FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Sînge proaspăt » Dinamo vrea să aducă un fundaş macedonean pentru a acoperi plecarea lui Pulhac

Macedoneanul (dreapta) a jucat la toate
Macedoneanul (dreapta) a jucat la toate "naţionalele" de juniori ale ţării sale, iar spre finalul lui 2012 a prins prima selecţie şi la prima reprezentativă

Articol de - Publicat luni, 21 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 21 ianuarie 2013 09:50

Dinamo este în tratative avansate să-l achiziţioneze pe internaţionalul de 20 de ani Mite Cikarski, una dintre marile speranţe ale fotbalului din spaţiul ex-iugoslav.

"Cîinii" se grăbesc să mute cît mai repede după plecarea lui Cristi Pulhac în Azerbaidjan şi i-au găsit înlocuitor de soi în Macedonia.

Este vorba despre Mite Cikarski, 20 de ani, 1,76 de metri înălţime, care a cîştigat titlul cu Vardar Skopje, anul trecut, este titularul postului de fundaş stînga la echipa ce se află şi acum pe primul loc în competiţia internă şi cochetează deja şi cu prima reprezentativă a ţării sale. "Este văzut drept un mare talent la mine acasă, are forţă, explozie şi face bine şi faza ofensivă", le-a transmis Naumovski dinamoviştilor, atunci cînd aceştia l-au întrebat despre cel ce le-ar putea fi coechipier.

250.000 de euro, preţul puştiului
Cornel Ţălnar şi-a dat acordul pentru transferul lui, iar şefilor din Ştefan cel Mare le surîde ideea. Este foarte tînăr, promiţător, dar costă în jur de 250.000 de euro!

Aici intervine o problemă, întrucît acţionarii nu ar vrea să investească în transferuri, chiar dacă suma pentru macedonean, la referinţele lui, nu este foarte mare. Însă aceiaşi acţionari l-au asigurat pe antrenor că vor contribui financiar să-i aducă un fundaş stînga, dacă pleacă Pulhac, precum şi un închizător, şi aici mai existînd cîteva piste tot în spaţiul ex-iugoslav.

Stelistul a făcut lobby pentru "cîini"!
Dinamoviştii primesc o mînă de ajutor din partea unui rival de la Steaua! Daniel Giorgievski, fundaşul dreapta al roş-albaştrilor, i-a recomandat lui Cikarski să lase Vardar şi să vină în România, la Dinamo. Apărătorul Stelei l-a informat pe fundaşul stînga, mai ales că amîndoi joacă la prima reprezentativă, despre fotbalul din Liga 1, dar şi despre roş-albi. Cikarski a aflat şi de problemele financiare ale clubului din Ştefan cel Mare, dar şi în aceste condiţii ar vrea să vină în România.

Pulhac, lacrimi la plecare
Aşa cum a anunţat Gazeta de duminică, Pulhac, 28 de ani, a părăsit cantonamentul "cîinilor", iar de ieri s-a alăturat în Antalya noii sale echipe, Qabala, locul 5 în Azerbaidjan. Fundaşul avea lacrimi în ochi la plecare şi a spus, vizibil emoţionat: "Cred că e ultima oară cînd mă despart de Dinamo şi-mi pare rău. Nu par, dar sînt sufletist. N-am plecat fiindcă era sărăcie la echipă, aveam nevoie de o altă experienţă afară. Am lăsat o familie la Dinamo, nişte prieteni adevăraţi, sper să reuşească să readucă trofee. Nu vreau să spun cît am lăsat de la mine ca să plec".

Muşat e-n formă
În curtea proprie, Dinamo îi mai are pe postul de fundaş stînga pe Muşat, pe Crăciun, pe Burnea. Primul este varianta principală în acest moment, a alergat ieri dimineaţă o oră şi-a făcut apoi 30 de minute bune în amicalul cu Rîşnov, oferind trei centrări de calitate, aplaudate de Ţălnar şi de Petre, pe margine.

"Lotul e destul de bunicel, dar ne mai trebuie două-trei plombe, un fundaş stînga, un închizător, ca n-avem deloc, şi-un fundaş central. Le rezolvăm, am promisiuni" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

1.592 de minute a bifat Cikarski în toamnă pentru Vardar Skopje în campionat

400.000 de euro este cota de piaţă a fundaşului stînga conform transfermarkt.de

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (67)
andystar
andystar  •  23 Ianuarie 2013, 17:48

Sunt fericit,Si ma simt bine Scopul vietii l-am gasit Intalnindu-te pe tineeee O Steaua aleeeeeee O Steaua aleeeeeee !!!!!!!!!!

andystar
andystar  •  23 Ianuarie 2013, 17:33

Sunt fericit,Si ma simt bine Scopul vietii l-am gasit Intalnindu-te pe tineeee O Steaua aleeeeeee O Steaua aleeeeeee !!!!!!!!!!

dog_one
dog_one  •  21 Ianuarie 2013, 19:01

E JUCATOR F. BUN AM VAZUT MECIURI CU EL TITULAR. SPER SA VINA!

Vezi toate comentariile (67)
Comentează
Close