FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - STEAUA, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Staff-ul tehnic al Stelei va avea salariile înjumătăţite din martie

Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua
Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua

Articol de - Publicat joi, 25 februarie 2010 00:00

Antrenorii secunzi plus alţi membri ai staff-ului vor cîştiga de la 1 martie cu 50 la sută mai puţin

Steaua ia măsuri de criză. Clubul a redus salariile personalului tehnic cu 50 la sută. De la prima echipă, doar Mihai Stoichiţă şi jucătorii au scăpat cu veniturile neînjumătăţite! Antrenorii secunzi, preparatorii fizici, medicul, magazinerul sînt printre angajaţii care cîştigă mai puţini bani de luna asta. De ce s-a hotărît aşa?

Gruparea din Ghencea economiseşte în jur de 10.000 de euro pe lună din tăierea salariilor, adică suma medie pe care i-a achită unui fotbalist. Sau antrenorului principal, plătit şi el tot cu 120.000 de euro pe sezon. Steaua strînge cei mai mulţi bani de la secunzii lui Stoichiţă, care iau acum cîte 1.500 de euro pe lună în loc de 3.000 de euro, cît primeau înainte să fie "amendaţi".

Măsura face parte dintr-un plan pe care Gigi Becali l-a anunţat şi care vizează reducerea bugetului de salarii. Primii loviţi au fost jucătorii. Multora li s-au scăzut contractele, iar nou-veniţii au fost selectaţi şi pe criteriul financiar. Fiecare dintre ei a trebuit să accepte maximum 120.000 de euro pe sezon.

Cît cîştigă pe lună alţi secunzi din România:

Ştefan Iovan (echipa naţională)    5.000 de euro
Alin Minteuan (CFR Cluj)    4.000 de euro
Claudio Bozzini (Dinamo)    2.000 de euro
Ciprian Panait (Rapid)    1.500 de euro

Staff-ul lui Stoichiţă
Mihai Teja    antrenor secund
Andrei Speriatu    antrenor de portari
Ionel Colonel    preparator fizic
Horea Codorean    preparator fizic
Radu Paligora    medic
Iulian Mircea    asistent medical
Constantin Moroiu    maseur
Ion Buduga    masor
Cătălin Fandel    masor

"Deaconu e cel mai bun"
Delegarea lui Alexandru Deaconu la derby-ul CFR - Steaua a fost salutată de şeful LPF, Dumitru Dragomir. "N-am nici o emoţie că nu-şi va face treaba cum trebuie. Era cel mai indicat că conducă această partidă pentru că eu consider că e cel mai bun arbitru român la ora actuală", a declarat Dragomir. "N-a fost niciodată ostil Stelei. Totuşi, el e finul lui Mircea Sandu, acum să-l vedem!", a declarat şi Gigi Becali.

23 de ani de la Supercupa Europei
Pe 24 februarie 1987 Steaua a cîştigat al doilea treofeu al său internaţional, după Cupa Campionilor Europeni cu un an mai devreme. Ieri s-au împlinit 23 de ani de la performanţa de la Monaco, iar cei din Ghencea au lansat pe piaţă un DVD cu înregistrarea Supercupei Steaua - Dinamo Kiev 1-0. Roş-albaştrii au jucat atunci în formula: Stîngaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - L. Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (84, Balint) - Lăcătuş 989, Majearu), Piţurcă. Antrenor Anghel Iordănescu. Golul a fost marcat de Hagi (44).

Nicoliţă revine la Urziceni
Bănel a fost suspendat ieri o etapă pentru eliminarea din meciul cu Ceahlăul. Nicoliţă îşi va ispăşi sancţiunea în derby-ul cu CFR, de duminică, şi va avea drept de joc într-un alt derby, cel cu Unirea Urziceni, din 6 martie. Bănel a lipist în actualul campionat într-un singur meci, la Steaua - Gloria Bistriţa 1-1.

Dosar finalizat
Procurorul şef al DNA, Daniel Morar, a declarat ieri că dosarul lui Gigi Becali privind schimbul de terenuri cu MApN este aproape de final. În vara lui 1999, Gigi Becali şi MApN au făcut un schimb de terenuri. Becali ar fi primit de la minister un teren de 20,9 hectare în zona Băneasa-Pipera, în schimbul unuia de 21,5 hectare în satul Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, patronul Stelei fiind acuzat că a adus un prejudiciu ministerului de peste 3 milioane de euro.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
 •  25 Februarie 2010, 10:33

Gigi, te-au ajuns blestemele! O sa mori sarac daca nu vinzi Steaua...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează