FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 0-1

Steaua va evolua două meciuri cu porţile închise, dar şefii acuză dur: "E mîna lui Lupescu!"

Articol de , - Publicat sambata, 13 noiembrie 2010 00:00

Şefii din Ghencea acuză FRF de abuz şi îl arată cu degetul pe directorul general: "Face jocurile lui Dinamo şi se răzbună pe Steaua după ce Rădoi i-a adus acuze dure".
Imagini din afara stadionului cu suporterii stelişti care primesc ajutor medical! (video)

Steaua a făcut recurs şi speră ca el să fie judecat azi, în regim de urgenţă, deşi regulamentul interzice atacarea unor sancţiuni mai mici de 3 etape.

Steaua s-a bucurat de calificarea în semifinalele Cupei României, obţinută chiar în Giuleşti, doar ceva mai mult de 15 ore. Pînă în momentul în care faxul clubului a primit o înştiinţare oficială din partea Comisiei de Disciplină a FRF: Steaua nu va avea voie să joace cu spectatori următoarele două jocuri de pe teren propriu din cauza incidentelor create de suporteri joi seară. În plus, roş-albaştrii au încasat şi o amendă de 60.000 de lei.

"Abuz al lui Lupescu, decizia e ilogică"
Primul dintre cele două jocuri va fi chiar cel de mîine după-amiază, cu Gaz Metan, iar cel de-al doilea derby-ul cu CFR, peste alte două runde. "Nu pot să înţeleg această decizie. Noi n-am avut nici o treabă în toate aceste conflicte. Dacă noi nu mai organizăm nimic, cum să fim suspendaţi tot noi? Mi se pare o decizie ilogică", a spus Duckadam.

El a fost completat de un alt şef: "E mîna lui Ionuţ Lupescu, care, pe lîngă faptul că vrea să facă jocurile lui Dinamo, cred că se răzbună pe Steaua din cauza declaraţiilor pe care le-a făcut Mirel Rădoi la adresa lui. E un abuz incredibil pentru că suporterii sînt într-o ligă, noi nu le-am procurat bilete, nu ne-am ocupat de deplasarea lor, responsabilitatea e exclusiv a organizatorului, deci a clubului Rapid, club care primeşte amendă mai mică decît noi. E absolut incredibil ce se petrece!".

Steaua a făcut recurs, dar regulamentul n-o ajută
Cei din Ghencea au reacţionat imediat şi au făcut mare scandal la FRF. Imediat au întocmit şi recurs, pe care speră ca FRF să-l judece astăzi, în regim de urgenţă. Totuşi, regulamentul în vigoare n-o ajută pe Steaua, club care ar putea avea cîştig de cauză doar în privinţa sumei cu care a fost amendat. Articolul 116 spune clar că "un recurs poate fi formulat cu excepţia situaţiei în care Comisia de Disciplină a dispus suspendarea pînă la 3 etape; penalitate sportivă de cel mult 20.000 de lei".

Ce meciuri s-ar juca fără spectatori
Data    Meciul
14 noiembrie    Steaua - Gaz Metan
28 noiembrie    Steaua - CFR

"Fotbalul fără spectatori e sinistru! Dacă ar depinde de noi, am decide să fie public duminică în Ghencea. Sper ca Steaua să cîştige la recurs, pentru că nu e normal să jucăm fotbal ca în biserică"
Ioan Horoba, director general Gaz Metan

Ultimele 5 meciuri cu porţile închise în Ghencea
25.10 2009    Steaua - Rapid 1-1
20.09.2009    Steaua - Pandurii 1-0
17.09.2009    Steaua - Sheriff 0-0
20.08.2009    Steaua - St. Patrick 3-0
16.08.2009    Steaua - Urziceni 0-1

CE SPUNE REGULAMENTUL
1. Clubul e răspunzător de fapta fanilor. Steaua se va apăra astăzi, la recurs, susţinînd că nu trebuie să răspundă de faptele suporterilor pe un alt stadion, însă articolul 9 din Regulamentul Disciplinar spune: "Cluburile sînt răspunzătoare de acţiunile sau de comportarea suporterilor proprii, indiferent dacă se află pe teren propriu, în deplasare sau pe teren neutru".
2. Sancţiunea se aplică şi la meciurile de campionat. Gigi Becali a acuzat faptul că sancţiunea ar trebui aplicată tot în Cupa României, dar din nou regulamentul e clar. Articolul 42 spune: "Sancţiunea programării jocului fără spectatori se execută în ordinea în care se dispută jocurile oficiale. În calcul intră meciurile de campionat şi Cupa României".

11 meciuri a jucat Steaua cu porţile închise în ultimii 4 ani, avînd bilanţ pozitiv: 8 victorii, două egaluri şi o singură înfrîngere


PATRU lucruri puţin ştiute despre incidentele de joi seară

1. "Cine a lovit gratuit riscă trecerea în rezervă"
Modul în care a fost realizată evacuarea suporterilor stelişti i-a determinat pe mulţi fani să depună plîngeri că au fost bătuţi fără motiv. Pe imaginile TV se observă cum suporterii erau loviţi la nimereală pe "tunelul" realizat de jandarmi. "Unii s-au opus evacuării şi au dat foc la scaune, de-asta s-au utilizat bastoanele. Dar vom analiza imaginile şi cine a lovit vreun spectator fără motiv riscă trecerea în rezervă", a declarat unul dintre şefii Jandarmeriei.

2. Amprentaţi în parcările hipermarket-urilor
Marius Militaru, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, a declarat ieri: "380 de persoane au fost duse la secţii pentru a fi identificate după buletin, amprentate şi fotografiate. S-au deschis 9 dosare penale, unuia dintre ei pentru consum de droguri, el fiind prins la baie în timp ce îşi administra droguri. În plus, s-au dat 293 de amenzi în valoare totală de 140.000 de ron". 80 de fani stelişti au fost duşi pentru identificare în parcările hipermarket-urilor Metro şi Dedeman, din Militari, deoarece secţiile de poliţie erau neîncăpătoare.

3. "Petardele nu pot fi depistate"
Alin Ionescu, directorul general al firmei de pază din Giuleşti, Shelter Security, a explicat de ce materialele pirotehnice sînt imposibil de depistat: "Jandarmeria a făcut 3 controale corporale, noi pe ultimul. Nu avem voie, conform legii, să dezbrăcăm suporterul pentru un control total, iar petardele, care au dimensiuni mici, cît jumătate de pachet de ţigări (foto), nu pot fi depistate. După ce au fost evacuaţi, ei erau desculţi deoarece îşi ascunseseră petardele în pantofi şi au preferat să-şi lase încălţămintea în stadion ca să nu-i prindem".

4.Cristea şi Mihnea, de partea steliştilor
Cauza suporterilor stelişti a fost apărată inclusiv de doi dinamovişti importanţi. Unul dintre liderii galeriei "cîinilor", Mihnea Ionescu, a mers în seara de joi la aproape toate secţiile de Poliţie la care fanii din Ghencea au fost duşi pentru a fi martor dacă aceştia sînt bătuţi. Ieri, Adrian Cristea a declarat: "S-a exagerat cu evacuarea steliştilor. După acea demonstraţie, se linişteau. Aşa se face spectacolul pe stadion, cu torţe, cu fumigene. Nu e normal să dai în oameni, indiferent că sînt stelişti, dinamovişti, rapidişti".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (24)
stefcelmare
stefcelmare  •  13 Noiembrie 2010, 11:39

La meciul cu Utrecht s-au aruncat din tribuna petarde, clubul era recidivist, dar acolo la UEFA sunt oameni cu cap care si-au dat seama ca din suspendari de teren nu castiga fotbalul.

hosymi
hosymi  •  13 Noiembrie 2010, 11:07

Dar pe avo rtonul de Sumudica de ce nu il suspenda.Pt petarde se suspenda terenul dar pt o mana in gat nu se ia nici o masura.

stefcelmare
stefcelmare  •  13 Noiembrie 2010, 10:54

Cu cat stau sa ma gandesc, cu atat pare mai fezabil acest plan. E usor sa agiti suporterii. Ia-te de ceea ce ei iubesc. Fa o sigla mai mica, da declaratii in bascalie, da-le putine bilete. Iar cand vin, nu ii controla pentru ca sigur vin la scandal si apoi te poti scoate usor cu scuze de genul "dar erau animale, nu am putut". Iar dupa fapte e usor sa zici "violenta nu poate fi scuzata prin nimic". Nu poate fi scuzata, dar presiunea pusa stupid de voi prin declaratii, bilete p

Vezi toate comentariile (24)
Comentează