FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Se pregăteşte ”mantaua” de vreme rea » Dinamo stă cu teamă că-şi pierde antrenorul

Țălnar e antrenor la formația secundă a roș-albilor
Țălnar e antrenor la formația secundă a roș-albilor

Articol de - Publicat joi, 20 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 19 decembrie 2012 20:54

Dacă Dorinel nu mai vrea să continue în Ştefan cel Mare, din cauza problemelor cu care se confruntă clubul, şefii au pregătit două soluţii de avarie: Cornel Ţălnar, respectiv Ionuţ Chirilă.

Mîine este Ziua Z pentru acţionari, astăzi este pentru staff-ul tehnic! Dorinel Munteanu, 44 de ani, are fixată o întîlnire cu Nicolae Badea şi cu Ionuţ Negoiţă ca să facă împreună strategia de iarnă. Adică transferuri, cantonamente, pregătiri.

Totul este în aer din cauza lipsei fondurilor. Iar nemulţumirile jucătorilor, în privinţa restanţelor salariale şi a incertitudinii, se răsfrîng asupra antrenorului, care nu se ştie dacă va putea face achiziţii.

Ruşii de la Mordovia Saransk fac presiuni asupra lui Dorinel să le dea un răspuns clar, proprii conducători îl cam duc cu vorba pe tehnician, aşa că "Munti" ar putea să aleagă despărţirea de Dinamo dacă astăzi nu va primi un feed-back pozitiv din partea şefilor!

"Cîinii" sînt pregătiţi mereu şi pentru ce-i mai rău. Dacă îl vor pierde pe Dorinel, vor apela la soluţii din "haită". Numai că Badea îl agrează pe Cornel Ţălnar, 55 de ani, în vreme ce Negoiţă ar vota pentru Ionuţ Chirilă, 45 de ani, pe care l-ar ajuta din umbră Mircea Lucescu! Cel mai renumit tehnician român este un sprijin pentru Chirilă, considerînd că a venit vremea ca Ionuţ să primească o şansă la nivel înalt.

"Dorinel e OK, nu vrea să plece în Rusia. Oricum, văd că, în fotbalul românesc, dacă nu se face scandal, lucrurile nu se rezolvă. O fi şi el supărat de ce este la Dinamo, ca şi mine" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Ar fi bine să continuăm cu Dorinel Munteanu, am început un drum bun împreună" (Constantin Nica, fundaş Dinamo)

500.000 de euro îi oferă Mordovia antrenorului dinamovist drept salariu anual şi primă pentru salvarea de la retrogradare

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Insolvenţa vine mîine?
Ionuţ Negoiţă i-a oferit un nou termen, pînă mîine, lui Nicolae Badea pentru a-i răspunde la reformele propuse, "altfel s-ar putea ca ANAF să ceară vineri insolvenţa clubului". Pînă atunci, războiul e în toi! "Suporterii nu mai vin la stadion din cauza mediocrităţii. Domnul Badea? Doar vorbe. Sau o tăcere vecină cu inconştienţa. OK, să se ocupe dînsul de club, că a fost la Dinamo de la început!", a spus Negoiţă ieri. "Înăuntru, la club, e putred. Sîntem ca o barcă, multe găuri şi, stînd pe loc, ne afundăm. Dinamo e ca o maşină, Badea o conduce, iar noi ceilalţi plătim benzina, ratele la ea, reparaţiile, dar nu ştim încotro ne ducem", a mai zis omul de afaceri la GSP TV.

"N-avem bani de cadouri"
Constantin Nica, 19 ani, a făcut ochi în fotbal în 2012, dar e trist: "La noi nu vine Moş Crăciun, nu fiindcă n-am fi fost cuminţi, dar neavînd bani nu ne permitem ceea ce ne dorim. Bineînţeles, ne este teamă să nu ajungem ca Rapidul. Oricum, eu voi rămîne la Dinamo! Am arătat ca o echipă unită. Chiar dacă nu avem bani, nu şi-a depus nimeni memoriu şi nu s-a făcut scandal. A fost un an sărac pentru Dinamo, nici în 2013 nu se întrevede o schimbare, dar sperăm într-un viitor mai bun".

Inbox
- Ideea unei greve ample le-a surîs "cîinilor" în ultima perioadă: "De multe ori s-a pus problema în ultimele două luni, am avut discuţii între noi, să nu ne mai antrenăm. La Iaşi am ales să protestăm prin întîrzierea jocului, dar sper ca pe viitor să nu apelăm la astfel de chestii". Jucătorii au aproape trei salarii restante.
- Dănciulescu, Alexe şi Nica au împărţit ieri cadouri juniorilor dinamovişti pe terenul sintetic.
- Şi Alexe vrea să ajute Dinamo cumva: "Dacă banii aduşi de transferul meu ar mai plăti din salarii, sînt de acord să plec unde e mai bine pentru toţi".
- Dragoş Grigore ştie ce cadou vrea de Crăciun: "Sîntem fericiţi că n-am intrat în insolvenţă, dar visez ca lucrurile să revină la normal la Dinamo, să nu mai suferim".
- Pulhac: "Nu stă nimeni la Dinamo să tragă de contract, am înţeles situaţia clubului şi sperăm să se rezolve. Nu ne-am depus memorii, sperăm ca şefii să priceapă şi situaţia noastră".
- Bălgrădean mai crede în plata unui salariu, măcar, în preajma Crăciunului. A declarat la DolceSport: "Acţionarii au venit pe la noi, mai rar, dar au venit!, ni s-a promis că se va continua plata restanţelor, sperăm din suflet că aşa va fi".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
alexa.09
alexa.09  •  20 Decembrie 2012, 17:01

Dorinel Munteanu are contract cu Dinamo pe doi ani si jumatate. A trecut o scurta perioada de la venirea lui, doar 1 luna si 4 zile. Impresia mea despre antrenorul echipei este buna si cred ca este un om corect ,care isi onoreaza angajamentele . A venit la acest club pentru a face performanta, nu cred ca va pleca. Una dintre conditiile lui a fost jucatorii sa fie platiti la zi. Din cauza datoriilor pe care clubul le are la ANAF, este putin probabil acest lucru, dar asta nu tine decat de conducere. Sunt de parere ca este doar o speculatie a presei .

sam13
sam13  •  20 Decembrie 2012, 14:32
Postat de fcgeo pe 20 Decembrie 2012, 12:09

SUNT DE ACORD CA NU ESTE NORMAL CA UN ANGAJAT SA NU FIE PLATIT PENTRU MUNCA PRESTATA,CA O FI JUCATOR DE FOTBAL SAU FEMEIE DE SERVICI SI ACEASTA MAI MULTE LUNI LA RAND.FICARE DINTRE NOI AVEM FAMILII,POATE RATE,PROBLEME DE REZOLVAT SI SUNTEM LEGATI DE ACEST "MIC AMANUNT"(PENTRU UNII,ESTE)CARE ESTE BANUL.DAR NU SUNT DE ACORD CA JUCATORII DE LA DINAMO SA IESE CU DECLARATII REFERITOR LA BANI.CEL PUTIN DEOCAMDATA NU SUNT IN MASURA SA VORBEASCA. DACA AR FI FOST ,CEL PUTIN PE PODIUM LEAS FII DAT DREPTATE.IAM URMARIT INSA DE MULTE ORI,IAR DUPA MUNCA PRESTATA,INDOLENTA DIN TEREN SI DUPA LOCUL DIN CLASAMENT,SUNT PUTINI CARE POT SA SPUN CA-SI MERITA BANII.RASPLATA ESTE REZULTATUL MUNCII. NU I

Frate,in fotbal nu este ca la munca..adica te duci,iti faci treaba si gata...In fotbal toti sunt motivati sa castige...Si echipa de pe ultimul loc si cea de pe primul...Nu poti sa spui ca salariile se dau sau nu in functie de rezultate..Severinul a muncit la fel de mult ca si Steaua si alte echipe de pe podium,diferenta a facut-o valoarea,organizarea,maturitatea,conditia fizica,etc...Fotbalul e o competitie,nu o munca prestata...De aceea efortul e mult mai mare....Sunt de acord ca unii jucatori gen Pulhac au salariile cam mari,dar nu poti afirma ca nu isi merita salariile..Nu poti emite pretentii in fata unor echipe ca Steaua ,CFR,care au un buget triplu,banii la timp,etc,etc...

fcgeo
fcgeo  •  20 Decembrie 2012, 12:11

(continuare) NU INVERS.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează