FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - MACCABI HAIFA 1-0

Se naşte o echipă la Rapid! Cum au jucat noile achiziţii în cel de-al doilea amical al verii

Articol de , - Publicat marti, 28 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 28 iunie 2011 11:57

Rapidul lui Răzvan Lucescu începe să arate din ce în ce mai bine. Ideile de joc ale antrenorului au început să se vadă, defensiva a jucat sus, iar atacul a făcut mai tot timpul pressing. Chiar dacă scorul a fost deschis prin execuţia superbă a lui Herea, care a trimis în vinclu din lovitură liberă de la 30 de metri, rapidiştii şi-au creat şi ocazii, chiar mai multe decît israelienii.

După eşecul cu ucrainenii de la Karpaty Lvov (1-2), alb-vişiniii s-au descurcat mult mai bine în faţa lui Maccabi Haifa, campioana Israelului.

Cu toate că, din defensiva din sezonul trecut, doar Marcos şi Bozo au fost titulari, apărarea a funcţionat şi ieri, clacînd o singură dată, cînd a intervenit Coman. La mijloc, cei trei fotbalişti au început să se obişnuiască cu noul sistem. Din păcate pentru alb-vişinii ofensiva încă scîrţie. Deac şi Roman ară terenul, dar pierd multe baloane, iar vîrful împins, indiferent că a fost Cassio sau Sburlea, după pauză, a părut momente bune izolat.

Chiar dacă în minutul 60 Răzvan schimbase, cu excepţia lui Creţu, toţi titularii, formaţia din Grant a rezistat pînă la final, ba chiar şi-ar fi putut majora avantajul pe tabelă. Una peste alta, Rapidul nu e degeaba considerată o candidată la titlu, dar rămîne de văzut cum va evolua atunci cînd vor apărea inerentele probleme din Giuleşti. Deocamdată, e linişte!

Cum au jucat achiziţiile:

V. Creţu - 90 de minute

Postul de fundaş dreapta îi dă ceva bătăi de cap lui Răzvan, avînd în vedere că Rui Duarte e încă în vacanţă. Creţu are nevoie de timp pentru a putea fi titularizat, se vede că vine din Liga a 2-a şi, chiar dacă are calităţi, are momente în care pare depăşit de ritmul meciului.

Burcă - 45 de minute

Deşi Copos a spus că a fost adus pentru a pune presiune pe stoperii titulari, fostul timişorean a arătat că poate deveni om de bază. Experienţa din Bundesliga se cunoaşte, nu a bubuit mingiile şi a fost exact în intervenţii, fiind depăşit o singură dată, în prima repriză, cînd l-a salvat Coman.

Oros - 45 de minute

Nu s-a complicat deloc, a pasat simplu, aproape, şi cînd a fost presat a preferat să trimită lung, spre vîrf. A alergat mult, dar s-a văzut că postul său e stoper dreapta şi nu stînga, aşa cum a fost folosit ieri.

Alexa - 30 de minute

A rămas acelaşi fotbalist de la Timişoara. Chiar dacă a început pregătirea mai tîrziu, nu s-a temut să intre în dueluri dure cu israelieni. A închis bine jocul adversarilor, recuperînd multe baloane, e un real cîştig pentru defensiva giuleşteană. Cînd s-a implicat la construcţie a greşit.

I. Apostol - 60 de minute

A reuşit să-l facă uitat pe Lazăr, se implică în joc, recuperează, dar are un rol important şi pe faza ofensivă. A executat bine două lovituri libere în prima repriză, dar Deac şi Cassio nu au reuşit să trimită pe poartă.

Deac - 60 de minute

Se vede că încă mai are nevoie de timp pentru a redeveni jucătorul din urmă cu două sezoane, pe cînd evolua la CFR. S-a zbătut mult, însă nu i-a ieşit mare lucru. În prima repriză a ratat o situaţie foarte bună de a marca, trimiţînd pe lîngă poartă din situaţe de singur cu portarul.

Surdu - 30 de minute

Nu a reuşit să-şi pună în valoare viteza, ajungînd rar la finalizare. A intrat însă în combinaţii şi i-a oferit o pasă bună lui Dobroiu, care însă a ratat. Pe final a fost mutat în banda stîngă, unde s-a mişcat puţin mai bine.

Inbox:

- Daniel Pancu încă se resimte şi nu a putut să evolueze ieri. Atacantul s-a pregătit însă înaintea partidei timp de 45 de minute cu preparatorul fizic, pe un teren alăturat.

- Rapidiştii au fost spionaţi ieri de Ionuţ Badea, antrenorul lui U Cluj, care a venit împreună cu directorul sportiv Felix Grigore.

- Încă nerefăcut, Filipe Teixeira a stat şi ieri în tribună. În prima repriză a urmărit meciul alături de Ezequias, iar după pauză a făcut un antrenament uşor pe un teren alăturat.

- Din cauza căldurii, la ora meciului termometrele arătînd 32 de grade Celsius, arbitrul a întrerupt meciul în fiecare repriză pentru ca jucătorii să poată bea apă.

- Surdu şi Alexa au debutat în tricoul Rapidului. Primul va evolua în Giuleşti cu numărul 24, iar mijlocaşul va îmbrăca echipamentul cu numărul 5, acelaşi pe care l-a avut şi la Timişoara.

- A doua zi după fiecare meci, Răzvan Lucescu organizează şedinţe video în care le arată elevilor săi unde au greşit. Pentru a putea face asta, giuleştenii şi-au luat cu ei şi un cameraman, care filmează integral toate partidele de pregătire.

Rapid - Maccabi Haifa 1-0

A marcat: Herea (15)

Rapid: D. Coman (C. Straton, 46) - V. Creţu, Marcos Antonio (Dăescu, 60), Burcă (Oros, 46), Bozovici (Ezequias, 46) - I. Apostol (Ioniţă, 60), N. Grigore (Alexa, 60), Herea (Grigorie, 46) - M. Roman (Surdu, 60), Cassio (Sburlea, 46), Deac (Dobroiu, 60, Ciolacu, 84)

Antrenor: Răzvan Lucescu

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
diamantino
diamantino  •  29 Iunie 2011, 11:25

Mamma mia, câtă oaie pe aici! Ce averţi, mă, de comentaţi pe ştirile cu Rapid. Vedeţi că vă ia Beitar antrenorul că ală e Berbec şi n-a reziliat. Acum ori plăteşte 400 de mii, ori... nici n-aţi început bine pregătirile şi deja tre să SCHIMBAŢI ANTRENORUL :-))) Anul ăsta bateţi recordul de anul trecut? Tigaani spălaţi şi Bănei, cine-i următorul, Edi Iordănescu, nu?

spinoza
spinoza  •  28 Iunie 2011, 17:58

Vedem cu Liverpool sau Real Madrid. Echipa au ce-i drept. Pacat ca n-au antrenor iar de jucat... Au fost si ani mai buni...in care jucau sclipitor.

spinoza
spinoza  •  28 Iunie 2011, 17:49

Vedem cu Liverpool sau Real Madrid... Nu ma-mbat cu apa rece. Au fost vremuri cand au jucat si mai bine...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează