FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Spadacio şi Lazăr vor să plece, dar nu-i vrea nimeni

Spadacio (stînga)
a fost căpitanul
Rapidului 12 etape
sezonul trecut, iar
Lazăr 16
Spadacio (stînga) a fost căpitanul Rapidului 12 etape sezonul trecut, iar Lazăr 16

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 16 iunie 2011 21:09

Spadacio şi Lazăr nu mai doresc să joace în Giuleşti, dar nu reuşesc să-şi găsească echipe.


În acest an, Rapidul şi-a pierdut doi dintre liderii vestiarului. Căpitanul Costin Lazăr (30 de ani) şi vicecăpitanul Juliano Spadacio (30 de ani) nu au vrut să mai joace în Grant. Primul nu a acceptat oferta de prelungirea a angajamentului, iar sud-americanul, supărat că salariul i-a întîrziat trei luni, a fugit în aprilie şi s-a adresat FIFA pentru a deveni liber de contract. Ambii întîmpină probleme în a-şi găsi echipe.

Lazăr a spus "nu" Rapidului, cu toate că preşedintele Dinu Gheorghe a declarat că dacă ar fi semnat noua înţelegere ar fi devenit cel mai bine plătit giuleştean din lot, peste Marius Constantin, care cîştigă 250.000 de euro pe sezon. Singura ofertă clară pe care a primit-o a fost de la Astra, dar mijlocaşul central a refuzat. Ploieştenii i-au oferit un salariu anual de 120.000 de euro plus o primă de instalare de 100.000 de euro. Costin spera să ajungă în Grecia, la Xanthi, dar elenii l-au ales pe Emil Dică (29 de ani), şi el liber de contract, după ce şi-a încheiat conturile cu CFR. Chiar şi aşa, Lazăr nu e îngrijorat şi se relaxează pe Litoral în aşteptarea unui contract pe placul său, dorinţa lui fiind să joace în străinătate.

Guimaraes, speriată de Rapid
Celălalt dezertor, Spadacio, se înţelesese cu Vitoria Guimaraes, însă lusitanilor le e frică să parafeze actele. "Pînă cînd nu-şi clarifică situaţia cu formaţia română nu putem să semnăm. Ne-am săturat să aşteptăm, vom căuta un alt fotbalist", au explicat şefii lui Guimaraes în presa portugheză. Săptămîna trecută, giuleştenii i-au oferit brazilianului şansa de a-şi rezilia contractul în schimbul a 280.000 de euro, adică salariul său pe un an. Spada a refuzat pentru că dacă lusitanii ar fi plătit această sumă, atunci el nu şi-ar mai fi primit prima de instalare.

"Vamă" l-ar fi putut opri pe Spadacio
Surse din cadrul clubului au dezvăluit pentru Gazetă că înainte de a pleca din România, Juliano Spadacio a fost să discute cu preşedintele Dinu Gheorghe. Brazilianul l-a ameninţat că dacă nu-i achită măcar o parte din salariul pe o lună, atunci va pleca din România. Conform aceloraşi surse, "Vamă" nu l-a crezut în stare şi i-a transmis: "Dacă nu-ţi convine, du-te! Chiar vreau să o văd şi p-asta!".

0 trofee a strîns Spadacio la Rapid, în timp ce Lazăr a cîştigat Cupa şi Supercupa în 2007

Cei doi la Rapid
Jucător Sezoane Cît a costat (euro) Meciuri Goluri Salariu anual (euro)
Costin Lazăr 5 500.000 134 9 200.000
Juliano Spadacio 3 900.000 93 21 280.000

Metalurg nu cedează
Rapidiştii sperau ca ieri să rezolve transferul lui Filipe Teixeira (30 de ani) de la Metalurg Doneţk, dar tratativele continuă. Alb-vişiniii sperau să obţină împrumutul acestuia, însă ucrainenii vor să-l vîndă. Agentul mijlocaşului portughez spune că e destul de greu ca tranzacţia să se realizeze: "Metalurg nu-l mai împrumută pentru că vara viitoare l-ar pierde gratis. În plus, el are şi un contract foarte bun, nu ştiu dacă Rapid poate să-i ofere aceiaşi bani".

Marius, dorit de Braşov
Pe lîngă FC Vaslui, Marius Constantin (26 de ani) e dorit şi de FC Braşov, formaţie care deţine jumătate din drepturile federative asupra sa. Stoperul a fost anunţat de conducere că nu mai intră în vederile lui Răzvan Lucescu şi că e liber să-şi caute echipă. Alb-vişiniii i-au fixat un preţ de 700.000 de euro, dar formaţia de sub Tîmpa îl poate lua cu jumătate din această sumă. (Istvan Deak)

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (12)
vadimrapidistu
vadimrapidistu  •  17 Iunie 2011, 19:13

2 tradatori da de lazar nu mam asteptat nesimtit asta lazar nu se satura de bani........mia bine raminea nenorocitu si acuma ave sa jocace la sportul pe 200 pe luna

rapidistu_4ever87
rapidistu_4ever87  •  17 Iunie 2011, 18:57

sa ramana amandoi... sunt cei mai buni mijlocasi din tara... ce nenorociti de oameni avem in clubul asta....

realrapid
realrapid  •  17 Iunie 2011, 12:31

Nu se inghesuie nimeni pt ca au salarii mari si sunt destui care-i vor,dar pe salarii mai mici si fara prima de instalare.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează