FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua s-a specializat în egaluri, dar Varela rămîne optimist: ”Nu pierdem campionatul”

Articol de - Publicat marti, 10 decembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 10 decembrie 2013 12:16

Varela, fundaşul care a marcat duminică primul său gol pentru Steaua, rămîne optimist în ciuda seriei de 4 remize la rînd ale roş-albaştrilor, dar se teme de frigul din România.

Fernando Varela a prins un loc de titular în modulul de început al Stelei din meciul cu Oţelul şi este favorit să dea piept cu Schurrle mîine seară, pe Stamford Bridge.

Internaţionalul de 26 de ani din Insulele Capului Verde a marcat la Galaţi, în premieră, în tricoul roş-albaştrilor, a avut o evoluţie apreciată şi este preferat în detrimentul lui Georgievski, dar şi al lui Prepeliţă, ce va juca la mijloc în Champions League.

"Sînt bucuros de golul marcat de mine, dar trist fiindcă echipa n-a cîştigat, iar acesta e cel mai dureros lucru. Dar trebuie să rămînem concentraţi, mai ales că vor urma meciuri tari. Eu joc oriunde mă pune antrenorul, nu contează că intru ca fundaş central sau fundaş dreapta, sînt fericit să practic fotbalul", a spus africanul.

Cele 4 remize consecutive ale Stelei nu-l sperie pe Varela: "Nu cred că putem pierde campionatul, rămînem în luptă, trebuie să ne revenim. Problema cea mare este acum frigul! E greu să joci mingea. Cred că ar trebui oprit campionatul, sănătatea fotbaliştilor este în pericol".

Evoluţia în cifre a lui Varela la Galaţi
- 207 este indexul InStat al apărătorului, al 3-lea cel mai mare de la Steaua, după Tătăruşanu (242) şi Bourceanu (237)
- 72 de acţiuni reuşite
- 59% dueluri cîştigate
- 15 recuperări
- 77% pase reuşite

2 este cifra golurilor marcate de Varela în Liga 1, în afara reuşitei de duminică mai avînd una în tricoul Vasluiului, în urmă cu 12 luni

695 de minute a jucat africanul pentru Steaua în acest sezon, în toate competiţiile, bifînd 9 meciuri

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:
Gianluca Rocchi la centru
UEFA a anunţat ieri brigada de arbitri care va conduce ultimul meci din grupele Champions League al Stelei, cu Chelsea. Italianul de 40 de ani din Florenţa, Gianluca Rocchi va fi asistat, mîine seară, la Londra, la cele două linii de Elenito Di Liberatore şi Gianluca Cariolato. Rocchi a mai arbitrat-o o singură dată pe Steaua, în sezonul 2009-2010 de Europa League, în partida cu Twente, terminată la egalitate, 0-0. În plus, italianul a fost delegat la partidele CFR Cluj - Basel, 1-0, dar şi la Wolfsburg - Rapid din septembrie 2008. Italianul a mai fost arbitru adiţional la finala Champions League dintre Borussia Dortmund şi Bayen Munchen.

Alături de copiii cu probleme
Jucătorii Stelei au revenit de la Galaţi, iar ieri seară s-au aflat într-un centru comercial din Bucureşti, acolo unde s-au întîlnit cu mai mulţi copii din orfelinatele bucureştene, unde au dat autografe şi-au făcut poze cu toţi cei prezenţi. Mai mult, jucătorii campioanei au donat în stop caritabil o minge cu care au jucat în Liga Campionilor, dar şi un tricou, acestea urmînd să fie licitate pentru un eveniment de Sărbători.

Critici de la Ienei
Fostul antrenor al Stelei, Emeric Ienei, crede că jocul roş-albaştrilor a început să scîrţîie în ultimele etape: "Se vede o oarecare uzură mentală şi fizică. Mingea nu mai circulă la fel ca înainte, iar în apărare s-au făcut nişte greşeli mari. Cel puţin la gol a fost o greşeală colectivă, nu se poate să primeşti gol cînd ai doi fundaşi centrali înalţi! Reghecampf încearcă şi el să mai odihnească nişte jucători, să îi mai rotească, dar face trei schimbări după 60 de minute".

Contestaţie anti-Becali
Finanţatorul Stelei ar putea pierde dreptul de a ieşi din închisoare, chiar dacă a primit regim deschis, şi asta pentru că şefii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au depus o contestaţie ieri dimineaţă în acest sens. Mîine, Gigi Becali va părăsi Penitenciarul Jilava, urmînd să fie mutat definitiv la Poarta Albă, în judeţul Constanţa, aşa cum el a cerut. Regimul deschis de detenţie îi mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar şi pachete.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
stelistu.batran
stelistu.batran  •  10 Decembrie 2013, 10:52

Dupa pauza din iarna, si fara alte meciuri internationale, invingem tot in primavara, poate sa aiba si 9 puncte Astra avans la ce joaca, Steaua cu echipa odihnita spulbera si Astra si Petrolul. Acum e frig, baietii au jucat in 4 competitii incepand din iulie, ailalti au stat acasa la liniste si caldurica, dar in primavara ne revenim si rezolvam si campionatul si cupa. Avem experienta si maturitate fata de impiedicatii de la Astra, Pterolul, etc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează