FOTBAL  »  Superliga  »  MIHAI DEVINE STELIST 100%!

Steaua profită de drama Craiovei şi scoate mai mult decît credea din ”afacerea Costea”

Mihai Costea
Mihai Costea

Articol de - Publicat vineri, 16 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 15 septembrie 2011 21:08

Roş-albaştrii s-au adresat Ligii ca să-l înregistreze pe oltean ca jucător liber de contract şi să scape de coproprietatea cu Mititelu


Steaua a fost singura echipă care a luat recent un jucător de la Craiova şi care a plătit pentru el! Becali a acceptat să dea 1,4 milioane de euro pe Mihai Costea cu puţin timp înainte ca oltenii să devină cu toţii disponibili gratis pe piaţa transferurilor şi încearcă acum să recupereze din pagubă. Roş-albaştrii s-au adresat LPF ca să-l înregistreze pe atacantul de 23 de ani ca fotbalist liber de contract, adică să anuleze legitimarea lui în baza actului de transfer pe care l-au semnat cu Ştiinţa. Argumentul lor? "Universitatea nu mai există, deci Costea ar fi devenit oricum liber".

Interesul e unul important. Mititelu păstrase, pe lîngă cei 1,4 milioane de euro încasaţi, 40 la sută din drepturile federative asupra lui Costea II. Şi procentul poate să devină important în momentul în care Steaua ar reuşi să-l vîndă pe Mihai în străinătate. Becali asta încearcă: să se asigure că îi vor reveni toţi banii din revînzare, fără să mai împartă suma cu Mititelu.

Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a stabilit data de 20 septembrie ca termen pentru luarea unei decizii în acest caz. "Steaua s-a adresat mai din timp în acest sens, dar le-am cerut celor de la club să ne prezinte mai multe detalii despre caz", a explicat Valentin Cocean, preşedintele Comisiei.

Singurul pe care l-a păcălit:)
Becali s-a plîns de cîteva ori că a plătit bani mulţi pentru jucători ai Oţelului şi ai Timişoarei care nu au confirmat investiţia, "m-au păcălit Marius Stan şi Marian Iancu", dar s-a scos în tranzacţiile cu olteni. Acum are în lot trei foşti fotbalişti ai Craiovei pe care i-a luat gratis: Iliev, Prepeliţă şi Florin Costea. Adică doi căpitani plus vedeta şi golgeterul echipei din istoria ei recentă.

Susţine că-i dă totuşi nişte bani
Mititelu şi Becali au avut o relaţie apropiată în ultimii ani, s-au lăudat şi s-au susţinut reciproc ori de cîte ori unul dintre ei a fost implicat în conflicte cu alţi patroni din Liga 1. Olteanul a schimbat placa în momentul în care a văzut că Gigi legitimează jucători de-ai lui gratis: "Credeam că-mi e prieten, dar m-am înşelat!". "El nu pricepe că dacă nu-i luam eu altcineva tot i-ar fi luat? Dar i-am promis că în momentul în care o să vînd un fotbalist luat de la Craiova o să-i dau şi lui nişte bani, chiar dacă n-am nici o obligaţie!" a fost replica lui Becali.

3 goluri a marcat Mihai Costea pentru Steaua în 5 prezenţe pe care le-a bifat în Liga 1. A ratat doar prima etapă, cu Voinţa Sibiu (1-1), în care n-a avut drept de joc

17 goluri a înscris Costea cel mic în Liga 1 pînă la 23 de ani, în 86 de meciuri strînse în campionat, doar pentru Craiova şi pentru Steaua


Cu cîţi bani s-a ales Mititelu dintr-un lot întreg

Fotbalistul - Preţul pe care a plecat - Destinaţia
Bornescu 200.000 Rapid
S. Lung gratis Astra
Dănănae gratis Tom Tomsk (Rusia)
V. Găman gratis Astra
Iliev gratis Steaua
D. Stoica gratis Dinamo
Ciucă gratis Gaz Metan
Bărboianu gratis Astra
Buleică gratis Kavala (Grecia)
Prepeliţă gratis Steaua
A. Ionescu 500.000 Steaua
Gîngioveanu gratis Rapid
Dilevski gratis Adelaide United (Australia)
Ologu gratis Astra
Firţulescu gratis Alki Larnaca (Cipru)
Wobay 300.000 Lankaran (Azerbaidjan)
Dina gratis Mioveni
F. Costea gratis Steaua
M. Costea 1.400.000 Steaua
Subotici gratis FCM Tîrgu Mureş

Total 2.400.000

13 milioane de euro e suma la care era cotat tot lotul Craiovei pe transfermarkt.de înainte ca Universitatea să fie dezafiliată şi toţi fotbaliştii să devină liberi

"Mihai Costea e pariul meu personal. Îmi place stilul în care driblează, d-aia am încredere că va ajunge un atacant mare de tot!"
Gigi Becali, patron Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
antalmihai
antalmihai  •  16 Septembrie 2011, 08:19

BECALI -UN RAHAT , MI E GREATA DE EL SI FAMILIA LUI ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close