FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Sergiu Radu are doar cuvinte de laudă despre Colautti: ”E prea bun pentru Liga 1!”

Site-ul specializat
transfermarkt.de îl
cotează pe Colautti la
un milion de euro
Foto: Reuters
Site-ul specializat transfermarkt.de îl cotează pe Colautti la un milion de euro Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 18 iunie 2011 22:10

Sergiu Radu, acum la Alemannia Aachen, îl caracterizează pe atacantul sud-american pe care a pus ochii Steaua. "Schijă" îl cunoaşte din perioada în care amîndoi evoluau în Bundesliga.


- Salut, Sergiu, din România te deranjăm! Steaua vrea să-l transfere pe Roberto Colautti, un vîrf care a jucat şi în Germania. Ai auzit de el?
- Normal că îl cunosc, era un fotbalist important în perioada în care evolua la Borussia Mönchengladbach şi ştiu că avea evoluţii apreciate în Germania.

- Cel fel de fotbalist e Colautti?
- Un fotbalist foarte bun, cu calităţi tehnice extraordinare. Avea un dribling bun şi putea evolua în orice poziţie în avanposturi. Ştiu asta pentru că Gladbach schimba des sistemul de joc, iar el rămînea un om extrem de important în angrenaj. Uneori poate nu era titular, însă şi din postura de rezervă evoluţiile sale erau apreciate. Poate juca şi vîrf împins, dar şi pe stînga sau pe dreapta. L-am văzut evoluînd însă şi în spatele vîrfurilor, într-o poziţie mai retrasă.

- Deci ar fi bun pentru România...
- Bun? Ar fi senzaţional! Sincer, m-ar suprinde dacă ar ajunge în Liga 1, chiar dacă e vorba de o echipă cum e Steaua! El era foarte apreciat la Gladbach, acolo unde este mereu presiune deoarece echipa se bătea an de an la retrogradare. Îmi amintesc chiar că a dat un gol extrem de important pentru ei şi au evitat să cadă în liga secundă!

"Se accidenta destul de des!"
- Totuşi, a avut perioada în care a jucat destul de puţin în Germania.
- Da, din pricina accidentărilor. Aici nivelul e unul extrem de ridicat, antrenamentele sînt foarte tari, meciurile la fel, iar contracandidaţii dau totul să joace înaintea ta. Asta s-a întîmplat şi în cazul lui, iar aşa au apărut problemele. Aaa, şi ca să nu spui că doar îl laud, îţi mai spun că mi se părea un fotbalist mai plinuţ, chiar grăsuţ aş putea zice. Grăsuţ, dar tehnic, bun de tot pentru România! Steaua chiar ar da lovitura cu el!

57 de partide a jucat Colautti în trei sezoane în Germania, reuşind să marcheze doar 9 goluri

Sezon modest în Israel
Oficialii lui Maccabi Tel Aviv ar fi de acord cu cedarea lui Colautti din mai multe motive. Deşi are un salariu important, jumătate de milion de dolari, evoluţiile sale din sezonul trecut nu au fost dintre cele mai bune. El a început ca titular însă, uşor-uşor, din cauza randamentului scăzut, a ajuns rezervă. Chiar şi aşa, a marcat de nouă ori în 29 de partide. În plus, conducerea lui Maccabi îşi doreşte o întinerire a echipei şi de aceea ar fi dispusă să renunţe la jucătorul care a împlinit 29 de ani în luna mai.

Situaţia celorlalţi fotbalişti urmăriţi de Steaua
1. Junior Moraes - a semnat pe trei sezoane cu ŢSKA Sofia, însă roş-albaştrii speră să-l ia de la bulgari cînd situaţia sa contractuală va fi clară. Ioan Becali a anunţat că pe 10 iulie situaţia atacantului va fi clară.

2. Andrei Prepeliţă - nu a plecat cu restul lotului în Austria, deşi a semnat o înţelegere cu roş-albaştrii. El şi-a depus memoriu la LPF solicitînd o datorie de 60.000 de euro de la fosta sa echipă, Universitatea Craiova.

3. Alexandru Bourceanu - Steaua aşteaptă ziua de luni pentru a şti care va fi situaţia lui Poli pentru sezonul viitor, apoi va porni negocierile finale cu conducerea bănăţenilor.

Citește și:

Adrian Mititelu, decizie fără precedent după retrogradarea lui FCU: „Libertate” » Ce se întâmplă în următorul sezon la Craiova
Liga 2
Adrian Mititelu, decizie fără precedent după retrogradarea lui FCU: „Libertate” » Ce se întâmplă în următorul sezon la Craiova
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (8)
weed4kids
weed4kids  •  19 Iunie 2011, 11:54

Oricum este o parte din acest articol care ne spune CLAR ca nu va ajunge la steaua. Nu stiu de ce atata zarva. "Deşi are un salariu important, jumătate de milion de dolari," ei bine , e clara situatia nu? :)

skrilla
skrilla  •  19 Iunie 2011, 09:15
Postat de cordos_eu pe 19 Iunie 2011, 01:23

in Israel se joaca un fotbal de "bananieri". credeti-ma ca stiu, fiindca am urmarit liga lor! primele echipe nu sunt rele, dar dupa primele 2 locuri sunt echipe execrabile. Colautti era candva un super atacant, dar accidentarile l-au macinat! oricum, Sergiu Radu considera si Bundesliga 2 peste Romania.. :)))))))))

Pai si in Romania ce fotbal se joaca?Si apropos,Zweite Bundesliga este peste nivelul Ligii 1,nu vad ce ti se pare asa de incredibil...

vafanculo
vafanculo  •  19 Iunie 2011, 04:08

Ba cica au gasit astia un davider prin tufisurile alea de 2 metrii !!1 Cica avea o limba de 2 metrii ascutita in V shape!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează