Articol de - Publicat sambata, 04 noiembrie 2023 19:56 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 03:25

Silviu Lung (67 de ani), fostul mare portar al Universității Craiova și al echipei naționale, estimează că, la un moment dat, în Bănie va rămâne o singură echipă, nu două divizate de orgolii, cum se întâmplă în prezent.

Intervievat înaintea derby-ului local dintre Universitatea și FCU Craiova, legenda Științei a vorbit despre situația la zi din Oltenia. Silviu Lung speră că în viitorul apropiat orașul va avea o singură echipă, una puternică și unită, încurajată de o singură voce.

Atât s-a putut! Universitatea și FCU Craiova au dat-o la pace în derby-ul din Bănie. Iar criza rămâne în Oltenia!
CSU CRAIOVA - FCU CRAIOVA
Atât s-a putut! Universitatea și FCU Craiova au dat-o la pace în derby-ul din Bănie. Iar criza rămâne în Oltenia!

Marea dorință a lui Silviu Lung: „În Craiova ar trebui să fie o singură echipă!”

„Cred că în oraş va rămâne o singură echipă cu timpul. Nu cred că se poate în contextul actual, cu actualele conduceri, dar cred că în timp va rămâne o singură echipă.

În oraş ar trebui să fie o singură echipă. Mi-ar plăcea să fie o singură echipă, cu o singură galerie. Atunci, foarte greu ar pierde Craiova un meci cu 20.000-30.000 de oameni în spate”, a afirmat fostul mare portar al Craiovei Maxima, potrivit OrangeSport

Florin Prunea, în septembrie: „Din punct de vedere economic, Craiova nu poate avea niciodată două echipe”

Și Florin Prunea, cel care la finalul verii a fost aproape să ajungă la clubul lui Adrian Mititelu, a înaintat recent aceeași propunere:

„(n.r. - despre ideea unei singure echipe în Craiova) Am tot trecut prin Craiova și așa se vorbește, vorbesc oameni care chiar știu ce vorbesc acolo. Se pare că așa va fi până la urmă. Eu cred că ar fi foarte bine, nu sunt în tabăra celor care spun că e foarte bine să fie două echipe în Craiova. Eu cred că, din punct de vedere economic, Craiova nu poate avea niciodată două echipe.

Sigur, sunt și oameni din privat care pot ține o echipă fără probleme, dar puterea economică a orașului este una care nu poate ține două echipe.

Sunt două vestiare grele, și la Rotaru, și la Mititelu, și trebuie ținute în frâu - nu neapărat cu biciul - de oameni cu personalitate, de antrenori specializați. 

(...) Eu cred că domnul Rotaru a dat un semnal destul de clar: «Dom'le, eu nu prea mai vreau singur, am nevoie de sprijinul orașului». Eu zic că a fost destul de clar. Îndepărtarea lui Cârțu, a lui Craioveanu, nu mai zic de Neagoe după două etape... Eu cred că înseamnă ceva”, a declarat Florin Prunea, conform digisport.ro.

VIDEO Reporterii GSP au surprins atmosfera din centrul Craiovei, înaintea derby-ului CSU - FCU 

Citește și alte știri de actualitate: 

Derby-ul Olteniei: CSU vs. FCU » Reporterii GSP sunt la Craiova: ultrașii au aprins torțele în stradă și se îndreaptă spre stadion

Legenda Craiovei Maxima, despre derby-ul Băniei: „Jucătorii lui Rotaru sunt mai omogeni”

EXCLUSIV Sorin Cârțu, viața din afara fotbalului la Craiova: „Filme, rugby, Jordan, ”Fauda” și România care stă doar la coadă la Schengen”. Ce vedete a numit ”mironosițe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”