadă a ei, a doua jumătate a anilor 80. Comparativ, în campionatul precedent, FCSB a atins numărul de goluri pe care echipa îl are acum după un număr aproape dublu de etape, 19! În plus, succesul cu Botoșani a fost al 5-lea consecutiv, serie începută chiar în Derby de România, scor 3-2. Ultima dată când echipa a mai legat 5 victorii în cadrul aceluiași campionat a fost în chiar ultimul sezon în care a cucerit titlul. În toamna lui 2014, cu Gâlcă antrenor, FCSB începea un șir pozitiv tot cu Dinamo, 3-0, continuat cu 1-0 cu Chiajna, 2-0 cu Brașov, 2-0 la Botoșani și 1-0 cu Poli Iași.

Finalul turului e de foc

Partea care va închide turul de campionat se anunță a fi una extrem de dificilă pentru FCSB. Prima etapă de după pauza pentru meciurile echipei naționale va fi la Mediaș, după care urmează 4 jocuri cu echipe care se află pe locuri virtuale de play-off: cu UTA, cu Sepsi, plus meciurile directe cu rivalele în lupta pentru titlu, CFR și U Craiova, ambele fiind în deplasare și disputate în interval de numai 4 zile.

Nicolae Dică, totul despre relația neștiută cu Gigi Becali: "Nu făceam schimbările că mă suna!"

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ilie Dumitrescu exclamă, după ce FCSB a ajuns pe primul loc în Liga 1: „E cel mai bun jucător din campionatul nostru!”

DINAMO. Mesaj manifest al unui dinamovist după meciul cu Viitorul: „Vrei să știi mai multe? Nu vreau, dar o să fac asta”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează