FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Şi-au luat turn de control » Sabău schimbă tactica pentru Bilaşco

Articol de - Publicat joi, 23 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 22 august 2012 21:01

După ce l-a transferat pe Marius Bilaşco, Sabău e nevoit să modifice stilul de joc pentru vîrful de 31 de ani


Nemulţumit de atacanţii pe care-i are la dispoziţie, Ovidiu Sabău a reuşit să-l convingă pe George Copos să-i mai aducă un vîrf în această vară. Marius Bilaşco e ultima achiziţie a giuleştenilor din această perioadă de mercato. O dată cu venirea lui "Bilă", tehnicianul giuleştean va modifica şi tactica de joc. Asta deoarece vîrful e cunoscut ca fiind foarte bun în duelurile aeriene, iar pînă acum alb-vişiniii n-au abuzat de centrări în careul adversarilor, preferînd să combine la nivelul gazonului.

Modelul Unirea
Totuşi, Bilaşco nu e pus la punct cu pregătirea fizică, el jucînd ultima oară într-o partidă oficială în luna martie, şi nu va face parte din lot pentru derby-ul cu CFR, programat sîmbătă seara, de la 21:30. Însă, după ce va putea fi utilizat, rapidiştii vor evolua aşa cum a făcut Unirea Urziceni în sezonul 2009-2010, cînd a ieşit campioană: minge lungă pe Bilaşco, iar acesta va devia pentru extreme sau pentru cel de-al doilea atacant.

"Anticipaţia e secretul meu"
Ultima achiziţie a Rapidului a explicat într-un interviu apărut în Gazeta Sporturilor acum doi ani cum reuşeşte să le ia faţa fundaşilor, deşi nu este foarte înalt (1,84 m): "Cel mai mult contează modul în care te poziţionezi, să ştii să anticipezi unde vine mingea, ce traiectorie are. La Urziceni mi-am îmbunătăţit jocul aerian pentru că tot jocul era făcut de aşa natură încît îmi veneau multe baloane înalte. Orice lovitură, pasă lungă sau chiar aut se juca pe mine".


"După multe meciuri resimt din plin aceste dueluri aeriene. E şi normal, noi, atacanţii, sîntem total neprotejaţi în duelurile cu fundaşii, care atacă mereu cu faţa, iar noi sîntem cu spatele"
Marius Bilaşco, atacant Rapid

Continuă boicotul?
Deşi giuleştenii au ieftinit serios tichetele pentru a fi siguri că vor avea parte de un stadion plin cu CFR Cluj, meci programat sîmbătă, de la 21:30, fanii nu s-au îngrămădit să-şi procure bilete în prima zi în care au fost puse în vînzare. Ieri, s-au vîndut doar aproximativ 100 de tichete! Preţurile sînt: 5 lei - peluză, 10 lei - tribuna a II-a şi 15 lei - tribuna I. Cu MYPA, de exemplu, cel mai ieftin bilet a fost 15 lei, iar cu Heerenveen, 20 de lei!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
al_27
al_27  •  24 August 2012, 18:08

"sa modifice tactica....". Hei nelutu...vrei un sfat..?..Inlocuieste-l pe SURDU cu BILASCO..!!!

kikipulescu
kikipulescu  •  23 August 2012, 07:53

:))))) Turn de control? Cred ca va referiti la un control psihiatric... Cu asa atac (sburlea, surdu, bilasco), rapid nu poate pierde locul 8...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează