FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua a ajuns în primul cantonament al verii » Costel Gâlcă are trei obiective în Alpi

Gâlcă e în fața celei mai dificile provocări din scurta sa carieră de antrenor
Gâlcă e în fața celei mai dificile provocări din scurta sa carieră de antrenor

Articol de - Publicat luni, 16 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 15 iunie 2014 22:56

Gâlcă anunţă ce ţinte imediate are: translaţia de la pregătirea "nemţească" la cea "spaniolă", implementarea noului sistem, 4-3-3, dar şi găsirea viitorului căpitan.

Steaua e prima echipă din Liga 1 care a început cantonamentele verii. De ieri dimineaţă, campioana a ajuns la Saint Vincent, în nordul Italiei, unde va sta 12 zile şi va disputa două amicale, în compania unor formaţii elveţiene de divizie secundă.

Va fi primul stagiu sub comanda noului antrenor, iar Constantin Gâlcă, după ce şi-a completat staff-ul, zilele trecute, cu Laurenţiu Roşu şi cu Nicolae Dică, şi-a anunţat inclusiv echipa care sînt obiectivele primului cantonament:

1. Trecerea de la Tommy la Julian
Poate cea mai mare provocare, măcar pe termen scurt, pentru Gâlcă. "Nu sînt adeptul stilului de pregătire nemţesc", a spus clar încă de la numire. Thomas Neubert şi ale lui TRX-uri sînt istorie pentru Steaua, care de azi va intra pe mîna noului preparator, spaniolul Julian Jimenez.

2. Modulul 4-3-3
O schimbare majoră va fi implementare unui alt sistem de joc. "Am la dispoziţie o lună de pregătire, e timp", a declarat tehnicianul de 42 de ani. Cu Reghe pe bancă, Steaua a jucat 4-2-3-1, însă fostul antrenor a încercat şi el la un moment dat un modul inovator, 3-4-3, dar rezultatele au fost catastrofale, în frunte cu eşecul în faţa lui Stuttgart, 1-5 pe teren propriu.

3. Alegerea noului căpitan
Fără Pintilii, Steaua s-a mai ales cu o problemă, nu mai are căpitan. Pe parcursul returului, banderola au mai purtat-o Sînmărtean şi Tănase. Gâlcă va pune şi jucătorii să voteze în vestiar, iar printre favoriţi se află Chipciu şi Gardoş.

6 absenţe
Steaua a ajuns în Italia, însă la dispoziţia lui Gâlcă nu se vor afla de la început toţi jucătorii. Arlaukis, Szukala, Tănase, Chipciu, Varela şi Cojocaru au primit cîteva zile în plus de vacanţă avînd în vedere că au fost la echipele naţionale. Începînd de joi, întregul lot va fi sub comanda lui Gâlcă, în Italia.

25 de zile o despart pe Steaua de primul meci oficial, Supercupa cu Astra Giurgiu, pe 11 iulie

Cum ar arăta Steaua în 4-3-3
Arlauskis - Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici - N. Stanciu, Madson* (Prepeliţă, L. Filip), Sînmărtean - Ad. Popa, Chipciu (Keşeru), Cr. Tănase
* dacă transferul se va realiza

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Sînt cu salariile la zi
Înainte de plecarea în primul cantonament al verii, steliştii au primit o veste bună din partea conducerii. După ce în urmă cu o săptămînă le-au fost plătite două salarii restante, oficialii din Ghencea i-au anunţat pe jucători că le-au fost achitate şi ultimele două luni de datorii.

"În România nu mai sînt bani"
Fundaşul dreapta Daniel Georgievski a revenit în România pentru a-şi încheia conturile cu trupa din Ghencea: "Îmi pare rău că nu voi mai rămîne la Steaua, dar ofertele de aici nu mă mulţumesc. Nu mai sînt bani în România! Am petrecut doi ani minunaţi în Ghencea, am cîştigat de două ori campionatul şi am ajuns în Liga Campionilor, ce-mi puteam dori mai mult?! Chiar dacă au plecat oameni importanţi de la Steaua, vor lupta din nou pentru a cîştiga campionatul". În acest moment, Georgievski negociază cu mai multe formaţii din Germania şi din Rusia.

Regretă escapadele
Stefan Nikolici s-a întors în Bucureşti pentru a-şi petrece cîteva zile de vacanţă. El a dezvăluit celor de la ProTV ce regrete are: "Din România am numai amintiri frumoase. Mi-a plăcut foarte mult aici şi mi-am făcut mulţi prieteni. Mi-e dor şi de cei de la Steaua pentru că am avut o relaţie bună cu ei. Regret momentele mai puţin bune, cînd am fost surprins în stare de ebrietate. S-a întîmplat, asta e! Nu e însă deloc frumos ca un sportiv să iasă în evidenţă prin aşa ceva". Atacantul de 24 de ani a fost pus pe liber recent de clubul Incheon United, din Coreea de Sud.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
zweepslag
zweepslag  •  16 Iunie 2014, 18:58
Postat de valiza.epo pe 16 Iunie 2014, 11:27

Sa speram ca schimbarea va aduce si victorii obtinute PE TEREN pentru Steaua! Ca ne-am saturat de blaturi, capre si Tudori, Coltesti si Hotzigani!

speri matale,asa cum sperau si romanii ca vin americvanii si vor scapa de ANA PAUKER si de clubul ce a decapitat Carmenul, is i bagara pe cei doi Mociornita in inchisaore, sa crape acolo,unde batranul Dumitru chiar muri in 1953,iar Ionel supravetui terorii.Pana nu veti REdeveni ce ati fost, REGAT respectat in lume,caci asa fu regatul nu cum v au prostit ziarele de spalat creierele prostilor,veti trai agonia la nesfarsit si nu mai apare derbyrile de legenda RAPID-VENUS. Decapitarea Carmenului, chinurile celor doi Mociornita trebuiesc indreptate prin desfiintarea clubului bolsevic.Despre Dumitru Mociornita stiati ca invatatorul il tinea in fundul clasei caci nu avea incaltari in picioare?

supersolo
supersolo  •  16 Iunie 2014, 18:55

cred ca ai vrut sa scrii Hategani....

valiza.epo
valiza.epo  •  16 Iunie 2014, 11:27

Sa speram ca schimbarea va aduce si victorii obtinute PE TEREN pentru Steaua! Ca ne-am saturat de blaturi, capre si Tudori, Coltesti si Hotzigani!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează