FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua îşi completează lotul pe ultima sută de metri » Teixeira, Tatu şi un portar!

Teixeira e dorit de Becali la Steaua.
Teixeira e dorit de Becali la Steaua.

Articol de - Publicat vineri, 31 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 30 august 2012 21:53

Roş-albaştrii caută să rezolve pînă luni achiziţionarea play-makerului portughez de la Rapid, după ce l-au chemat înapoi pe Tatu. MM sondează piaţa după un goalkeeper mai bun decît Tătăruşanu.

Steaua continuă cumpărăturile în ultimele zile din mercato. Se pot face transferuri pînă luni seară şi roş-albaştrii şi-au fixat trei ţinte pentru orele finale. Deocamdată, Becali a acceptat propunerea lui Mihai Stoica şi-l reprimeşte pe Leandro Tatu. Brazilianul de 30 de ani are o situaţie medicală complicată, cu probleme la ligamentele genunchiului, şi ar putea ajuta echipa mai degrabă din retur.

Un apropiat al atacantului a explicat ieri care e pericolul în cazul său: "Tatu a fost util pentru Steaua în sezonul trecut, dar el se baza foarte tare pe agresivitate, se implica în dueluri. Acum, după leziunea de la genunchi, există riscul să nu mai fie acelaşi jucător, să se ferească de dueluri mai tari!".

Teixeira = 500.000 euro
Un transfer cu adevărat important ar fi Felipe Teixeira. Mijlocaşul e cel mai bun de la Rapid în debutul acestui sezon, dar Copos îl împinge să plece din Giuleşti. Patronul din Grant i l-a propus lui Becali.

Suma ar face afacerea interesantă pentru şeful vişiniilor: ar lua 500.000 de euro în schimbul unui fotbalist care va împlini în octombrie 32 de ani! Steaua ar mai avea de acoperit şi salariul portughezului, 15.000 de euro lunar.

Gigi e atras de play-makerul lusitan, în ciuda datelor financiare: "Teixeira arată exact ce înseamnă să fii fotbalist! Adică pe el poţi să-l bagi şi fundaş dreapta, că tot joacă impecabil!". În ciuda opoziţiei lui MM şi a lui Reghecampf, Becali continuă tratativele cu Copos.

Steliştii prospectează piaţa şi după un portar. S-au convins că Tătăruşanu şi Stanca sînt apropiaţi de valoare, dar că pe nici unul dintre ei nu se poate conta cu încredere de-a lungul stagiunii. Gigi i-a delegat lui MM sarcina de a găsi un goalkeeper de bază.

Ar schimba echipa
Achiziţionarea lui Teixeira ar avea un impact serios. Portughezul nu poate să evolueze decît ca mijlocaş central, ceea ce înseamnă că unul dintre Bourceanu şi Pintilii ar trebui să dispară din primul 11. Teixeira, deşi joacă în aceeaşi poziţie, e un alt tip de fotbalist, mai tehnic şi mai ofensiv, deci s-ar schimba tot jocul echipei.

Pînă acum n-a nimerit-o MM
Becali îl lasă pe Mihai Stoica să aleagă un portar, deşi managerul n-a fost deloc inspirat pînă acum. Două soluţii a testat el, pe portughezul Carlos şi pe brazilianul Andrey, ambele dezastruoase. Carlos a îmbinat evoluţii slabe cu scandaluri produse în afara terenului, iar sud-americanul s-a accidentat la primul antrenament şi a gafat cînd a apărut în partide oficiale.

Are un istoric ciudat
Teixeira a jucat foarte bine în România şi la Braşov, şi la Rapid. La debutul său în Liga 1 a înscris un supergol pentru Braşov, la un 3-0 în Ghencea. Dar pînă să ajungă aici a bifat multe echipe şi a suferit din cauza diverselor probleme medicale. În 2002 era la Paris Saint Germain, în 2007 ajunsese în Anglia, la WBA. Dar a urmat Metalurg Doneţk şi apoi a trecut în România.

1 gol a marcat Teixeira pentru Rapid în acest sezon, la 2-2 cu Vaslui. Dar aportul lui a fost esenţial în majoritatea partidelor giuleştenilor

3 goluri a dat Tatu la Steaua în campionatul trecut, în care a bifat 28 de apariţii. A fost contestat şi huiduit de către suporteri din cauza ineficienţei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
onlyrapid
onlyrapid  •  31 August 2012, 13:15
Postat de terminatorul2 pe 31 August 2012, 06:12

Băi , rivala noastă este Dinamo , nu voi !

Subscriu.Rapidul este cu o clasa peste voi.N-aveti cum sa fiti rivali cu noi!

mgexpert
mgexpert  •  31 August 2012, 12:49

..Teixeira da..pe Tatu l-a luat Gigi de milă, că nu-l mai vrea nimeni, plus că are şi Luţu nevoie de un ajutor la cafele..:))

stelistu01
stelistu01  •  31 August 2012, 12:45
Postat de crystyanbet pe 31 August 2012, 11:17

niciodata teixeira la steaua

Poi,a venit

Vezi toate comentariile (35)
Comentează