FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - RAPID, AZI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE LOOK TV, LIVETEXT PE GSP.RO

Se rupe blestemul? » Petrolul e favorită în faţa Rapidului: bilanţul meciurilor din ultimii 13 ani

Articol de - Publicat sambata, 16 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 16 august 2014 13:59

"Lupii" sînt pentru prima oară favoriţi în faţa giuleştenilor în ultimii 13 ani, perioadă în care au obţinut doar două remize în 10 meciuri contra Rapidului!

Una dintre partidele de tradiţie ale fotbalului românesc, Petrolul - Rapid, se va consuma în această seară, pe stadionul "Ilie Oană". Deşi ploieştenii le-au luat faţa rapidiştilor în ultima vreme şi par a fi formaţia favorită în acest meci, realitatea este că Petrolul nu s-a mai impus de foarte mult timp în faţa Rapidului.

Mai precis, de pe 1 aprilie 2000, cînd pe "găzari" îi antrena Virgil Dridea, iar pe bucureşteni Mircea Lucescu. Meciul s-a terminat cu victoria gazdelor cu 4-2. Din acel moment s-au mai disputat 10 jocuri în campionat: de 8 ori s-a impus trupa de sub Grant, iar două meciuri s-au terminat fără goluri.

Ganea, zero victorii
Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar echipa lui Răzvan Lucescu a devenit favorită. O altă statistică favorabilă gazdelor de azi este reprezentată de palmaresul antrenorului Ionel Ganea contra "lupilor": două înfrîngeri în cele două întîlniri ale ploieştenilor, 2-4 şi 0-1. Ambele s-au înregistrat cînd "Ganezul" ocupa funcţia de tehnician al celor de la U Cluj.

Răzvan Lucescu va întîlni formaţia cu care a cunoscut cele mai mari succese din carieră, totul culminînd cu calificarea în sferturile Cupei UEFA în 2006. În campionat a stat pe bancă în 128 de partide, reuşind un loc 2 la finele ediţei 2005-2006. Actualul tehnician al prahovenilor are un palmares neutru contra Rapidului: o victorie, un egal şi o înfrîngere.

36 de victorii are Rapidul împotriva Petrolului, 20 de meciuri s-au terminat la egalitate şi 20 de victorii au ploieştenii

21 de luni fără înfrîngere a bifat Petrolul pe "Ilie Oană", din 30 septembrie 2012, cînd a pierdut contra Stelei, 1-2

"Îi rog pe suporteri să vină la stadion la meciul cu Rapidul, să punem o presiune uriaşă pe adversar. Avem nevoie de încă trei puncte în campionat înaintea dificilei duble cu Zagrebul!" (Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

630197-petrolul-rapid.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
xhthu
xhthu  •  16 August 2014, 19:25
Postat de agb87 pe 16 August 2014, 16:17

hai sa iti zic eu ce e B-ul ala. E o divizie inferioara, prin care trebuie sa treci ca sa iti castigi dreptul de a juca in Liga 1. Cunosti vreo echipa care nu a facut asta desi a fost inventata cu zeci de ani mai tarziu decat competitia in sine? Mie imi vin in minte vreo doua...

mie imi vin chiar 3 ,una din ele peste cadavrul lui juventus bucuresti .ghici care :)))))))))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 August 2014, 18:34
Postat de agb87 pe 16 August 2014, 16:17

hai sa iti zic eu ce e B-ul ala. E o divizie inferioara, prin care trebuie sa treci ca sa iti castigi dreptul de a juca in Liga 1. Cunosti vreo echipa care nu a facut asta desi a fost inventata cu zeci de ani mai tarziu decat competitia in sine? Mie imi vin in minte vreo doua...

asa, si ? asta e Istoria. nu ai cum sa o schimbi, nici daca te sinucizi. daca vrei sa te convingi, fa-o...

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 August 2014, 18:33

cred ca petrolul va bate la scor. la fel si astra. sigur ca eu as vrea sa fie invers, dar... daca judecam dupa loturi, asta e realitatea. in plus, ambele joaca pe teren propriu. deci, un atu suplimentar.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close