FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Stanciu îi ia locul lui Chipciu! » Mijlocaşul luat de la Vaslui are ocazia să prindă primul 11 al Stelei

La Vaslui, Stanciu a fost utilizat cel mai des ca mijlocaş ofensiv
La Vaslui, Stanciu a fost utilizat cel mai des ca mijlocaş ofensiv

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 22:13

Nou-venitului îi e mai uşor să se impună ca titular: Steaua nu mai caută alt fotbalist în locul internaţionalului care şi-a rupt piciorul în derby-ul cu Dinamo.

Steaua nu aduce înlocuitor pentru Chipciu, chiar dacă accidentarea acestuia l-a scos din calculele pentru tururile preliminare ale Champions League. Nicolae Stanciu, de la Vaslui, primeşte astfel ocazia să-şi cîştige un loc printre fotbaliştii importanţi ai roş-albaştrilor. Becali şi Reghecampf au convenit că Stanciu, mijlocaşul ofensiv în vîrstă de 20 de ani cumpărat din Moldova cu 800.000 de euro, e soluţia potrivită pentru substituirea lui Alex.

Chipciu dă mai multe goluri
E bună alegerea? Nicuşor e un jucător apropiat, ca profil, de Chipciu. Fiecare dintre ei şi-a demonstrat versatilitatea în ultimii ani evoluînd pe mai multe poziţii în ofensivă, fie ca extremă stînga sau dreapta, fie ca mijlocaş central ofensiv.

O diferenţă există: Stanciu a avut mai degrabă un rol de play-maker, de pasator, în vreme ce ex-braşoveanul în vîrstă de 23 de ani a dovedit că e mai bun marcator. Chipciu a înscris de 6 ori în 27 de apariţii în Liga 1 în acest sezon, faţă de ex-vasluian, care în 30 de partide disputate în campionat nu a punctat niciodată. Nicuşor a punctat o singură dată pentru galben-verzi, în returul stagiunii trecute, un gol formidabil în victoria cu Petrolul, 2-1 la Polieşti.

Va avea şi concurenţă
Stanciu va avea în prima parte a stagiunii următoare rolul lui Alex, adică va fi o variantă pentru banda dreaptă, în concurenţă cu Adi Popa, pentru extrema stîngă, unde luptă pentru loc cu Cristi Tănase, dar şi pentru rolul de al doilea atacant, pe care-l ocupă în mod obişnuit golgeterul Rusescu. Calculele depind în mare măsură de succesul pe care-l va avea Steaua pe piaţa transferurilor.

Becali, MM şi Reghecampf speră să cumpere un atacant suficient de bun încît să devină titular, superior lui Nikolici şi lui Adi Rocha, vîrfurile utilizate de-a lungul acestei stagiuni. Achiziţia l-ar elibera pe Raul de poziţia de atacant central şi l-ar retrage ca al doilea vîrf, aşa cum preferă el să joace.

Iancu e rezerva
Lui Reghecampf îi rămîne şi o soluţie de schimb pentru Stanciu. E vorba despre Gabi Iancu, adus în iarna trecută de la Viitorul Constanţa cu 500.000 de euro. Iancu a jucat puţin de-a lungul acestui retur, însă viitorul sezon i-ar putea oferi şansa să apară mai des în echipă. Iancu, 19 ani, a înscris un gol în 7 apariţii în campionat în actuala stagiune. Ca şi Chipciu şi Stanciu, Iancu e un mijlocaş ofensiv care poate juca în 4-2-3-1 pe oricare dintre cele trei poziţii din spatele vîrfului.

4 luni lipseşte Chipciu din cauza fracturii de tibie suferite în derby. Prima manşă din play-off-ul Champions League e programată pe 20/21 august, iar returul, cu o săptămînă mai tîrziu

Cum ar arăta echipa în prima jumătate a sezonului:
Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase - Rusescu

Chipciu în ultimul an şi jumătate înainte să ajungă la Steaua
- 49 de meciuri la FC Braşov
- 8 goluri marcate
- 5 pase de gol
- 6,17 media notelor GSP
- 3 selecţii în echipa naţională de seniori

Stanciu în ultimul an şi jumătate înainte să ajungă la Steaua
- 46 de meciuri la FC Vaslui
- 1 gol marcat
- 5 pase de gol
- 5,79 media notelor GSP
- nici o selecţie în echipa naţională de seniori

571830-comparatie-1.jpg

571831-comparatie-2.jpg

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (36)
dlq1
dlq1  •  19 Iunie 2013, 01:48
Postat de apparte99 pe 17 Mai 2013, 22:25

Afara cu Tanase! Reghe...sincer acuma, inparte ala salariul cu tine de tot il bagi in echipa? Esti orb...nu vezi ca ala joaca pt adversar? Stiu ca nu vrea dar atat il duce valoarea...este o nulitate mai ceva ca Lovin...si ne-ati omarat si cu ala in teren pina s-au pacalit unii si ne-au scapat de el...Cind vom scapa de Tanase? Cind Reghe? Trebuie sa incepem sa iti injuram familia? NU IL MAI SUPORTAM PE TANASE!

NU LUI ar trebui sa ii injuri familia! Nu ar trebui -in mod normal, sa injuri familia nimanui- dar in cazul special al STELEI exista o familie care merita si chiar TREBUIE injurata, caci este CANCERUL fotbalului romanesc! TOATA LUMEA o stie, ca e mai des pe tv decat Esca, Raduleasca si A.Marin (fosta Banica), la un loc, familia Behehecaliota! Acum bietele femei din familia respectiva chiar nu au ce cauta in ecuatie. Doar Jiji si verisorii lui celebri, ion (zis si Giovani) si victoras. Dar cum am mai zis, ii stiu pana si copiii. Le stiu faptele de ''vitejie'', de "omenie", de "cumsecadenie", asa ca nu mai insist !! Iata unde a dus STEAUA una dintre aceste fapte a lui Ji

apparte99
apparte99  •  17 Mai 2013, 22:25

Afara cu Tanase! Reghe...sincer acuma, inparte ala salariul cu tine de tot il bagi in echipa? Esti orb...nu vezi ca ala joaca pt adversar? Stiu ca nu vrea dar atat il duce valoarea...este o nulitate mai ceva ca Lovin...si ne-ati omarat si cu ala in teren pina s-au pacalit unii si ne-au scapat de el...Cind vom scapa de Tanase? Cind Reghe? Trebuie sa incepem sa iti injuram familia? NU IL MAI SUPORTAM PE TANASE!

soarerodion
soarerodion  •  17 Mai 2013, 19:36
Postat de ave_biancorossi pe 17 Mai 2013, 12:17

daaaaaaa are o vitezaaaaa... de supersonic... mare viteza mai are.. s-a vazut cu olanda, mai ales cand l-au facut magarus 2 jucatori cu cate cel putin 8 ani mai batrani ca el. si mai ales cand i-a dat-o robben intre craci. e f rapid, da da... cu chiajna, viitorul, si restul fraierilor din L 1, sau cu avantul varsovia, prabusirea riga, shtuletu helsinki, caramida dublin sau berliner zeitung..)) e iute ca sageata, ja ja..)

Chelsea Londra , Avantul Ajax :)) foarte rapid .....

Vezi toate comentariile (36)
Comentează