FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - STEAUA, SÎMBĂTĂ, 21:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua încearcă să-l ia pe Joao Paulo Andrade » Lovitura verii!

Articol de - Publicat marti, 03 august 2010 00:00

Portughezul şi-a terminat contractul cu Le Mans, e liber şi a fost contactat de oficialii din Ghencea. "Pînă miercuri dau răspunsul", a confirmat jucătorul.

Steaua e aproape să-l ia pe Joao Paulo Andrade (29 de ani), portughezul care poate juca stoper sau închizător. Fostul jucător al Rapidului e liber de contract şi a primit o propunere din Ghencea, pe care e tentat să o accepte.

Piţurcă vrea să-şi fortifice apărarea cu unul dintre cei mai buni străini care au evoluat vreodată în România! Joao Paulo Andrade a fost fantastic la Rapid în sezonul 2008-2009, iar acum se pregăteşte de o nouă stagiune în Liga I, dar la o rivală a vişiniilor. Steaua îl vrea ca stoper, dar el mai poate acoperi alte două posturi: mijlocaş defensiv şi fundaş dreapta. În Giuleşti a evoluat în centrul defensivei în majoritatea partidelor şi a prins echipa ideală a campionatului în Top Gazeta, în cuplu cu Galamaz, de la Urziceni.

Îl atrag cu bani la semnătură
Andrade negociază cu roş-albaştrii din postura de fotbalist liber de contract. S-a despărţit de Le Mans, gruparea pentru care a evoluat ultima dată, deoarece francezii au retrogradat în Liga a II-a şi nu-i mai puteau suporta salariul de 500.000 de euro anual. Nici în Ghencea n-ar avea suma asta, dar i se oferă în schimb o primă de instalare consistentă, 300.000 de euro.

Îi convine propunerea
Jucătorul şi reprezentanţii lui au analizat oferta şi au concluzionat că ea se apropie de solicitările lor, aşa că şansele ca mutarea să se realizeze săptămîna asta sînt destul de mari. Pentru Rapid, Joao Paulo a fost foarte accesibil din punct de vedere financiar, deoarece giuleştenii îl aveau împrumutat de la FC Porto şi-i plăteau doar un sfert din salariul anual de o jumătate de milion de euro, restul fiind achitat de portughezi.

"Am oferte şi din Portugalia, şi din România. Dacă aş semna cu unul dintre granzii Ligii 1 ar fi o nouă provocare pentru mine şi aş fi fericit să mă întorc"
Joao Paulo Andrade

3 goluri a marcat Joao Paulo Andrade pentru Rapid în sezonul 2008-2009, în 25 de partide în care a fost utilizat

4 fundaşi centrali mai are Steaua în lot: Abrudan, Geraldo, Gardoş şi Martinovici. Primii doi au fost titulari în debutul sezonului

20 de meciuri a jucat Joao Paulo Andrade în sezonul trecut din Franţa. A încasat 5 cartonaşe galbene

"Andrade a fost unul dintre cei mai buni străini din istoria campionatului României. Dacă suporterii Rapidului îl vor înapoi în Giuleşti, atunci să facă o chetă pentru salariul lui!"
George Copos, patron Rapid

A învăţat limba română
Joao Paulo s-ar integra repede la Steaua, ajutat de faptul că vorbeşte destul de bine limba română. El a avut un handicap din punctul de vedere al comunicării în momentul în care a ajuns la Rapid, deoarece vorbea doar portugheză. A prins între timp destule expresii în română şi le-a păstrat inclusiv după anul petrecut în Franţa.

A bătut-o pe Steaua
Andrade a fost printre cei mai buni rapidişti în ultima victorie a giuleştenilor în Ghencea, un 2-1 obţinut în 2009. Ambele goluri ale vişiniilor au fost înscrise de Juliano Spadacio, iar JP a pasat la a doua reuşită, după o cursă de aproape 50 de metri.

Joao Paulo Andrade
- E înalt de 1,80 metri şi cîntăreşte 81 de kilograme
- A jucat la 6 echipe în carieră: Tomar, Leiria, Sporting Lisabona, FC Porto, Rapid şi Le Mans
- A fost căpitanul "naţionalei" de tineret a Portugaliei
- A ajuns în 2006 la Porto, pregătită de Jose Mourinho, dar s-a accidentat grav la genunchi în presezon, într-un amical cu Inter Milano, şi de aceea a ratat şansa de a prinde un loc de titular
- A fost căpitan la Le Mans în sezonul trecut, după ce purtase banderola şi în perioada petrecută la Rapid, în momentele în care lipsea de pe teren Maftei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (63)
pancone51
pancone51  •  04 August 2010, 00:06

sa le dam la muita la toti stelistii care gandesc macar ca v-a ajunge JPAndrade la stana lor, la RAPID ,fzr1923

zarnoiu
zarnoiu  •  03 August 2010, 19:58
Postat de sergono.1995 pe 03 August 2010, 18:09

Joao Paulo Andrade este noul jucător al echipei noastre FC.Braşov!

visezi?:-O

sergono.1995
sergono.1995  •  03 August 2010, 18:09

Joao Paulo Andrade este noul jucător al echipei noastre FC.Braşov!

Vezi toate comentariile (63)
Comentează