FOTBAL  »  Superliga  »  COMPARAŢIE

Stan şi Ciobotariu preferă acelaşi sistem tactic » Asemănări şi deosebiri în jocul Stelei şi al lui Dinamo

Ilie Stan şi Liviu Ciobotariu preferă sistemul 4-4-2
Ilie Stan şi Liviu Ciobotariu preferă sistemul 4-4-2

Articol de - Publicat joi, 08 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 martie 2012 14:00

Pe Dinamo şi Steaua le despart 8 puncte, dar Ilie Stan speră să recupereze diferenţa. Atît antrenorul Stelei, cît şi Liviu Ciobotariu au folosit acelaşi modul tactic de la primul meci pe banca echipei pe care o antrenează. Ce asemănări şi ce deosebiri sînt între 4-4-2-ul lui Stan şi cel al lui Ciobi

Asemănări:
- mijlocaşii laterali sînt toţi dreptaci. Rusescu, Chipciu pe dreapta sau Tănase, Florin Costea pe stînga sînt mijlocaşi laterali de picior drept. Aceeaşi situaţie e şi la Dinamo. Alexe sau Curtean pe stînga, Rus sau Strătilă pe dreapta folosesc rar piciorul stîng.

- ambii antrenori folosesc două vîrfuri clasice. Cuplul Dănciulescu şi Niculae au făcut legea pînă acum în Liga 1 şi ambii sînt atacanţi centrali. Chiar dacă la Steaua Tatu nu e tipul vîrfului clasic, brazilianul are acelaşi rol ca şi colegul său din atac, fie Rusescu, fie Nikolici. Dinamica în joc a cuplului Niculae-Dănciulescu se aseamănă mult cu cea a cuplului Tatu-Rusescu.

- Kone şi Bourceanu sînt închizătorii de neînlocuit. Cînd nu joacă cei doi, Dinamo şi Steaua suferă. Atît africanul, cît şi căpitanul steliştilor sînt greu de înlocuit. Rolul jucat de ei ca pavăză în faţa apărării, dar şi agresivitatea i-a făcut vitali pe Kone şi Bourceanu pentru echipele lor.

Deosebiri:
- Cătălin Munteanu e playmakerul lui Dinamo, Steaua n-are nici unul. Munteanu a reuşit 9 pase de gol în tur, în timp ce liderul la acest capitol în tabăra rivalilor e transferatul Brandan, cu 3. Ilie Stan a încercat la Mioveni să-l responsabilizeze pe Tănase cu acest rol, trecîndu-l în centru. Rezultatul? Dodel a fost printre cei mai slabi stelişti şi va reveni în bandă.

- Ciobotariu a creat un joc dependent de un mijlocaş central creativ, Steaua e mai degrabă dependentă de agresivitatea lui Bourceanu. Munteanu sau Tameş au un rol special în jocul lui Dinamo. Playmakerul are libertatea de a se deplasa stînga-dreapta şi de a dicta tempoul în jocul roş-albilor. La Steaua, după plecarea lui Brandan, Bourceanu nu ştie încă ce pereche "de încredere" va avea în centrul liniei de mijloc.

- Niculae şi Dănciulescu sînt liderii de necontestat, la Steaua nu s-a remarcat nimeni la acest capitol. Veteranii Marius Niculae şi Ionel Dănciulescu fac legea pe teren, dar şi în vestiarul "cîinilor". Bourceanu a fost ales căpitan al Stelei de către Gigi Becali, dar în cadrul lotului mai influent a devenit în ultimul timp Florin Costea, deşi olteanul a fost protagonistul mai multor scandaluri în turul de campionat.

Echipa tip a lui Ilie Stan, 4-4-2: Tătăruşanu - Martinovici, Chiricheş, Geraldo, Pîrvulescu - Chipciu, Prepeliţă, Bourceanu, Fl. Costea - Rusescu, Tatu

Echipa tip a lui Ciobotariu, 4-4-2: Bălgrădean - Luchin, Grigore, Moţi, Scarlatache - L. Rus, Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, Niculae

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
saviola2_8
saviola2_8  •  08 Martie 2012, 21:03

diferenta o fac rezultatele cu echipele mici unde dinamo a batut tot, cam dubios ,stiu! sa fie moet0ul de vina? nu! in fine v-am mai dat niste pnturi la parirui, mai are 3 emciuri sigure dinamo cu ceahlaul cu pnaduri si cu petrolul, de cel cu gaz a `scapat`.Steaua a aratat infinit mai bine in meciurile tari dar a pierdut puncte importante cu echipe meci gen ceahlaul, gaz metan pandurii.Diferenta de acum este irelavanta sa vedem care va fi diferenta la finalul campionatului, atunci este relevanta.

valah.redandblue
valah.redandblue  •  08 Martie 2012, 19:34
Postat de flafy pe 08 Martie 2012, 19:12

din cauza cui? din cauza aceloras sansu si draomir care au distrus Craiova si au retrogradat-o pe Poli!

Cum bai sa fii crescut de Sportul si pt 4 ore sa o retrogradezi, când în anul anul s-au bătut pt titlul pana in ultima etapa? Acest Mircea Sandu e un ticalos fara suflet. Un fomist bai, la revolutie era in niste tenisi rupti si tipa cand s-a infiintat federatia asta, ca toti sint hoti si el e cinstit.

flafy
flafy  •  08 Martie 2012, 19:12
Postat de valah.redandblue pe 08 Martie 2012, 19:07

Si atunci au fost retrogradați pt 4 ore de întârziere cu dosarul. Ce măgărie.

din cauza cui? din cauza aceloras sansu si draomir care au distrus Craiova si au retrogradat-o pe Poli!

Vezi toate comentariile (51)
Comentează