FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA CAMPIOANĂ!

Steaua City Tour! » Cum va arăta seara pe care steliştii o aşteaptă de 7 ani. Programul complet

De la ora 16:00, jucătorii vor fi la Arena Naţională. +4   FOTO
De la ora 16:00, jucătorii vor fi la Arena Naţională.

Articol de - Publicat marti, 28 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 28 mai 2013 11:17

Gazeta vă prezintă ce pregăteşte Steaua pentru jucători, dar şi pentru spectatori în privinţa sărbătoririi titlului cu numărul 24. Axa petrecerii va fi Arena Naţională - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei.

Peste 50.000 de stelişti vor lua cu asalt astăzi Arena Naţională pentru ultimul meci al sezonului. După 7 ani de pauză, Steaua va primi din partea oficialilor LPF trofeul de campioană. Pentru majoritatea roş-albaştrilor este primul titlu pe care-l cîştigă de cînd s-au apucat de fotbal. Doar Raul Rusescu şi Cornel Rîpă se mai pot lăuda cu această performanţă. Primul a obţinut-o cu Unirea Urziceni, al doilea cu Oţelul Galaţi.

Tocmai pentru că e un moment unic pentru ultimii ani, Steaua pregăteşte o sărbătoare care va depăşi ca impact orice petrecere pe care echipa a realizat-o după vreun titlu cîştigat în ultimii 10-15 ani. Gazeta Sporturilor a aflat cum va arăta fiesta de azi, atît partea jucătorilor, cît mai ales cea rezervată suporterilor.

În aceste pagini, cei peste 50.000 de fani care se vor afla pe stadion, care vor dori să o însoţească pe Steaua pe traseul prin Bucureşti de prezentare a trofeului, dar şi cei care vor urmări meciul, festivitatea de premiere şi sărbătoarea de după joc la televizor vor găsi toate informaţiile de care au nevoie.

ORA 15:30
SE DESCHID PORŢILE ARENEI
Oficialii stelişti le-au pregătit celor 50.000 de suporteri mii de eşarfe speciale pentru cîştigarea acestui titlu. Fiecare va costa 30 de lei, la magazinele deschise în ziua meciului la stadion. În Arenă se va putea intra începînd cu ora 16:00, cu două ceasuri înainte de startul jocului.

ORA 18:05
COREGRAFIE DE SENZAŢIE
La 5 minute după ce va începe meciul cu Braşov, se va încerca realizarea unei coregrafii cum n-a mai existat pe stadioanele din România. Ultraşii de la peluza Nord vor da startul acestei coregrafii. Fiecare spectator va găsi pe scaunul său un carton de o anumită culoare, astfel că dacă toţi fanii vor ridica în acelaşi timp deasupra capului respectivele hîrtii, se va crea un mesaj special, încă nedezvăluit de suporteri.

ORA 20:30
BOURCEANU VA PRIMI TROFEUL
La 20 de minute de la terminarea meciului, se va crea un podium special chiar pe gazon, unde jucătorii Stelei vor fi îmbrăcaţi cu tricourile de campioni şi vor primi şi medaliile. "Au fost pregătite 60 de tricouri de campion, plus 60 de medalii. Dacă există tricouri care vor rămîne, stafful din Ghencea va decide unde vor ajunge", spune secretarul general al Ligii, Valentin Alexandru, cel care-i va premia pe jucători. După ce fiecare jucător va fi premiat, ultimul care va urca pe podium va fi Alexandru Bourceanu. El va ridica trofeul cu care e răsplătită echipa campioană! De aici se declanşează cu adevărat fiesta roş-albastră!

ORA 21:00
ÎNCEPE TURUL BUCUREŞTIULUI
În jurul orei 21:00, după ce suporterii vor părăsi stadionul, iar jucătorii vor discuta cu presa, toţi roş-albaştrii vor ieşi în curtea stadionului şi se vor urca într-un autobuz descoperit. Acesta va avea un traseu special, care va porni din stadion pe ieşirea cea mare a complexului, spre bulevardul Basarabia. Pe timpul desfăşurării turului spre scena de la Palatul Parlamentului, jucătorii vor sărbători alături de cei care vor ieşi pe stradă.

ORA 21:00-21:40
CARE E TRASEUL AUTOCARULUI
Reghecampf, jucătorii şi ceilalţi membri ai staff-ului tehnic vor ajunge în Piaţa Constituţiei la capătul unui drum de 30-40 de minute, care va cuprinde traversarea bulevardului Basarabia, prin faţa Patinoarului Flamaropol, apoi bulevardul Decebal, iar din Piaţa Alba Iulia se va intra pe Bulevardul Unirii. De aici se va merge drept, spre Piaţa Unirii, iar cap-compas va fi Piaţa Constituţiei, de lîngă Casa Poporului.

ORA 21:45
SĂRBĂTOARE CU 20.000 DE FANI
Conform Jandarmeriei, care va supraveghea şi va asigura buna desfăşurare a evenimentului, în Piaţa Constituţiei sînt aşteptaţi 20.000 de oameni. Aceştia se vor bucura alături de favoriţi, la fel cum se întîmplă cu echipele din Occident. Jucătorii vor urca pe o scenă special amenajată pentru sărbătorirea titlului şi vor cînta preţ de cîteva minute alături de cei prezenţi.

ORA 22:45
FOC GRANDIOS DE ARTIFICII
Startul distracţiei aici este programat la ora 21:30 şi fiesta va dura maximum 90 de minute. "Jandarmeria Bucureşti a fost de acord cu petrecerea organizată de clubul Steaua, dar pînă la ora 23:00. Aceasta este ora maximă pînă la care fanii se pot distra alături de fotbalişti", au precizat autorităţile. Punctul culminant al zilei va fi chiar cu cîteva minute înainte de ora 23:00, atunci cînd va avea loc un spectacol pirotehnic, care va lumina cerul Bucureştiului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (86)
sexilian
sexilian  •  28 Mai 2013, 16:26
Postat de armion pe 28 Mai 2013, 15:36

Cate titluri au fost pe bune ? Cele de dinainte de 89 sigur nu ? Cate a luat ASA Tg.Mures echipa militara ca si voi ? Niciunul. Si 5toaia si Dinamo ar trebui desfiintate.

ambele au galeriile cele mai tinere pentru ca, mai toti sunt mai tineri cu sapte ani...

armion
armion  •  28 Mai 2013, 15:36

Cate titluri au fost pe bune ? Cele de dinainte de 89 sigur nu ? Cate a luat ASA Tg.Mures echipa militara ca si voi ? Niciunul. Si 5toaia si Dinamo ar trebui desfiintate.

dani223
dani223  •  28 Mai 2013, 15:21
Postat de pe 28 Mai 2013, 15:18

Plin de frustrati . Aceeasi indivizi care postau Hai Ajax Hai Chelsea .

noi nu avem posibilitatea de a striga aceste nume mari ale fotbalului european impotriva lor.noi ne multumim doar cu Hai Vorskla,Hai Elfsborg,Hai NEC Nijmegen...atat.mai mult nu ne dau ocazia.

Vezi toate comentariile (86)
Comentează