FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV „Se pune foarte multă presiune pe Cătălin Hîldan jr.” » Noi informații de la „satelitul” lui Dinamo: „Trebuie tratat ca toți ceilalți”

Cătălin Hîldan junior, în stânga
Cătălin Hîldan junior, în stânga

Articol de - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 11:20 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 17:15

Sorin Colceag (49 de ani), actualul antrenor de la echipa secundă a lui Dinamo, a vorbit la GSP Live despre situația lui Cătălin Hîldan jr. (18 ani), cel despre care predecesorul Emil Ursu spunea că „e forțat în primul «11» de suporterii din DDB”.

Pe 26 martie, Emil Ursu, cel care a condus „satelitul” lui Dinamo bună parte din acest campionat, dezvăluia, imediat după plecarea sa din Ștefan cel Mare, că a fost amenințat de către fanii dinamoviști din cauza refuzului de a miza pe nepotul lui Cătălin Hîldan la echipa a doua. 

La o lună distanță, Sorin Colceag, înlocuitorul lui Ursu, a explicat situația actuală a lui Hîldan junior, recunoscând că tânărul care abia ce a împlinit 18 ani e supus unei presiuni enorme.  

Sorin Colceag: „Se pune foarte multă presiune pe Cătălin Hîldan jr.”

„Adevărul e că se pune foarte multă presiune pe Cătălin la acest moment. Este un copil ca oricare dintre ei. Toți sunt copiii lui Dinamo și toți merită șanse. Ca să putem evalua la sfârșit, trebuie să le dam șanse. 

Nu cred că am rolul de profet. Rolurile mele sunt să depun toate eforturile și să-i ajut pe toți să crească, iar mai apoi să le dau tuturor șanse. Pe Cătălin Hîldan se pune foarte multă presiune, repet. Și eu am fost tată de fotbalist, toți ne dorim binele copiilor, dar se face prea multă atmosferă în jurul lui, care nu e firească. E un copil foarte bun, e muncitor, e respectuos, face tot ceea ce poate, la fel ca toți ceilalți. Viitorul ne va arăta unde va fi și ce se va întâmpla. Dar trebuie lăsat în pace și tratat ca toți ceilalți. Tuturor li se oferă șanse egale”, a spus Colceag, la GSP Live. 

Sorin Colceag i-a oferit primele minute lui Hîldan jr: „Nu am simțit presiune din partea suporterilor”

Chiar Sorin Colceag este cel care i-a oferit primele minute lui Cătălin Hîldan jr. în Liga 3. La primul meci pe banca „satelitului” lui Dinamo, tehnicianul l-a trimis pe teren pe Hîldan în minutul 59 al partidei cu Concordia Chiajna II, încheiată 5-0 pentru „câini”. Tânărul fotbalist a fost introdus în minutul 59 și a jucat pe postul său, acela de fundaș dreapta.

„L-am debutat, a fost o conjuctură favorabilă, o conjunctură pe care oricum o dădeam fiecărui jucător din lot. La un moment dat, situația lotului creează astfel de conjuncturi. Trecem printr-o situație în care avem multe accidentări. A trebuit să prioritizăm echipa de seniori, care într-o perioadă avea nevoie de foarte mulți jucători, plus că alți jucători s-au îndreptat către echipele de juniori, care aveau posibilitatea unor performanțe la campionatele de Elite. E normal ca toți să aibă șanse. 

În acest moment, echipa a doua nu are un obiectiv de performanță. Avem doar rol de formare, de creștere. Atunci e absolut normal și firesc să dăm șansa tuturor. Eu nu am simțit presiune din partea suporterilor. Nu l-am simțit marginalizat. Este un copil introvertit, dar asta nu înseamnă că nu relaționează cu ceilalți. Nu am văzut vreo animozitate între ei. 

Dacă ar putea fi cineva supărat pe Cătălin, ar fi cel care joacă pe postul lui. Niciun alt jucător nu poate fi supărat că joacă el. De ce să se supere alții că Hîldan junior joacă pe postul de fundaș dreapta? Încă o dată, noi dăm posibilitatea tuturor să joace”, a punctat Sorin Colceag, la GSP Live. 

Puștiul de 1,92 de metri înălțime a evoluat pentru prima formație a roș-albilor, doar că într-un meci amical, fiind vorba de „meciul salvării” cu Dinamo Kiev (0-3), acolo unde Gigi Mulțescu i-a acordat credit în finalul partidei.

E o mândrie, o bucurie enormă să joci pentru prima echipă, să joci contra unui adversar cum e Dinamo Kiev. Sunt multe lucruri care contribuie foarte mult la experiența personală și la starea de bine.
- Sorin Colceag, despre debutul lui Hîldan jr. la prima echipă 

„Se pune foarte multă presiune pe Cătălin Hîldan jr.” » Noi informații de la „satelitul” lui Dinamo: „Trebuie tratat ca toți ceilalți”
Cătălin Hîldan jr., în meciul amical cu Dinamo Kiev

Emil Ursu, fost antrenor Dinamo II: „Mi-au cerut să-l bag pe Cătălin Hîldan junior. Am primit amenințări”

Emil Ursu, fostul antrenor de la „satelitul” lui Dinamo, a dezvăluit la GSP Live, pe 26 martie, că a fost presat de fanii-acționari din DDB să îl utilizeze pe Cătălin Hîldan, nepotul regretatului simbol al clubului alb-roșu.

„DDB m-a forțat să folosesc un jucător. Pe Cătălin Hîldan. Eu sunt crescut la Dinamo, iubesc Dinamo, nu o să vorbesc niciodată urât de Dinamo. (...). Nu pot folosi jucători care nu merită să joace. Am avut o discuție cu unul dintre cei care conduc DDB acum două săptămâni, a venit pentru o discuție în particular cu mine. Mi-a spus că trebuie să îl forțez pe Cătălin Hîldan să joace. 

Eu îl stimez pe nea Marin Hîldan, am jucat contra lui Cătălin Hîldan și l-am și antrenat, am respect pentru el din toate punctele de vedere. Dar ca un jucător să joace la echipa a doua, trebuie să fie cel mai bun la juniori. Atunci cu drag îl promovez și îl bag la echipa a doua. Am zis că în momentul de față nu poate să joace la echipa a doua, dar ce pot să fac pentru el este să îl las să se antreneze cu mine la echipa a doua și dacă mă ajută rezultatele, să îl debutez și să îi dau drumul ușor-ușor, să prindă încredere în el”.

Eu vă spun, e un copil care mi se pare foarte timid, foarte trist când vine la antrenament, e puțin marginalizat, mai ales de când l-au chemat să se antreneze cu prima echipă. Eu înțeleg, Cătălin Hîldan e simbolul lui Dinamo, cei din DDB, din galerie, știu asta. Dar cei născuți în 2002, 2003, 2004 nu interpretează așa. Ei vor să joace, se consideră mai buni decât el și vor să fie ei luați la antrenamentul primei echipe.
 - Emil Ursu, la GSP Live

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV VIDEO Sfatul revoluționar al lui Ion Țiriac pentru Dinamo: „Să facă asta! Mă doare ce e acolo”

Incredibil: DDB ar putea fi nevoită să dea din bani către FCSB

FOTO Dinamo face orice ca să scape de Liga 2! „Câinii” au adus un preot la stadion

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
paolo11
paolo11  •  29 Aprilie 2021, 06:59

Nepotul mortului...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează