FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua '86 îl ajută pe Ştefan Sameş în lupta cu boala » Sprijin între titani

Articol de , - Publicat vineri, 29 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 28 aprilie 2011 20:04

Toate încasările prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor vor merge către fostul mare fundaş care suferă de cancer

Componenţii Stelei din 1986, care au cucerit cel mai preţios trofeu din istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor, nu au rămas indiferenţi la suferinţa unui mare stelist: Ştefan Sameş. Fostul fundaş al echipei naţionale şi al roş-albaştrilor din anii '70-'80 trece prin momente dificile, fiind diagnosticat în urmă cu două luni cu cancer nazofaringian inoperabil.

Are nevoie de 25.000 de euro
Pentru o primă parte a tratamentului, Ştefan Sameş ar avea nevoie de suma de 25.000 de euro, bani de care familia fostului fundaş nu dispune. Ştefan Sameş a făcut deja mai multe investigaţii şi a început chimioterapia la Cluj, însă pentru un tratament adecvat fostul internaţional trebuie să meargă la o clinică din străinătate. "Nu putem sta impasibili atunci cînd o fostă mare glorie a sportului românesc e în suferinţă. Vrem să-l ajutăm pe Ştefan Sameş, iar toţi fotbaliştii din echipa din 1986 şi-au oferit sprijinul, chiar dacă mulţi nu au cea mai bună situaţie financiară. Toţi banii care vor reveni în urma sărbătoririi a 25 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor vor merge către Ştefan Sameş", a spus patronul localului Rock'n Pasta, Mario Bădescu, acolo unde va fi celebrat evenimentul.

Licitaţie şi bani din încasări
La petrecerea de pe 7 mai vor participa toţi artizanii marii performanţe din 1986. Pe lîngă aceştia, toţi cei care vor dori să se afle alături de jucători vor trebui să scoată din buzunar suma de 15 lei, fiecare. La aceşti bani se vor adăuga şi cei de pe urma consumaţiei, care vor ajunge tot la Sameş. În plus, organizatorii au decis să aibă loc şi o licitaţie ad-hoc cu obiecte ale eroilor de la Sevilla, şi acei bani urmînd să fie donaţi pentru sprijinirea fotbalistului de 60 de ani. "În proporţie de 80% locurile sînt ocupate. Vor veni oameni care cunosc istoria Stelei, oameni potenţi, care pot ajuta. Avem mai multe materiale pentru care se va licita, printre care o minge cu autograful tuturor fotbaliştilor din finala de la Barcelona. Cine ştie ce a însemnat acea performanţă cu siguranţă va scoate bani pentru a o avea şi, bineînţeles, pentru a ajuta un mare stelist!," a spus unul dintre organizatori.

Steaua de acum l-a uitat!
Soţia lui Ştefan Sameş, Lorena, le-a transmis un mesaj de mulţumire organizatorilor. "Să-i ajute Dumnezeu, ca să-l poată ajuta şi ei pe Fane! Pentru soţul meu este important să simtă că n-a fost uitat de marile glorii ale clubului! Cei de la Steaua de acum nici nu s-au sinchisit să dea un telefon, să întrebe cum se mai simte, ce să mai vorbim despre un sprijin financiar!", a spus Lorena Sameş.

Sameş, o viaţă în roş-albastru:
»» e un produs 100% al clubului din Ghencea, unde a făcut junioratul din 1965 pînă în 1971
»» a evoluat pentru prima echipă a Stelei între 1973-1982, adunînd 284 de meciuri şi înscriind de 20 de ori
»» a cucerit două titluri cu Steaua, în 1976 şi 1978, şi două Cupe, în 1976 şi 1979
»» a fost desemnat cel mai bun fotbalist român în 1979 în Ancheta Gazetei Sporturilor
»» a jucat de 47 de ori în echipa naţională şi a marcat 3 goluri
»» din 1992 este antrenor la Centrul de Copii şi Juniori din Ghencea cu mici întreruperi, el fiind concediat de la Steaua la începutul acestui an

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
flaviuf
flaviuf  •  29 Aprilie 2011, 11:11

Eu altceva nu inteleg. Dintre fostii colegi care la ora asta sunt milionari (si sunt o gramada) s-ar putea strange cu banii lor de ciocolata astfel de sume pentru cei care au ajuns in situatii disperate. Ce ar fi de exemplu cateva mii de Euro pentru un Iordanescu, Boloni, Piturca, Lacatus, etc. pentru a salva un fost coleg?

icellyp
icellyp  •  29 Aprilie 2011, 09:46

Ce se mai poate spune dupa asa o "abordare"?Nu i-a cerut nimeni bani lui Becali !Daca o vrea D-zeu, Fane va razbi, daca nu ...... Cei care au postat in asa mod , nu cred ca sun stelisti(poate doar din asazisa brigada ultra care nu au nimic de a face cu fotbalul sau cu steaua. Fane Sames este (inca) stelist adevarat, si a fost unul din cei mai buni fundasi centrali pe care i-am avut. Dumnezeu sa va ierte pentru cat si cum ganditi, despre un om aflat in necaz !!!

energydrik
energydrik  •  29 Aprilie 2011, 09:33
Postat de sandutzul_22 pe 29 Aprilie 2011, 03:13

ce ar trebui sa faca BECALI sa ii tina pe toti fotbalistit ce a juat la steau in spate cu BANI ei nu sa gandit la zile negre asta e viata merge inainte si NEVASTASA (Ştefan Sameş) la munca nu la intins mana HAI SIKTIR

Fotbalisti din ani 70-80 aveau salarii apropiate muncitorilor de rand... ultimul salariu al lui Sames incasat de la Steaua era de 1000 ron, sotia omului a spus.. ca in tara sa faca tratamentul sau descurcat cum au putut - pentru strainatate e imposibil sa ai 25000 de euro dupa ce ai primit atat amar de timp un salariu mizerabil. Adevarata Steaua lar fi ajutat pe Sames pentru ca e un produs 100% al clubului dar din pacate Steaua a fost desfiintata, BEHEHE nu are nici o datorie sa il ajute pe Sames, mai ales ca echipa lui e pe pas de plecare din ghencea (singura legatura intre adevarata Steaua si echipa lui BEHEHE) .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează