FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua e echipa din Liga I care a suportat cea mai radicală reformă » Trei supravieţuitori în primul "11"

Articol de - Publicat joi, 15 iulie 2010 00:00

Efectul revoluţiei lui Piţurcă: din echipa cu care Bergodi a început sezonul trecut, doar Nicoliţă, Stancu şi Tătăruşanu vor fi titulari şi contra lui U Cluj.

Victor Piţurcă a ţinut neapărat să-şi creeze echipa dorită şi asta a implicat transformarea spectaculoasă a Stelei. Roş-albaştrii sînt singurii din România schimbaţi aproape integral faţă de vara trecută.

Din "11"-le folosit de Cristiano Bergodi în prima etapă a campionatului precedent, contra Ceahlăului (2-0), numai trei inşi se vor afla pe teren şi duminică, 24 iulie, la Alba Iulia. Steaua va alinia contra lui U Cluj o formulă în care îşi fac loc, dintre oamenii vechi, doar Tătăruşanu, Bănel Nicoliţă şi Bogdan Stancu. Restul sînt noi toţi!

Şi nu e doar o coincidenţă, fiindcă dintre toţi cei 18 fotbalişti pe care italianul i-a trecut pe foaia de joc n-au rămas decît 6 în echipa lui Piţurcă. Pe lîngă Tătăruşanu, Nicoliţă şi Stancu, mai există în Ghencea Andrei Ionescu, Surdu şi Kapetanos, toţi trei rezerve ale Stelei lui Piţi.

15 jucători au plecat de la Steaua de cînd Piţurcă a preluat echipa. Cel mai important a fost Ovidiu Petre, vîndut la Al Nasr pe 1,5 milioane de euro

12 fotbalişti
a cumpărat Piţi. Antrenorul şi-a adus portar, fundaşi şi mijlocaşi şi a plătit, în total, sub două milioane de euro

5 dintre titularii de anul trecut ai Rapidului vor fi pe teren la startul primului joc al giuleştenilor din noul sezon, cel cu Vaslui. Vişiniii au fost, alături de Steaua, cei mai activi la transferuri

"Cînd transferi atît de mulţi fotbalişti pe bani atît de puţini, îmi permit să am rezerve faţă de jucătorii aduşi"
Anghel Iordănescu, fost antrenor al Stelei

"Toţi jucătorii care au venit sînt foarte buni, dar să nu se aştepte nimeni ca ei să facă minuni de la început. Lumea să aibă răbdare!"
Emeric Ienei, fost antrenor al Stelei

Echipa cu care a început Bergodi: Tătăruşanu - Golanski, D. Goian, E. Baciu, P. Marin - Nicoliţă, Onicaş, Toja, Grzelak - B. Stancu, Surdu

Echipa cu care începe Piţurcă: Tătăruşanu - Emeghara, Abrudan, Gardoş, Latovlevici - D. Stoica - Nicoliţă, Răduţ, Păcurar, Tănase - B. Stancu

Vara trecută au venit 3
Campania de achiziţii a Stelei e cu atît mai spectaculoasă cu cît face notă discordantă cu politica pe care roş-albaştrii au avut-o în ultimii ani. Vara trecută, cînd antrenorul era nou, ca şi acum, au fost aduşi doar 3 jucători! Bergodi i-a primit atunci pe Tininho, pe Grzelak şi pe Bibişkov. Toţi au venit gratis şi nici unul dintre ei nu a confirmat aşteptările.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ion_ciobanu
ion_ciobanu  •  15 Iulie 2010, 18:58

rakuftw ai dreptate dar sa nu uitam CUM a luat Dinamo acele campionatre si cupe...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează