FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua pierde scheletul! » Campioana trebuie să se reconstruiască în vara viitoare. Ce jucători ar putea pleca

Tătărușanu are mai multe oferte din Franța și Grecia, în vreme ce Bourceanu a impresionat Italia și Rusia
Tătărușanu are mai multe oferte din Franța și Grecia, în vreme ce Bourceanu a impresionat Italia și Rusia

Articol de - Publicat duminica, 10 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 09 noiembrie 2013 20:00

Roş-albaştrilor le dispare, de-a lungul unui an, un întreg ax central: portar, stoper, mijlocaş central, vîrf şi atacant retras.

Steaua e pe cale să termine o eră şi va fi forţată să înceapă alta. Epoca "Bourceanu şi Chiricheş" a produs un titlu şi cîteva rezultate europene importante, dar clubul nu va mai putea conta, în scurt timp, pe oamenii cei mai importanţi din istoria lui recentă. Doi au părăsit deja Ghencea, Chiricheş şi Rusescu, alţii vor pleca în perioada următoare.

Laurenţiu Reghecampf va fi pus în dificultate, întrucît fotbaliştii care dispar din echipă ocupă şi posturi-cheie. Practic, roş-albaştrilor le dispare aproape întreg axul central din formula cu care au dominat Liga 1 în sezonul trecut, o stagiune de succes şi în Europa League, unde au cîştigat grupa, au trecut de Ajax şi au sperat pînă în ultimele minute ale dublei confruntări cu Chelsea la o calificare istorică în dauna unei deţinătoare a trofeului Ligii Campionilor.

Ca să repete performanţele, lui Reghecampf i-ar trebui alţi jucători decît cei pe care a mizat în cel mai bun sezon din cariera lui. În ultimele trei luni s-a străduit să-i înlocuiască pe Chiricheş şi pe Rusescu, din vara următoare ar trebui să mai caute încă trei "plombe".

Asta fiindcă mai dispar trei titulari esenţiali în partidele disputate recent în Liga 1 şi în Champions League: Tătăruşanu, Bourceanu şi Piovaccari. Contractele primilor doi au scadenţa în vara lui 2014 şi fiecare dintre ei a tot amînat semnarea altor înţelegeri.

Gratis sau pe bani puţini
Presa din Italia a susţinut în ultimele zile că Bourceanu ar avea posibilitatea să meargă la Fiorentina din vara viitoare, deoarece toscanii l-ar vedea ca pe o variantă de schimb pentru chilianul David Pizarro, ajuns la 34 de ani.

Iar Tătăruşanu are şi el variante din alte campionate. Ambii ar părăsi Ghencea la vară fără ca Steaua să încaseze vreun ban, însă clubul are şi opţiunea să-i cedeze în ianuarie şi să obţină totuşi nişte bani în schimbul jucătorilor, dar sume mici, inferioare cotei pe care ar avea-o ei în mod normal.

Reghe s-a consolat cu gîndul că-i va pierde: "S-au purtat negocieri cu ei, dar patronul nu este de acord să se depăşească un anumit nivel salarial şi să se dezechilibreze veniturile fotbaliştilor din lotul nostru".

Al treilea om de centrul terenului pe picior de plecare, Federico Piovaccari, e împrumutat de la Sampdoria pînă la finalul acestui sezon. Genovezii vor să renunţe la el şi Steaua a făcut recent demersuri să deschidă tratativele pentru un transfer definitiv, însă prestaţiile bune ale atacantului de 29 de ani îi pot deschide şi alte porţi în mercato din vara următoare.

Împrumutul său la Steaua conţine o clauză de transfer definitiv de 700.000 de euro, o sumă pe care românii n-ar plăti-o, dar un club dintr-o ligă mai bogată şi-ar permite s-o achite.

Cît de mult contează Tătăruşanu, Bourceanu şi Piovaccari
- Alex e căpitan şi a jucat 63 de meciuri din totalul de 68 ale sezoanelor 2011-2012 şi 2012-2013
- Ciprian a fost utilizat în toate partidele din Liga 1 şi din Champions League în acest sezon
- Federico e golgeterul echipei, cu 5 goluri în campionat şi 10, în total, în toate competiţiile în care a apărut pentru Steaua

2,25 milioane de euro au costat Tătăruşanu şi Bourceanu atunci cînd au fost achiziţionaţi de la Bistriţa, respectiv Poli Timişoara

10,8 milioane de euro a obţinut Steaua din vînzarea lui Chiricheş şi a lui Rusescu, o sumă egală cu bugetul pe un an al clubului

Cum arată Steaua dacă nu achiziţionează înlocuitori
Fl. Niţă - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, L. Filip - Chipciu, N. Stanciu, Cr. Tănase - Nikolici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
elsopotyi
elsopotyi  •  14 Noiembrie 2013, 09:38

nu ma onereseaza steau lui jijijijijijijiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

niculaae49
niculaae49  •  11 Noiembrie 2013, 14:40

Ce ne facem fratilor cu tortionarii??? Ca unii si "scrie" !!!!! Si e tortionari ai limbii romane... Si are pile, ca scrie ce si cum vrea ei...Ci'ca e destepti,foc! Cum adica "Steaua pierde scheletul" ? Ca schelet = totalitatea oaselor, adica nu numai axul central, la care se refera de fapt inteligentul purtator de pix, ci si fundasii laterali, extremele, etc., deci nu si-l poate pierde. Ca de fapt, respectand metafora, daca iti pierzi scheletul(probabil se dizolva in inteligenta autorului) nu mai existi ca vertebrat. Dar asta e..., unii comentatori sunt facuti la ceas de noapte, adica "in vitro"...

schafe
schafe  •  10 Noiembrie 2013, 21:15
Postat de nubreed pe 10 Noiembrie 2013, 11:58

dau articole d-astea ca sa se bucure si dinamovistul prost , ca vezi domne se destrama Steaua :)) pai poate sa plece cei mai buni 10 jucatori , restul care raman tot sunt mai buni ca ai vostri . Si Gsp isi freaca mainile de bucurie cand ii merge rau Stelei . ZI de zi inventeaza conflict , polemica , transferuri , destramare. Presa este impartiala clar :))

Nu ai dreptate, se bucura si DINAMOVISTUL DESTEPT daca se destrama stana...

Vezi toate comentariile (53)
Comentează