FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Şi-au schimbat dirijorul » Munteanu a fost întrecut de un alt coechiper la pasele de gol

Curtean a fost adus în ianuarie 2012, de la Timișoara, în schimbul a 700.000 de euro
Curtean a fost adus în ianuarie 2012, de la Timișoara, în schimbul a 700.000 de euro

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2013 20:33

Munteanu rămîne elementul de echilibru de la mijlocul terenului, însă responsabil cu assist-urile, în acest sezon, este Curtean.

Primul transfer pe care Dinamo trebuie să-l facă în vară este cel de mijlocaş central. Asta deoarece "cîinii" au doar doi asemenea fotbalişti pe acest post, Cătălin Munteanu şi Mansaly Boubacar, iar dacă aceştia se accidentează ori sînt suspendaţi, încep improvizările.

În centrul liniei mediane mai pot evolua doi fotbalişti, Alexandru Dandea şi Alexandru Tudose, ambii fiind de fapt stoperi. Ultimul a semnat în această iarnă, dar nu a debutat pentru Dinamo, întrucît încă nu este la parametrii fizici optimi.

Cătălin Munteanu a ajuns la 34 de ani, rămîne omul care dă consistenţă jocului, însă nu mai are realizările din sezoanele precedente. În cele 22 de partide disputate în acest campionat, "Cap de Zmeu" a oferit trei assist-uri, fără să marcheze! Principalul distribuitor de pase decisive a devenit Alexandru Curtean, 26 de ani, cu şase assist-uri, dintre care unul în Supercupa cîştigată în faţa CFR-ului la penalty-uri.

Pentru Munteanu este primul sezon după 7 ani în care nu a reuşit să înscrie nici măcar o dată, ultima oară întîmplîndu-se acest lucru în 2006, cînd a semnat cu Dinamo după ce s-a despărţit de Murcia.

3 pase de gol a oferit Curtean campionatul trecut, în cele 12 meciuri jucate pentru Dinamo, cele mai multe de pînă atunci din cariera sa

1,6 milioane de euro este cota lui Curtean, conform transfermarkt.de, valoarea crescîndu-i cu 300.000 de euro în ultimul an

566478-munteanu-caseta.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

200.000 de euro de la Negoiţă
Ieri, Ionuţ Negoiţă i-a anunţat pe jucători că le-au fost virate în conturi salariile pe luna februarie, în valoare totală de 200.000 de euro, astfel că roş-albii sînt la zi acum cu plata contractelor. "Sîntem singurul club din Liga 1 fără datorii", a anunţat acţionarul majoritar al lui Dinamo, care promisese imediat după victoria cu Astra (1-0) că va plăti toate restanţele.

Selymes în locul lui Ţălnar
Tibor Selymes a semnat un contract valabil pe două luni ca antrenor al lui Dinamo II, urmînd ca din vară să negocieze cu acţionarii posibilitatea de a prelua prima echipă. "Nu ştiu dacă e un pas înapoi pentru mine, poate e doar ca să-mi iau elan şi să ajung din nou în Liga 1. Nu sînt un pericol pentru Ţălnar, vom discuta din vară mai multe. Visul meu e să ajung la Dinamo, am mai spus-o, nu e un secret. Cînd va fi, va fi, stau la rînd şi aştept", a spus Selymes.

Greu în Gruia
Dinamoviştii joacă azi, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro şi în direct la Digi1, contra CFR-ului, o echipă fără victorie în 2013, dar pe care au bătut-o la ea acasă doar o dată în ultimele 9 confruntări. Bilanţul ardelenilor în Gruia contra "cîinilor" este net superior: 6 victorii, 2 remize şi o înfrîngere. Dinamo are avantajul formei bune, cu 12 puncte scoase în 5 partide, însă clujenii se bazează pe faptul că au al treilea atac din Liga 1, după Steaua şi Astra, şi că au marcat cele mai multe goluri din faze fixe, 15! (Liviu Manolache)

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (16)
florinch
florinch  •  06 Aprilie 2013, 14:37
Postat de calinescu_ pe 06 Aprilie 2013, 13:01

SI ATUNCI CE DRACU MAI CAUTA CATALIN MUNTEANU IN LOTUL LUI DINAMO????? O SA VEDETI CE FACE CU CFR-UL ....!!!! OMUL ASTA NU MAI POATE .....!!!

Nai "istetule, tu nu vezi ca, in ultimul timp, problema la mijloc este Boubacar si nu Munteanu? Tu nu vezi ca Boubacar pierde majoritatea mingilor, faulteaza in pozitii vantajoase pentru adversari si, de multe ori a fost eliminat sau in postura de a fi eliminat, nu stie sa faca deposedari.

florinch
florinch  •  06 Aprilie 2013, 14:26
Postat de yahoo22 pe 06 Aprilie 2013, 10:17

Sa se ia de mana cu Corbu Raj Kapoor,doboratoru' de recorduri...

Iar tu ia-te de mana cu "titiduru22", puneti-va cate o pitra de gat si aruncati-va in Lacul Morii. Cifra 22 de la voi doi inseamna, dupa cum ganditi, numarul de circumvolutiuni de pe creierele voastre netede ca-n palma.

terminatorul2
terminatorul2  •  06 Aprilie 2013, 13:29
Postat de titiduru22 pe 06 Aprilie 2013, 05:01

Inca un motiv ca pasatoru' sa nu mai titular meci de meci !!!

Incă o dovadă că ești ANALfabet !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close