FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - STEAUA 0-0

Steaua a bifat aseară al 3-lea penalty irosit în actualul campionat » Axa ratangiilor!

Florin Costea a tras în dreapta portarului, însă Cerniauskas a respins Foto: Alex Nicodim
Florin Costea a tras în dreapta portarului, însă Cerniauskas a respins Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 16 octombrie 2011 22:56

Florin Costea a bătut prost un 11 metri acordat corect de Balaj după henţul lui Milanov, iar Cerniauskas a parat şutul olteanului


Steaua are un complex şi el se numeşte "punctul cu var". A confirmat-o şi aseară în debutul partidei. A beneficiat în minutul 7 de un penalty, al 4-lea în actualul sezon, dar Florin Costea l-a irosit , aşa cum se mai întîmplase în alte două rînduri. Cristi Tănase, în meciul cu CS Mioveni, şi Pablo Brandan, în partida cu FCM Tg. Mureş, au ratat şi ei, singurul care a transformat în gol un 11 metri fiind Nikolici, etapa trecută, cu Oţelul. Muntenegreanul nu se afla aseară pe teren în momentul în care Balaj a dictat penalty, iar Ilie Stan l-a indicat pe Costea cel mare pentru a executa.

În privinţa corectitudinii deciziei "centralului" băimărean de a acorda penalty, reluările TV au confirmat că a văzut perfect. Milanov, care se afla la destul de mare distanţă de stelistul care a centrat, a dus mîna înspre balon şi a oprit-o din drumul spre centrul careului. "A fost penalty indiscutabil", a explicat aseară pentru Gazeta Sporturilor şi Dan Lăzărescu, fost asistent FIFA.

Penalty-urile Stelei în acest campionat
Meciul - Cine a executat - Gol/ Ratare
Steaua - CS Mioveni 4-0 Tănase Ratare
Steaua - FCM Tg. Mureş 2-0 Brandan Ratare
Steaua - Oţelul 2-1 Nikolici Gol
FC Vaslui - Steaua Fl. Costea Ratare

Curelea: "Am loc la Steaua"
Invitat ieri la GSP TV, căpitanul Sportului, Costin Curelea, atacant aflat în vizorul Stelei pentru un transfer, s-a referit la posibilitatea de a ajunge la iarnă sub comanda lui Ilie Stan. "Cunosc nivelul din Liga 1 şi am văzut şi ce e la Steaua. Consider că pot să fac faţă, mai ales că eu de ani şi ani de zile joc fie 33, fie 32 de meciuri din 34 de etape, Nu ştiu cîţi de la Steaua au asta în palmares", a spus Curelea (27 de ani), care în acest sezon a marcat 3 goluri.

Sînmărtean pînă în 2015
Mijlocaşul Lucian Sînmărtean (31 de ani) a ajuns la un acord cu Adrian Porumboiu pentru a-şi prelungi angajamentul scadent în iunie 2012. "99,99 la sută este clar privind prelungirea pe încă trei sezoane. Mai rămîne doar semnătura, o formalitate", a anunţat Porumboiu. Sînmărtean va cîştiga 30.000 de euro pe lună, devenind cel mai bine plătit "plăieş", după Wesley şi Adailton, care iau cîte 35.000 de euro lunar.

"Vasluiul va fi depunctată"
Gigi Becali a dezvăluit la GSP TV că Dinamo a depus o contestaţie în privinţa folosirii lui Marius Constantin în meciul de la Vaslui, pierdut cu 3-1. "Mi-a spus Borcea că nu va cîştiga partida, întrucît n-a făcut memoriu imediat după joc. Punctele nu le va obţine, va rămîne rezultatul de pe teren, dar Vasluiul va fi depunctată între 6 şi 15 puncte deoarece a folosit un fotbalist fără drept de joc", a spus Becali. Vasluienii l-au folosit un meci pe Constantin, pe 11 septembrie, apoi a venit interdicţia FIFA, iar ex-rapidistul n-a mai făcut parte din lotul lui Hizo.

Gazonul perfect
Deşi în ultimele trei zile la Vaslui a plouat, terenul a arătat impecabil la ora meciului. Elevii lui Viorel Hizo nu s-au pregătit deloc pe arena centrală, iar suprafaţa de joc nu a avut probleme. Vasluienii au schimbat în vară sistemul de drenaj, după ce în ultimii ani gazonul a fost mocirlos atunci cînd au căzut precipitaţii.

Grig rîde de Ilie
Antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, îl ironizează pe Ilie Stan, după ce omologul său de pe banca Stelei a făcut teste pentru a determina nivelul de inteligenţă al jucătorilor din lot. "Fiecare tehnician îşi stabileşte anumite standarde. Unii vor să vadă cît e de deştept unul, cît de prost e celălalt, altul vrea psiholog, altul vrea psihiatru, altul pediatru. Nu sînt de acord cu aceste teste, ajung rezultatele publice şi se pune presiune pe jucători fiindcă îi strigă lumea «Băi, prostovane!». Eu îmi dau seama de valoarea şi inteligenţa în joc a unui fotbalist fără să apelez la vreun test. Avem o echipă inteligentă în joc, nu mă interesează să-l avem pe Einstein în primul «11»", a spus Grig.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  17 Octombrie 2011, 10:03

Este inadmisibil sa bati 11m. in asemenea hal.Daca nu esti in stare,bate tare pe centru si ce o fi o fi,oricum sunt mai multe sanse de gol. Tatu a aratat cum se suteaza din 8m.fara sa gindesti,un sut usor pe poarta e 100% gol.Un sut in forta de cele mai multe ori nu poate fi directionat de la o distanta mica.

alecs555
alecs555  •  17 Octombrie 2011, 09:10

echipa de ratati!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează