FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO, MIERCURI, 21:15, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua pregăteşte cîteva adevărate bombe pe piaţa transferurilor » MM a plecat după doi superjucători!

Argentinianul Blanco ar
putea fi cel mai important
transfer al verii în Ghencea
Foto: Reuters
Argentinianul Blanco ar putea fi cel mai important transfer al verii în Ghencea Foto: Reuters

Articol de , - Publicat luni, 23 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 23 mai 2011 09:52

Mihai Stoica a fost ieri în Grecia pentru a urmări doi sud-americani de la AEK, pe mijlocaşul brazilian Leonardo şi pe atacantul argentinian Blanco

Steaua are gînduri mari pentru campania de achiziţii a sezonului următor. A rezolvat deja 7 transferuri, între care se află 3 brazilieni, însă pregăteşte două transferuri cu adevărat spectaculoase de la una dintre echipele importante din Europa. Mihai Stoica a plecat ieri dimineaţă în Grecia pentru a asista la meciul Olympiakos Volos - AEK Atena, din penultima etapă a play-off-ului pentru tururile preliminare din Champions League, unde a urmărit doi superjucători care au intrat în vizorul trupei din Ghencea.

Copia lui Cavani
E vorba despre doi fotbalişti de la AEK, ambii sud-americani. În primul rînd atacantul argentinian Ismael Blanco, golgeterul echipei şi al 5-lea marcator al campionatului elen, cel care în ultimii 4 ani la AEK are cifre de-a dreptul incredibile, comparabile cu cele ale marilor atacanţi: 74 de goluri în 169 de meciuri, în toate competiţiile. Blanco este un autentic vîrf de careu. Măsoară 1,81 metri şi seamănă izbitor cu cel care a scos-o pe Steaua din primăvara Europa League, în aces sezon, uruguayanul Cavani. Blanco devine liber de contract la 30 iunie pentru că a refuzat propunerea celor de la AEK de a-şi prelungi înţelegerea.

Leonardo, mijlocaş ofensiv şi al doilea atacant
Al doilea este un mijlocaş ofensiv, brazilianul Leonardo, care poate evolua şi ca al doilea vîrf. Acesta a venit la AEK în urmă cu două sezoane de la Levadiakos şi în primul sezon a fost om de bază, însă situaţia s-a schimbat în actualul campionat, după venirea la echipă a antrenorului spaniol Manuel Jimenez, care nu prea l-a folosit. Tocmai din acest motiv, Leonardo vrea să plece şi a fost propus Stelei, deşi el mai are contract cu AEK încă 3 ani.

Geraldo: "Să-i luăm, sînt senzaţionali!"
Mihai Stoica a apelat la fundaşul central portughez pe care Steaua îl are în lot pentru a cere informaţii despre cei doi. Geraldo, care a evoluat la AEK în perioada 2007-2010, i-a spus managerului că atît Blanco, cît şi Leonardo sînt fotbalişti foarte buni, care ar fi utili în Ghencea.

Blanco i-a dat gol Vasluiului
În urmă cu aproape doi ani, mai precis în august 2009, Blanco şi Leonardo au fost titulari în ambele meciuri FC Vaslui - AEK Atena, din preliminariile Europa League. Blanco a şi reuşit să marcheze în meciul tur, de la Vaslui, cînd AEK a pierdut cu 2-1. În retur a fost 3-0 pentru greci, care s-au calificat mai departe.

CV - Ismael Blanco
- a împlinit în ianuarie 28 de ani
- măsoară 1,81 metri şi are 80 de kilograme
- şi-a început cariera la Colon, în Argentina
- a trecut pe la Libertad, în Paraguay, după care s-a întors în ţara sa şi a evoluat pentru Olimpo
- AEK l-a cumpărat în vara lui 2007 în schimbul sumei de 850.000 de euro
- a jucat 24 de meciuri în cupele europene pentru AEK Atena în ultimii 4 ani

CV - Leonardo Rodriguez Pereira
- are 24 de ani
- măsoară doar 1,71 metri şi cîntăreşte 65 de kilograme
- în Brazilia a jucat la Capixalba, de unde a făcut pasul spre Grecia, fiind transferat de Thrasyvoulos
- a trecut apoi la Levadiakos, echipă pentru care a evoluat două sezoane, a bifat 54 de meciuri şi a marcat 15 goluri
- în vara lui 2009 a semnat pe 5 ani cu AEK Atena la solicitarea expresă a antrenorului de la acea vreme, Duşan Bajevici

S-a rezolvat transferul brazilienilor
MM a plecat ieri în Grecia avînd deja certitudinea încheierii transferurilor celor doi jucători brazilieni din campionatul Portugaliei. Atacantul Tatu (29 de ani), de la Beira Mar, şi mijlocaşul defensiv Wires (28 de ani), de la Rio Ave, au bătut palma cu Steaua, vor ajunge la Bucureşti la finalul acestei săptămîni, iar dacă vor trece cu bine vizita medicală, vor semna contractele.


7 transferuri a rezolvat Steaua pînă în acest moment: Gabi Matei, Mihai Costea, Rusescu, Dorinel Popa, Wires, Tatu şi Moraes, ultimul aşteptînd încă decizia FIFA de a-l declara liber de contract

363862-steaua-transferuri.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (47)
marioxxl
marioxxl  •  29 Mai 2011, 12:51

doar de trei(3) ''jurnalisti'' a fost nevoie la publicarea acestui supermega articol...imi amintesc de inca o super stire de genul asta dinainte sa ajunga sburlea la rapid...udrea il dadea ca si venit la steaua;zicea ca a si semnat...e foarte trist cum astfel de ''ziaristi'' inca profeseaza...:(

sibelius
sibelius  •  29 Mai 2011, 11:37
Postat de forumeer pe 23 Mai 2011, 03:25

Stancu 5 mil (Galatasaray) + Radoi 6 mil (Hilal) + Thereau 3 mil (Anderlecht) + Ogararu 3,3 mil (Ajax) + Dica 2 mil (Catania) + Goian 2 mil (Palermo) + Nesu 1 milion (Utrecht) = 22,3 milioane E !!! Daca mai punem si cei 3 ani de CL, in care s-au luat cam 45 de milioane de Euro, ar rezulta suma de 67,3 milioane de EURO! Unde s-au dus banii? In buzunarele 0ierului, inca sunt acolo! Si cica e "pe minus" :))))) !

Acuma calculeaza si transferurile si salariile petardelor aduse de Hagi, Adi Ilie, Cancelar, Mache si Lache.

fibra
fibra  •  29 Mai 2011, 10:01

Iar vorbe in vint.Jucatori de valoare nu vor veni la salariu de120.000,decit poate cu prima de instalare care sa le aduca un venit mediu anual de cel putin 300.000 Euro.Altfel vorbim ca sa treaca vacanta.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează