FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua continuă să se întărească de la Tîrgu Jiu » Transfer-surpriză: Pintilii!

Articol de - Publicat joi, 24 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 23 mai 2012 21:45

Reghecampf îl vrea pe internaţionalul român de la Pandurii, un mijlocaş central care va fi titular în Ghencea, în cuplu cu Bourceanu


Cu ochii după atacanţi, Steaua mai ia şi jucători defensivi. Roş-albaştrii au deschis negocierile pentru Mihai Pintilii, de la Pandurii. Închizătorul în vîrstă de 27 de ani e de vînzare, doar că Dinamo, care l-a curtat în trecut, nu şi-a permis transferul său.

De la "naţională" direct în Ghencea
Reghecampf l-a convins pe Becali că are nevoie neapărat de Pintilii. "Voi folosi doi mijlocaşi centrali, pe el şi pe Bourceanu. Se vor completa perfect împreună, fiindcă jucătorul de la Pandurii e mai ofensiv decît Alex" a fost argumentul cu care antrenorul şi-a convins şeful. Gigi i-a luat de la Tîrgu Jiu, în ultimele 12 luni, pe Gabi Matei şi pe Chiricheş şi e în relaţii bune cu Marin Condescu, preşedintele clubului din Oltenia. Fotbalistul e acum convocat la echipa naţională pentru amicalele cu Elveţia şi cu Austria, ultimul pe 5 iunie. Transferul lui la Steaua s-ar putea rezolva pînă se întoarce dintre "tricolori".

Prima dată l-a respins Hagi!
Pintilii a mai fost stelist o dată. În 2007, el a venit în Ghencea de la Jiul Petroşani, alături de Eric Bicfalvi. Dar Hagi, care-i conducea pe roş-albaştri atunci, l-a oprit numai pe Bicfalvi şi a renunţat la Mihai după perioada de pregătire dinaintea campionatului. Ioan Sdrobiş, care-l antrenase pe Pintilii la Petroşani, a făcut o previziune care se confirmă în acest moment: "Hagi a fost un fotbalist gigant, dar ca antrenor mai are multe de învăţat. Pintilii e foarte bun şi va demonstra asta! Va veni un moment cînd Steaua o să-l solicite din nou, dar pe bani foarte mulţi!". Profeţia "Părintelui" se împlineşte. Mijlocaşul e acum cotat pe transfermarkt.de la un milion de euro.

Mihai Pintilii (27 de ani)
- A jucat prima oară la Auxerre Lugoj, de unde a trecut la Jiul Petroşani
- În 2010 a trecut la Internaţional Curtea de Argeş şi apoi la Pandurii
- Grigoraş l-a folosit ca mijlocaş, dar poate ocupa şi poziţia de fundaş central
- Are 1,81 metri, mai înalt cu 6 centimetri decît Bourceanu
- A strîns 85 de partide în Liga 1 şi 7 goluri marcate

4 goluri a dat Pintilii în sezonul încheiat recent, în care a jucat 30 de meciuri pentru Pandurii

6,1 e media notelor lui Pintilii, cel mai bun jucător al formaţiei gorjene la acest capitol

Cum ar arăta Steaua cu achiziţiile urmărite:
Tătăruşanu - Dumitraş, Iliev, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Rocha, Tănase - Nemec

Şi Boloni îl consideră foarte bun
Ascensiunea lui Pintilii, care a ajuns la echipa naţională de la o formaţie medie, precum Pandurii, i-a atras atenţia lui Ladislau Boloni, care s-a interesat în ce condiţii l-ar putea lua la PAOK Salonic. Dar grecii au probleme financiare mari şi caută să reducă cheltuielile. Boloni a transferat doi jucători din Liga 1 de cînd lucrează în Grecia, pe Costin Lazăr şi pe Juliano Spadacio, amîndoi gratis. La brazilian a renunţat între timp.

"Trage echipa după el!"
Cu Grigoraş antrenor, Pintilii a fost căpitan la Pandurii în sezonul trecut. Grig a explicat de ce Mihai e un fotbalist care merită să poarte banderola: "E cel mai important om din lot, e sufletul acestei formaţii. Cînd e în formă maximă, Pintilii trage echipa după el!".

Unul din doi a fost bun
Steaua a făcut două tranzacţii importante cu Pandurii în ultimele 12 luni. Mai întîi a fost achiziţionat Gabi Matei, iar de la începutul anului, pentru roş-albaştri a jucat şi Vlad Chiricheş. Matei s-a accidentat grav la puţin timp după transfer, ruptură de ligamente la genunchi, şi încă nu şi-a revenit complet. Chiricheş, în schimb, s-a impus ca titular şi a fost revelaţia returului, dintre stelişti.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (74)
biancorossi
biancorossi  •  26 Mai 2012, 01:49

pintilii este un jucator interesant si destul de valoros. dar cred ca steaua avea destui mijlocasi buni. altceva nu prea are steaua.

tzii
tzii  •  24 Mai 2012, 19:14

sa-l ia si pe maxim de la pandurii...are 21 ani si pintili e bu...a fost mai mereu in echipa etapei

ice_dobe
ice_dobe  •  24 Mai 2012, 18:34

asta chiar e o afacere buna pentru steaua . Decat chiaunul de Bicfalvi , Pintilii e de 100 de ori mai bun . Daca-l mai ia si pe Wesley , Steaua nu prea mai are cu cine se bate . Pe bune .

Vezi toate comentariile (74)
Comentează