FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CRAIOVA, SÎMBĂTĂ, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Siphiwe Tshabalala e gata să facă spectacol în Ghencea: "Dacă oferta e serioasă, vin la Steaua!"

Articol de - Publicat marti, 27 iulie 2010 00:00

Mijlocaşul stînga din "naţionala" Africii de Sud spune că va decide în această săptămînă dacă va semna cu roş-albaştrii sau cu Olimpiakos Pireu.

Cei din Ghencea au trimis duminică oferta oficială clubului de care aparţine Tshabalala şi aşteaptă un răspuns clar pînă la finalul săptămînii.

Gazeta Sporturilor a reuşit să vorbească cu Siphiwe Tshabalala, mijlocaşul stînga de 25 de ani de la Kaizer Chiefs, pe care Piţurcă speră să-l convingă să semneze.

- Salut, Siphiwe, din România te deranjăm!
- Bună ziua.

- Te-am sunat să vorbim despre oferta...
- De unde sunteţi?

- De la Gazeta Sporturilor, ziar sportiv din România!
- A, ok. Despre ce e vorba?

- Despre oferta Stelei.
- Am vorbit cu impresarul meu şi am mai multe oferte, în afara celei din România. Nu ştiu să spun exact unde voi juca, dar sper ca în această săptămînă să decid.

- Dar e posibil să ajungi în România?
- Am primit oferte din Franţa, Olanda şi Anglia, dar nu cred că voi semna acolo. Ei mi-au propus unele clauze, eu nu prea sînt de acord, dar asta voi discuta cu impresarul meu. Nu vreau să mă pronunţ încă, pentru că sînt mai multe detalii care îmi vor decide viitorul.

- Ce ştii despre oferta făcută de Steaua?
- Nu prea multe, dar în cazul în care va fi o ofertă serioasă sînt şanse mari să vin în România. Aştept să văd ce-şi doresc oficialii de la Bucureşti, de ce vor să ajung în România şi vom discuta mai multe după.

- Impresarul ce ţi-a spus despre viitoarea ta destinaţie?
- Mi-a zis au venit oferte şi din Grecia. Ştiu că este vorba de Olympiakos Pireu, dar vom vedea. Obiectivul meu este în cazul în care o să ajung fie în Grecia, Franţa, Anglia sau România să joc cît mai mult şi să-mi ajut echipa!

- Ştii ceva despre fotbalul românesc, despre Steaua?
- Din ce am citit ştiu că Steaua a cîştigat Liga Campionilor în 1986 şi că are jucători foarte buni. Sincer să fiu, am crezut că e o glumă cînd mi s-a zis despre interesul Stelei. E un club important, cu experienţă europeană.

- Cît de mult contează salariul care îţi va fi propus?
- Sînt lucruri care ţin de mine şi de impresar, deci prefer să nu comentez. Rămîne să analizăm şi o să iau decizia cea mai bună pentru viitorul meu.

"Evoluţia mea bună la Mondial mă va ajuta să-mi găsesc un club în Europa. Scopul meu e să ajung la o echipă ambiţioasă, puternică, unde  să pot să-mi demonstrez calităţile"
Siphiwe Tshabalala, mijlocaş Kaiser Chiefs

200.000 de euro este salariul pe care roş-albaştrii i-l oferă lui Tshabalala

14 goluri în 3 sezoane a înscris sud-africanul pentru Kaizer Chiefs

CV - Lawrence Siphiwe Tshabalala
- născut la Johannesburg (Africa de Sud)
- are 24 de ani
- are 1,70 înăţime şi 71 kg
- a jucat doar la cluburi din ţara natală: Alexandra United (12 meciuri, un gol), Free State Star (62 meciuri, 12 goluri) şi Kaizer Chiefs (79 de meciuri, 14 goluri)
- pentru echipa naţională a înscris de 7 ori în 52 de partide

Steaua oferă 500.000 de euro
Chiar dacă Gigi Becali a negat zilele trecute interesul Stelei pentru sud-african, clubul din Ghencea a trimis deja oferta oficială către Kaiser Chiefs, gruparea de care aparţine Tshabalala. Suma pe care roş-albaştrii o propun în schimbul mijlocaşului stînga de 24 de ani e de o jumătate de milion de euro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
sergono.1995
sergono.1995  •  27 Iulie 2010, 11:10

Dacă vine îi face concurenţă mare lui Tănase este un jucător eficace dar îi va fi greu să se impună la Steaua

badbadbad
badbadbad  •  27 Iulie 2010, 10:59

Si totusi sper sa vina. Tshabalala e jucator bun. Cei cu idei preconcepute (ca "vine din bananier") sa taca. Uite ca astia de pe continentu african se califica la turneele finale si culmea, mai joaca si bine acolo. Noi avem nationala de boschetari... joaca bine prin baruri si cluburi.

andrei00001
andrei00001  •  27 Iulie 2010, 09:44

Din cate am vazut Tsambala e un jucator modest, n-are fata de Steaua. Daca venea liber de contract mai treaca-mearga, dar sa arunci juma' de milion pe un prospect asa de dubios mi se pare nebunie. Trebuie somat de la inceput ca n-are voie la cluburi sa ca tre' sa-nvete romaneste - rezonabil - in 3-6 luni. Fara compromisuri, daca nu, inapoi sus in pom de unde a venit.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează