FOTBAL  »  Superliga  »  PREMIERĂ ÎN ISTORIA DE PESTE 60 DE ANI A CLUBULUI DIN GHENCEA

Steaua fuge de fani!

Articol de - Publicat vineri, 05 decembrie 2008 00:00

Şefii roş-albaştrilor vor închide azi porţile stadionului, la amicalul cu "naţionala" României, de teama unor proteste ale fanilor

Nici un suporter stelist nu va putea vedea astăzi amicalul pe care echipa favorită îl va susţine în Ghencea, împotriva selecţionatei României, formată exclusiv din fotbalişti din Liga I. Motivul? Conducerea Stelei a luat o decizie fără precedent în istoria clubului: va închide porţile pentru a nu le permite fanilor să vină la stadion.

DAU VINA PE ANTRENORI

Decizia vine la doar cîteva zile după ce la meciul cu Unirea Urziceni toţi cei 15.000 de spectatori prezenţi la partidă au scandat încontinuu împotriva lui Gigi Becali şi a lui Valeriu Argăseală, cerîndu-le să plece din Ghencea.

Valeriu Argăseală susţine că decizia le aparţine exclusiv celor doi tehnicieni, nicidecum că şefii Stelei ar dori să evite noi proteste ale suporterilor. "Dorinel Munteanu şi Victor Piţurcă pregătesc un meci tacticizat, au de gînd să opereze mai multe schimbări şi au cerut ca partida să se dispute cu porţile închise. Dacă ne temeam de reacţia fanilor jucam la Mogoşoaia", a explicat preşedintele vicecampioanei.

Deşi se va juca fără fani, presa va avea acces astăzi, în Ghencea. Întîlnirea va începe la ora 14:00 şi se va disputa fie pe terenul mare din Ghencea, fie pe cel unde se antrenează Steaua zi de zi. A doua variantă a fost luată în calcul pentru ca gazonul de pe stadionul central să fie menajat în vederea jocului cu Fiorentina, de miercurea viitoare.

13.300 de spectatori e media realizată de Steaua la meciurile de pe teren propriu în actualul sezon, fiind pe locul 3 în România, după Poli Timişoara (14.500) şi CFR Cluj (13.700)

Fanii au umflat conturile clubului
Suporterii Stelei au constituit o sursă importantă la venitul vicecampioanei în ultimii ani. Începînd din vara lui 2005, de cînd trupa din Ghencea a început să aibă rezultate notabile în Europa, an de an, din vînzarea biletelor, Steaua şi-a rotunjit contul cu milioane de euro.

CA LA NOI, LA NIMENI

69.000 de fani la Bayern-Germania
În septembrie, a avut loc un amical asemănător disputat în Germania, între Bayern Munchen şi reprezentativa Mannschaft. Întîlnirea s-a disputat pe Allianz Arena, numai că nu au fost închise porţile, dimpotrivă, s-a jucat cu casa închisă! Nu mai puţin de 69.000 de spectatori au fost prezenţi la meciul care a însemnat şi retragerea din activitate a lui Oliver Kahn şi care s-a terminat la egalitate, 1-1.

Compromis pentru Serbia
FRF a acceptat ca "amicalul" lotului cu Steaua să se desfăşoare fără spectatori pentru a nu strica relaţia cu Gigi Becali. Motivul? Federaţia intenţionează să readucă echipa naţională în Ghencea pentru meciul decisiv cu Serbia din preliminarii, programat în martie 2009, iar o legătură tensionată cu finanţatorul roş-albaştrilor ar fi îngreunat acest demers. (Justin Gafiuc)

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (49)
 •  06 Decembrie 2008, 13:16

da si eu inclin sa zic ca si ceilaltii pe roman nu-l po-ti prosti doar cu televizoru ca doar e mult mai usor sa il prosteti cu presa scrisa ca sunt atatia blogarsi pe aiceea ca stai si te miri ca oare toti sunt asa de prosti si-n loc sa punem piciorul in prag sa nu mai cumparam ziare pana nu is impartiale si sa nu ne mai uitam la televizor si atuncea o sa fim in stare sa schimbam ceva. pana atuncea ne vedem la stirile de la ora5! va astept la tv sa zicem traiasca romania dodoloata!

 •  05 Decembrie 2008, 13:34

Ce bai huliganilor vi se pare mult 9 mil? A-ti citit ca in Germania se joaca cu casa inchisa? si asta la amicale!!!! A-ti auzit de nemti sa pura scaune? Sa-si injure echipa cand are nevoie de suport? NUUUUUUUU!!! Vreti pe B(F)ecali afara ? si eu il vreau ! Sa iesim in strada nu sa stricaM jocul echipei favorite! VAGABONZII SI B(F)ecali sa priveasca meciul de acasa sau din sant!! Mars afara din Ghencea B(F)ecali si toti asa numitii suporteri! Merge-ti la dinamo si rapid! FOTRZA STEAUA!!

 •  05 Decembrie 2008, 13:33

Ce bai huliganilor vi se pare mult 9 mil? A-ti citit ca in Germania se joaca cu casa inchisa? si asta la micale!!!! A-ti auzit de nemti sa pura scaune? Sa-si injure echipa cand are nevoie de suport? NUUUUUUUU!!! Vreti pe Fecali afara ? si eu il vreau ! Sa iesim in strada nu sa stricaM jocul echipei favorite! VAGABONZII SI LICHELELE sa priveasca meciul de acasa sau din sant!! Mars afara din Ghencea Fecali si toti asa numitii suporteri! Merge-ti la dinamo si rapid! FOTRZA STEAUA!!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează