FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua produce o mare lovitură: "Bomba" Tamaş plus Teixeira! » Cum ar arăta primul 11 cu noile achiziţii

Tamaș va rata din cauza accidentării întreaga perioadă de pregătire
Tamaș va rata din cauza accidentării întreaga perioadă de pregătire

Articol de - Publicat miercuri, 14 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 13 ianuarie 2015 21:29

Fundaşul ex-dinamovist, 31 de ani, e liber de contract şi se recuperează după o accidentare. Play-makerul portughez de la Petrolul are 34 de ani şi se află în ultimele şase luni de contract, deci are dreptul să semneze cu campioana.

Steaua pune la cale cele mai spectaculoase transferuri pe care le-a realizat în ultimii ani! Gabriel Tamaş şi Filipe Teixeira sînt fotbaliştii pe care Becali vrea să-i achiziţioneze!

Fostul fundaş al lui Dinamo e în recuperare după o accidentare gravă la genunchi şi ar putea reveni pe teren abia în aprilie. Dar situaţia medicală a lui Gabi nu e un motiv de mare îngrijorare pentru roş-albaştri, care îl vor mai ales pentru Champions League, la vară, dată fiind situaţia lipsită de suspans din campionat. Steliştii au negociat cu Gabriel şi fotbalistul a acceptat un acord pe doi ani şi jumătate.

Tamaş a jucat ultima oară la Watford, în Championship, liga a doua engleză. A început bine în Albion, a jucat şapte meciuri pentru roş-galbeni, dar în septembrie s-a accidentat la genunchi în timpul unui meci cu Bournemouth, încheiat 1-1. La scurt timp după ce s-a rupt, Tamaş a reziliat contractul cu Watford, aşa că poate semna cu Steaua din postura de liber de contract.

Vrea să plece
Teixeira mai are contract cu Petrolul pînă la 30 iunie, dar poate să semneze cu Steaua de acum. Practic, e în situaţia în care s-au aflat Sînmărtean şi Szukala, care au perfectat acorduri cu Al Ittihad, valabile din vară, înainte ca Becali să accepte oferta saudiţilor pentru ei.

Ca să-l ia de acum, campioana trebuie să ajungă la un preţ care să-i convină Petrolului. Filipe nu s-a prezentat la reunirea "lupilor galbeni", dar a anunţat clubul că va reveni în cursul zilei de astăzi şi va merge în cantonament cu echipa lui Rednic.

Lusitanul e interesat să plece de la Ploieşti, din cauza problemelor financiare ale grupării prahovene, al cărei patron, Dan Capră, e închis.

Steaua l-a mai vrut pe Teixeira şi în anii trecuţi, iar acum s-a orientat din nou către el deoarece e fotbalistul din campionatul românesc cel mai îndreptăţit să-l înlocuiască pe Sînmărtean. Şi ca experienţă, şi ca stil de joc, şi ca vîrstă.

Portughezul a jucat mai des în stînga atacului, cum evolua şi Lucian la Vaslui, înainte să semneze cu roş-albaştrii. Dar Filipe poate să evolueze fără probleme în centru, ca play-maker retras sau în spatele unui vîrf. A bifat toate aceste posturi la Braşov şi la Rapid, celelalte două cluburi pentru care a mai apărut în Liga 1.

"Jucătorii în vîrstă, cum e Teixeira, poate nu mai au aceeaşi rezistenţă precum tinerii, dar ei deţin un mare avantaj: datorită experienţei, ştiu să-şi dozeze efortul şi de aceea nu se consumă uşor pe parcursul unui meci" (Costel Gâlcă, antrenorul Stelei)

CV - Filipe Teixeira
- a împlinit 34 de ani în octombrie
- 1,76 metri şi 68 de kilograme
- în România a jucat la FC Braşov, Rapid şi Petrolul
- între 2002 şi 2005 a jucat 18 meciuri în tricoul lui PSG
- în 2008-2009 a jucat 10 partide în Premier League, la WBA
- în acest sezon la Petrolul: 20 de meciuri, 6 goluri, 7 pase de gol

7,05 e media notelor GSP a lui Teixeira în actualul campionat, fiind singurul fotbalist de la Petrolul cu un calificativ peste 7,00

CV - Gabriel Tamaş
- a făcut 31 de ani în luna noiembrie
- 1,88 metri şi 77 kilograme
- în 2014 a evoluat în liga a II-a din Anglia, la Doncaster şi Watford
- în străinătate a mai evoluat la Galatasaray (2003-2004), Spartak Moscova (2004), Celta Vigo (2006-2007), Auxerre ( 2007-2009), WBA (2010-2013)
- în România a jucat pentru FCBraşov, Tractorul Braşov, Dinamo şi CFR Cluj
- 3 trofee a cîştigat Tamaş cu Dinamo: două Cupe ale României şi o Supercupă

64 de selecţii are Tamaş în echipa naţională, pentru care a marcat şi 3 goluri, ultima fiind bifată în meciul Grecia - România 0-1, pe 7 septembrie 2014

300.000 de euro pe an va cîştiga Tamaş la Steaua. Fotbalistul primeşte şi 150.000 de euro primă de instalare

Cum ar arăta Steaua cu cele două achiziţii:
Arlauskis - Papp, Tamaş, Varela, Latovlevici - Prepeliţă, Teixeira - Chipciu, Rusescu, Tănase - Keşeru

"Ştiu de interesul Stelei, am auzit, dar deocamdată n-am semnat nimic. Sînt acasă, la Braşov, şi aştept ca impresarul meu să se ocupe" (Gabriel Tamaş, fundaş)

Ce transferă Steaua, un fotbalist cu lipici la scandal sau un lider în apărare? » Tamaş, în 2010: "I-aş da zilnic gol Stelei!". Portretul unui fotbalist altfel

Citește și:

Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit?  » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League
Europa League
Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit? » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League
Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii
Stranieri
Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei
Superliga
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (51)
cipy_112
cipy_112  •  16 Ianuarie 2015, 07:02

Tanase oare nu pleaca? pe asta nu-l ia nimeni nici liber de contract...

maryan1947
maryan1947  •  15 Ianuarie 2015, 09:14
Postat de miki23 pe 14 Ianuarie 2015, 16:01

FC SALTEAUA.BUCURESTI a transferat toata echipa Petrolul ! asa isi doreste presa de slugi bucuresteana sa ma pis pa voi de sclavi.

ma tu de unde esti din ploesti taci dreacu si ve zi daca petrolu mai egsista de la anu nu vb tu de steaua vezeti de panarama aia lu capra poate sta o capra in fata jucatorilor stelei si dupa aia vb deciii tacii..copile daca nu stii fotballl

maryan1947
maryan1947  •  15 Ianuarie 2015, 09:10
Postat de gazistu pe 14 Ianuarie 2015, 23:17

cimitirul elefantilor devine ghencea:)))

ma baete oi fi vreun caine dala adormit prin boscheti de vb de steaua pt ca tu nu sti in primu rand ce inseamna mercado

Vezi toate comentariile (51)
Comentează